FC Krukan - Viggbyholms IK 2-2 (0-1)
Söndag 8:e augusti 2010, kl 19.00 på Hammarby IP

Ja då va sommarvilan över o Bilagan tog sig an Fc Krukan på Hammarby IP.

Vår samlade trupp bestod av : Kajan mv, Kasra hb,Jonte o Gaston mb, Christer vb, Victor hm, Sergio o Houlst mm, Thuna vm o på topp hade vi Gonne o Jocke. Bänken bestod av Krille o Uffe.

Krukan startar med att 3 minuter in i matchen först dra på ett skott som vi blockerar, men inte får tag i och då de går på skott igen undviker den på någe lustigt sätt att gå in, utan flipprar lite fram o tillbaka på mållinjen för att i kalabaliken o röran framför mål sedan lyckas hamna i Kajans famn.

Vi hämtar oss dock ganska snabbt o fem minuter senare får vi en frispark strax utanför deras vänstra sida av straffområdet och Thuna försöker överraska med snabbt slagen frispark när de försöker formera en mur, men skottet går tyvärr över. Houlst prövar även han skottlyckan i 18:e minuten men får ingen riktig träff o målis kan lätt greppa bollen. 4 minuter senare får Jocke matchens bjudning då Krukans målis ska lägga en inspark men misslyckas kapitalt o bollen går rätt på Jocke men han får nog för mycke tid på sig o när väl avslutet kommer blir det vagt o rätt på.

I 29:e minuten matchens första byte ut går Jocke o in kommer Krille. Tre minuter senare får Sergio en gyllene chans att ge viggan ledningen när han kommer på högerkanten en bit in i straffområdet o ska dra på ett volleyskott men träffen blir till pastej o bollen går högt över.

Krukan kommer till en av deras få chanser i åtföljande anfall då de försöker med ett hårt o lågt inlägg från vår vänstersida men Kajan hinner plocka den innan deras framrusande forward. Deras sista stora chans kom i 36 minuten när Kajan bestämmer sig för en utrusning o lyckas avvärja men bollen går till en annan Krukanspelare och Kajan fortsätter men missar. Krukanspelaren drar på ett skott men Christer har hunnit hem o räddar på mållinjen till en resultatlös hörna.

I matchminut 40 lyckas vi ta ledningen med 1-0 då Thuna drivit sig loss med bollen o vänder o vrider bort 2 krukanspelare för att komma fri med målis i straffområdet och lätt rulla in den i mål.

2:a halvlek börjar som första med att Krukan vaskar fram första målchansen i 2:a minuten. De får då en hörna som slås tätt in på mål och går över Kajan mot bortre delen men krukanspelaren som kommer på bortre hinner inte riktigt fram o det blir inspark istället.

Ytterligare 2 minuter senare driver Sergio upp bollen på mitten o lägger ut den på högerkanten till Krille som lägger den vidare till Houlst som driver på mål o lägger in 2-0.

Vi kör med 2 minuters mellanrum anfall o i 51:a matchminuten skapar vi en hörna som Sergio slår till Thuna men hans skarvnick slinker tätt utanför bortre stolpen. Krukan verkar ha hittat en speciell kombination att köra mot oss o får till sin första variant i 52:a matchminuten då de slår en lång genomskärare snett nedåt mot vår vänsterkant för att där driva på mål. Denna gång blev det ett lamt skott som enkelt tas av Kajan, men det skulle komma bättre.

I matchens 55:e minut började med ett anfall av oss där Christer kommit upp på sin vänsterkant o slog ett inlägg som målisen tappar ned framför fötterna på Thuna men han lyckas aldrig riktigt se va bollen tar vägen o Krukan vänder spelet. De tar sig upp på mitten o slår genomskäraren till höger. Där avancerar spelaren nedåt o slår ett markinlägg som går förbi första framrusande krukanit men det kommer en på bortre o kan lätt slå in reduceringen till 2-1. 4 minuter senare kommer en kopia av anfallet, bara med undantaget att det blir första gubben som gör mål o nu har det hastigt o olustigt blivit kvitterat till 2-2.

Vi har kommit helt fel nu o krukan maler på. 10 minuter senare tar de o sågar sig förbi oss på vår högerkant o kommer till ett avslut där de prövar med ett lobbskott som går över Kajan men strax utanför.

Kvarten kvar o Gaston avancerar me boll upp på mitten. Lägger en fin pass till Thuna som får på ett bra skott men tyvärr mitt på o målis tippar till resultatlös hörna. Krukan får till ett bra långskott, även de i nästkommande anfall ,men den tippas av Kajan till även den en resultatlös hörna. På vår följande inspark håller Christer på att ställa till det då han tappar balansen när han fått boll men Kajan lyckas rädda krukanspelarens låga skott.

Sista 8 blev ganska händelsefattiga. Krille bytte me Jocke i 82:a, Christer fick gult kort för spelförstörning i 84:e, Houlst fick gult efter en liten dust me en krukanit i 85:e.

Matchen slutade alltså 2-2 o hade väl två helt olika halvlekar. Vi dominerade o hade stort bollinnehav i första men fick inte till det i andra. Krukaniterna fick mer ytor att spela på i andra då vi slarvade mycke mer o kanske glömde bort de krukaniter som inte tog hemjobb o därför fick övertag när de vände efter våra anfall. Ja, ja 1 pinne i alla fall o kommer två matcher inom kort så upp på tå för vi har ju en gruvlig revanch att ta på nästkommande hemmamatch då vi möter Sumpan. Vi får väl hoppas att A-laget tvålar till deras A-lag lagom innan vi möter deras B-lag måndag 16 aug.