Viggbyholms IK - FC Djursholm 7-1 (1-0)
Lördag 7:e augusti 2010, kl 13.00 på Hägernäs IP

Vädret visade sig inte från sin bästa sida, mulet och duggregn. Jocke sade innan matchen att nu slapp han be vaktmästaren om att vattna planen. Trots att några var borta på sen semester och att ytterligare några var avstängda, kunde det rödklädda hemmalaget mönstra ett riktigt slagkraftigt lag. Daniel Breeze var åter i startelvan, men till vänster. Den högra korridoren tillhörde charmören Dr. G. Grauers. David Källman var också han tillbaka i startelvan efter det att han varit frånvarande sedan hemmamatchen mot Sundbyberg! I mittencirkeln fick Kapten M. Houlst sällskap av Martin Bragi Brogren. Dessa två skulle skörda stora framgångar på planen. Göran Dahlberg var också tillbaka på sin bekanta högerlinje. Framåt Återfanns meste målskytten H. Zacco och Nizze Pasthy, för dagen utan vax i håret.

Motståndarna Djursholm kom med en seger i bagaget mot Storskogen. Därför hissades det röd flagg tidigt på lördagen. Vid 14.45 tiden hissade Djursholm vit flagg. Däremellan hände det jättemycket. Då kör vi!

Djursholm kom återigen med ett ungt lag och endast en avbytare och bänkspelaren tvingades byta om redan efter ca 15 minuters spel. Göran tog sig förbi sin försvarare men blev tacklad. Domaren blåste frispark för hemmalaget, men det var Djursholmaren som låg i smärtor. Han fastnade i gräset vid sammanstötningen och tvingades utgå. G. Grauers var först framme för att kolla läget. Detta fick följande konsekvenser: Djursholm hade på läktarplats ett juniorlag som hejade på de sina, men efter att spelaren skadade sig, buade de åt Grauers så fort han fick bollen. Bra där!

När detta skedde stod det redan 2-0 till Viggan. Först spelade Zacco fram Bragi som med högern sköt in ettan. Sedan spelade Zacco fram Nizze som med ett elegant ryck och avslut kunde placera in 2-0. Innan halvleken var över kom också trean och då var det Zacco som gjorde det själv, efter det att Göran Goran Dahlberg tråcklat fram bollen till Zacco! 3-0 i halvtid och gästerna hade inte mycket att komma med!

Den andra halvleken var också den mycket händelserik! När detta publiceras sitter nog Zacco och skruvar om dobbar. Zacco gjorde allt rätt i den andra halvleken förutom mål! Han var fri tre-fyra gånger. Nickade precis utanför samt låg och sparkade vid mållinjen. En som dock verkligen har hittat flytet är Nizze som 5 minuter in i halvleken kan sätta 4-0. Källman slog en innåtskruvad hörna och Breeze sköt snett, men Nizze var påpassligt framme och styrde in bollen i mål. 5-0 gjorde Martin Brogren efter att ha rundat målvakten. Med fem minuter kvar gjorde Nizze Hattrick och på nyss uttagna kulramen kunde man läsa 6-0. Gonzalo passade fram och fri gjorde Nizze inget misstag. Bortalaget sköt några skott utifrån, samt missade ett öppet mål ur dålig vinkel. Med tre minuter kvar kunde Gonzalo nicka in 7-0 på en hörna.

Matchens sista spark eller rättare sagt nick, stod Djursholm för. Ett högerinlägg nickades elegant in av nr 11. Avslutningsvis skall det poängteras att Viggan inte fick ett enda gult kort. Stort!

Matchen slutade 7-1 till Viggan. Viktigt inför derbyt på tisdag mot IFK Täby. Djursholm kommer heja på Viggan, sedan möter holmarna Danderyd i sin nästa match. Svettigt!

Viggan har samma svettiga läge. Skillnaden är dock att det inte är ångest i pannsvetten utan hårt fokuserat jobb som krävs för att ge i första hand Vaxholm en match om silvret!