Athletic FC - Viggbyholms IK 5-3 (3-2)
Måndag 28:e juni 2010, kl 20.00 på Stora Mossens IP


Stora Mossens konstgräs var platsen då Viggan åkte på sin första förlust på fem matcher. Den här gången lyckades AFC bättre med sitt rull, framförallt sprang man inte offside lika många gånger. Vädret var perfekt med blå himmel och Gurra Svensson var den målvakten som fick börja med keps.

AFC tog initiativet direkt och G. Svensson sattes på prov direkt. Först ett skott rakt på, sedan rusade han ut och rensade bort en farlig passning. Första gången Viggan gick till anfall, eller rättare sagt, fick låna bollen blev det mål! Jens vände elegant upp och slog en känslig vänsterpass perfekt på pannan till Zacco som patenterat nickade in 1-0. Repliken kom dock omgående från AFC. Jimmy sparkade bort en långboll, men inte bättre än att Nr 7 i hemmalaget kom fri och rullade in kvitteringen mellan benen på Gurra.

Backlinjen var sysselsatt under stora delar av den första halvleken, där framförallt Jimmy ofta fick visa sina kvalitéer som försvarare, men vad gjorde det när backlinjen oftast låg för högt upp och när det blev löpdueller hann Viggan helt enkelt inte med. I den 27:e minuten kom 2-1, där nr 12 gjorde sitt första mål för kvällen. I den 34:e minuten var det dags igen och återigen var det ett friläge och återigen var det nr 12 och 3-1 till AFC.

Viggan greppar dock ett sista halmstrå i den första halvleken då man visar karaktär. Gaston lyfte en boll mot Niklas som tråcklade sig in i straffområdet på högersidan och där dök Jens upp och stötte in reduceringen 2-3.

Dock kändes det som om Viggan aldrig var riktigt nära i matchen sett till 90 minuter, men bortalaget började klart bäst i den andra halvleken och Houlst fick ett friläge efter 10 minuter. Men målvakten kunde rädda med en djupdykning till höger. Istället för 3-3 blev det 2-4 efter en domarkonferens. 4-2 målskytten stod offside och linjedomaren viftade för offside, för att sedan ångra sig. Domaren blåste dock för offside, men sedan blev det diskussion mellan de svartklädda männen. Efter ett tag blåste domaren för mål då det förmodligen var så att Tom, som befann sig utanför planen, upphävde offsiden.

Vid underläge med två mål knöt Viggan näven och skapade en mängd halv- och helchanser. Efter sex Vigganchanser tog AFC över igen. Först räddade Gurra med axeln, kort därefter räddade han ett friläge och kort därefter ytterligare ett friläge, då tre!!! man kom fria mot Gurra, men han tog den också. Men 5-2 kom och därmed punkterades också matchen. Hattrick av nr 12 i AFC!

Viggan fick ett tröstmål, då Gustaf Grauers med en fin långboll hittade fram till Zacco som gjorde sitt andra mål för matchen. Fri kunde han rulla in reduceringen 3-5.

Efter många matcher är det nu sommarlov och det känns som om det behövs. Trots en plump i sista matchen så har Viggan gjort en riktigt bra vårsäsong och nu hoppas vi att batterierna laddas om till hösten!

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19

Laguppställning
Gustaf Svensson
Gustaf Grauers (64)(89)
Jimmy Everum (46)(78)
Jonathan Lombard
Mikael Houlst, K (89)
Victor Stenberg (78)
Joakim Thunström
Henrik Zacco
Jens Eklöf (67)
Gaston Nunez (70)
Niklas Jonsson
Tom Gyldorff, avb (46)(70)
Kevin Wargh Meehan, avb (70)
Nils Pasthy, avb (67)
Martin Brogren, avb (70)
Daniel Breeze, avb (64)

Målgörare
Henrik Zacco (10)
Jens Eklöf (35)
Henrik Zacco (90+5)

(se skytteligan)

Gula kort
Gustaf Grauers (30)
Gustaf Svensson (58)
Jonathan Lombard (??)
Kevin Wargh Meehan (90+3)
Gaston Nunez (90+4)

Röda kort
-

Domare
Anders Nilsson, HD
Pezhman Keshavrz, AD1
Linus Nilsson, AD2

Matchens Viking
Henrik Zacco

Matchens VIKing

Publik
24 personer

Väder
+19, klart (soligt)