Sundbybergs IK - Viggbyholms IK 4-1 (2-0)
Fredag 13:e augusti 2010, kl 19.00 på Sundbybergs IP


Det var strålande solsken och ca 25 grader i skuggan. Statistiskt var det en svår match. Förra året spelade Viggan lika båda gångerna mot Sumpan, 4-4 och 2-2. På vårsäsongen förlorade dock Viggan hemma med 0-1. Man kunde alltså hålla hemmalaget lite som en favorit. Dock sade tabellen något helt annat. Viggan i topp med 2 segrar på de inledande omgångarna på höstsäsongen, medan Sumpan fallit allt längre ned i tabellen.

Coach Jocke flaggade dock för en sak. Viggan hade inte ställt upp med ett kortare lag på två år. Borta från IFK Täby-matchen var: Gaston, Zacco, Jimmy och Sergio, Grauers. Viggan mönstrade följande lag. Kajan i mål. Breeze till höger och Källman till vänster. Tom och Jonte Lombard i mittlåset. Victor till höger på mitten och Thuna till vänster. I mitten fortsatte Bragi och Houlst. Framåt började Nizze och surprisen Göran!

Och det var Göran som fick den första chansen, men hans vänsterskott gick rakt på ur hans frilägesposition till vänster i straffområdet. Viggan dominerar den första kvarten och skapar chanser, främst genom skott utifrån samt tidiga inlägg. Problemet för Viggan förutom en genomgående ineffektivitet var framförallt att målvakten i Sumpan var bäst på plan. Otroligt säker i luften och följsam med markarbetet.

Därför kommer hemmalagets ledningsmål som en chock för Viggan. Med en lätt framspelning mellan mittbackarna kunde en Sumpanspelare komma fri och elegant chippa in 1-0 till de grönklädda. Som om det inte vore nog blev det också 2-0 till Sumpan minuten efter ledningsmålet. En helt fristående Sundbybergare kunde nicka in 2-0 i Kajans vänstra hörn. Var var Viggan någonstans. Både på planen och i huvudet?

Viggan fortsätter dock att skapa framåt och Jocke gör en lyckad slalomåkning och sköt mot bortre hörnet, målvaktens vänstra. Målvakten tippade bollen till hörna. Den efterföljande hörnan blev jättefarlig. Jocke slog den mot mitten och där dök Jonathan Lobard upp och nickade förbi målvakten, men bollen räddades på mållinjen av en försvarare. När sedan bollen rensades, försökte Källman lyfta in bollen igen men den blockerades och då gick bollen istället till Tom som också han försökte lyfta/rensa från halva plan. Hans skott blockerades också och Sumpan bjöds på ett friläge… som dock Kajan kom ut på och förhindrade ett skott. Tack. 3-0 där och matchen hade varit tokkörd! Viggan belägrar Sumpans straffområde, men det ville sig inte.

Den andra halvleken kunde inte börja bättre för Sumpan. Tom avvärjer en Sumpan-kontring, genom att dra på sig ett gult kort och på frisparken styr nr 6 i Viggan in bollen i eget mål. Detta skedde i den 52 minuten. Viggan svarade dock direkt och Jocke slog en långboll på Houlst som fri med målvakten äntligen kunde göra mål för Viggan. 1-3.

Viggan är nu på gång och endast stolpen räddar Sumpan från ytterligare en reducering. Källman slog ett inlägg mot Göran som från två meter prickade målvaktens vänstra stolpe. Lagen byter chanser, där främst Görans läge är det man minns bäst. I ett Houlst-läge räddar dock målvakten. Brogrens högerskott tätt över är också något man mindes samt Victor Stenbergs stolpskott.

Det skulle falla ett mål till i matchen och det var återigen Sumpan som gjorde det. 4-1 på straff. Kajan gick rätt, men straffen var för bra slagen.

Nu gäller prestigematchen mot Vaxholm nästa lördag. Lika bra taggning som mot Sumpan men med lite bättre flyt framåt och mindre oflyt bakåt så kan det bli riktigt trevligt på Vaxö IP nästa lördag

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17

Laguppställning
Patric Kajhed
Tom Gyldorff
Jonathan Lombard
Mikael Houlst, K
Victor Stenberg
Joakim Thunström
Göran Dahlberg
David Källman (60)
Nils Pasthy
Martin Brogren
Daniel Breeze (69)
Kasra Nikouei, avb
Gonzalo Maturana, avb (69)
Niklas Jonsson, avb (60)

Målgörare
Mikael Houlst (54)

(se skytteligan)

Gula kort
Tom Gyldorff (51)
Göran Dahlberg (65)

Röda kort
-

Domare
Peter Frick, HD
Jakob Lejonstad, AD1
Jan Sörälv, AD2

Matchens Viking
Mikael Houlst

Matchens VIKing

Publik
67 personer

Väder
+24, sol/klart