Viggbyholms IK - IFK Österåker 2-4 (0-1)
Onsdag 30:e juni 2010, kl 19.30 på Hägernäs IP

Bilagans sista match innan sommarvila. Vår trupp till denna omgång blev följande:

Målvakt Kajan, hb Kasra, mb Kevin o Sudden, vb Christer, vm Hessam, mm Nisse o Houlst, hm Krille o på topp hade vi Gonne o Zacco. Bänken bestod av Luke o Uffe lite senare även Jimmy.

Matchen börjar ganska trevande för båda lagen men i nionde minuten lyckas Houlst få iväg ett hyggligt distansskott som tyvärr blir för högt. Österåker kontrar me att tre minuter senare göra ett liknande anfall men skottet tar i utsidan av stolpen, tyvärr får vi inte riktigt tag i bollen därefter o det blir lite kalabalik men stormen reder ut sig.

I Österåkers nästkommande anfall misslyckas vi med en offsidefälla o spelaren blir helt fri med Kajan o lägger in den till 0-1. Vi har nu kommit in i en mindre bra period o Österåker trummar på o har ett fint lobbförsök i 17:e minuten som går precis utanför samt ett hårt o lågt skott i 24:e som kajan reflexräddar.

Dags för matchens första byte med 18 kvar av första halvlek då Luke byts in för Krille.

Viggan har kommit in i en lite bättre period o Zacco testar skott i bra läge i 28:e men får inte till det riktigt. Detsamma sker i 29:e då Kevin testar skott från en hörna.

Matchens andra byte kommer i 32:a då Jimmy som egentligen va där som åskådare fått lust o va me o därför bytt om o byttes in för Zacco. Vår bästa målchans kom nog i matchminut 37 då Houlst drog på ett inlägg som blev lite för nära mål men målvakten blev lite överraskad av bollbanan o den tog i kryssribban.

I minut 39 kom en situation som gjorde Sudden mäkta upprörd. Rutinerad som han e lyfte han upp i ett Österåkeranfall o ställde anfallaren offside (trodde han), men domaren friade trots att spelaren var 3m offside. Domaren hade väl ingen av sina bättre offsidebedömningsdagar o bestämde sig sonika för att ge Sudden gult kort för protesten. Tur var väl att anfallaren misslyckades me avslutet o vi låg bara under med 1 mål i halvtid.

Andra halvlek börjar me ett byte då Zacco kommer in istället för Hessam. Första kvarten blir inge bra me vigganögon då Österåker först gör 0-2 i 50:e, efter att vi tappat boll på mitten o de kommit i friläge samt 0-3 i 55:e efter en passning snett inåt bakåt i vårt straffområde där den går förbi deras första gubbe men har en till bakom som då lätt kan rulla in bollen.

Nu behövdes en uppryckning o fem minuter senare får Zacco ett friläge men tyvärr får han till ett vagt avslut o det blir ingenting, men 2 minuter senare slår Houlst en långpass mot Gonne som tagit sig ut på vänsterkanten. Han drar sig innåt o lyckas dribbla förbi backarna o sätta den i målvaktens bortre hörn till 1-3. Vi trummar på för en reducering o får en väldigt bra chans igen men domaren bedömmer att Gonne va offside trots han inte va det o vi får fortsätta jaga.

20 kvar o Krille byts in istället för Christer. 5 minuter senare får Zacco ett gyllene läge för reducering när han drar målvakten o ska bara rulla in bollen men kommer fel o bollen slinker utanför.

Matchens sista byte kommer i 72:a då Christer går in istället för Kevin. 5 minuter senare reducerar vi till 2-3 då Jimmy drar på ett kanonskott som målvakten va chanslös på. Tyvärr tappar vi lite nu i vår iver att få till ett kvitteringsmål o i 84 får Österåker återigen ett friläge som resulterar i 2-4. I näst sista matchminuten tilldelas Nisse ett gult kort o matchen slutar me förlust 2-4.

Ja detta va väl ingen av bilagans bättre matcher o domarens insats va väl inte heller det speciellt i offsidebedömningar. Det kan tilläggas att även vi fick med oss ett par av hans konstiga bedömningar till vår fördel. Nu till sommarvila o nya friska tag mot FC Krukan den 8 aug.