IFK Täby - Viggbyholms IK 0-3 (0-1)
Tisdag 10:e augusti 2010, kl 20.00 på Täby SC

Omgångens kvällsmatch spelades på Tibblevallens konstgräs. Stärkta av 7-1 segern senast mot Djursholm var det med huvudet högt som Viggan äntrade planen. Coach Jocke poängterade dock åtskilliga gånger om att inte underskatta motståndet samt att det också naturligtvis krävdes ett hårt jobb. Den ende spelaren som jag inte nämnde i förra referatet var Jimmy och han skadade sig mot Djursholm och kunde inte medverka mot IFK Täby, vilket då får påföljden att inte heller denna gång blir omnämnd. Synd.

Jimmy ersattes av Gaston och Gaston var kung denna kväll, mer om detta senare. Gastons radarpartner var pappa Tom. Deras wingmen var Dr G. Grauers och D. Breeze. I mittcirkeln fick återigen Bragi förtroendet med Kapten Mikael Houlst. Korridorslöparen för aftonen var Jocke Thunström och Göran Goran Dahlberg. Framåt startade Meste målskytten Zacco och den hete Nizze Pasthy.

Viggan inleder bäst och oroar i ett tidigt skede i IFKs straffområde utan att skapa nätrassel eller något hårt avslut på mål. Istället är det "Matchens Profil" Pierre Ahlberg i IFK Täby som rycker sig loss på sin vänsterkant och skjuter tätt utanför Kajans vänstra stolpe. Inledningsvis har Viggan svårt med omställningen till konstgräset? Så fort laget fick sparka på liggande boll, t ex hörna, hade man förtvivlat svårt att få bollen över första försvarare.

IFK lägret var oerhört tända i den första halvleken och nästa varenda lyckad passning och avslut kommenterades "F-n va bra, härligt IFK"! I mitten av första halvlek föll Viggan in i ett "Det-ordnar-sig" tempo, något som IFK inte var sena på att utnyttja. Dessbättre för Viggan är Gaston 100%-ig, samtidigt som Tom gör en av sina absolut bästa matcher i Viggan. Jag har nog aldrig sett honom så mycket i mitten som denna afton!

Däremot kommer IFK runt på kanterna, dock träffar man inte mål, men inläggen oroar, samt att laget skapar hörnor, som i sin tur skapar oreda för bortalaget. Efter en halvtimme tvingas Kajan att vädra sina byxor då han gav sig ut på en rush för att bryta ett eventuellt friläge för IFK. Han misslyckades. Dessbättre hamnade IFK-spelaren lite i periferin och Kajan hann springa hem och bryta passningen inåt i banan. Nära!

Sedan händer det som är så typiskt för ett lag i den nedre regionen. Man spelar bra, men släpper in ett billigt mål. I den 33:e minuten kastar Breeze ett inkast direkt till Houlst som utan större problem vänder upp och blir fri. Fri med målvakten skjuter han rakt på, men på något sätt finns det ett hål och 1-0 till bortalaget. Resultatet står sig halvleken ut.

I den andra halvleken ändrar matchen karaktär. Viggan höjer sig, samtidigt som IFKs frejdiga spel med knutna nävar (kämpatag) med glada tillrop helt kommit av sig. Viggan som inte hade Jimmy, Niklas eller Jens tillgängliga kunde ändå mönstra en stark bänk. David Källman kom in tidigt, sedan gjorde också Sergio entré! Sergio har varit borta hela våren, men gjorde comeback senaste mot Djursholm. Mycket bra!

Då IFK inte alls kommer upp lika offensivt i plan i den andra halvleken började man känna hur Viggan drog åt snaran! Thuna hittade Zacco i slottet. Han höll inne skottet, gjorde en gubbe, men fick sedan ingen ordentlig träff och målvakten kunde plocka skottet som gick rakt på.

I den 60:e minuten kom också 2-0 på en Jockefrispark. Inte samma kanon som mot Viksjö, men det räckte. Bollen skruvade sig runt muren vid knähöjd och via målvakten gick bollen i nät. Efter målet kontrollerade Viggan matchen totalt, men IFK fick en reduceringschans på hörna. Bra inåtslagen hörna, som dock Källman kunde rädda på mållinjen och skarva till en ny resultatlös hörna. Ridån går ner i den 86:e minuten då Nizze ordnar en hörna. Victor passar kort till Christer Dahlgren som passar på första stolpen och där dyker han upp. Nizze Pasthy och 3-0. Gula Örnen bjuder också han på ett odödligt citat i filmen!

Viggan vinner till slut med 3-0. När alla förstod att man måste ge järnet, så kunde tillslut Viggan vinna övertygande, även om målen i sig kändes något billiga!