Viggbyholms IK - Sundbybergs IK 6-0 (4-0)
Måndag 16:e augusti 2010, kl 20.00 på Hägernäs IP

Ja då va det dags för sista försöket denna säsong att vinna mot sumpan efter 2 förluster för a-laget och bortaförlust för bilagan. Vi mönstrade denna trupp till matchen: mv Richard, hb Kasra, mb Jonte o Sudden, vb Christer,hm Niklas,mm Gaston o Houlst, vm Zacco o på topp Gonne o Jensa. Bänken bestod av Källman, Göran o Hessam.

Matchen började lite trevande o första målchansen dröjde till 7:e minuten då Zacco gjorde ett inspel till Gaston från kanten, som han la vidare till Jens men som fick lite för mycke luft på bollen o den seglade över. 3 minuter senare kommer Sumpan fram på vår högerkant o lägger en boll snett inåt bakåt till fristående spelare som drar på ett skott som går över Richard o träffar bortre stolpen för att sedan rinna ut till inspark. I vårt följande anfall drar Zacco iväg en långboll mot Jensa som sliter sig loss o kommer sånär fri förbi målvakten.

Vi trummar på o får en frispark i trettonde matchminuten som Christer slår mot Jensa som sånär lyckas hitta in med en nick i bortre hörnet. Sumpan vill inte va sämre o kommer två minuter senare på vår högerkant o lägger en inskärare till fristående spelare som till vårt seende turligt totalmissar o chansen rinner ut i sanden.

Vi fortsätter me chanser mot sumpanmålet men börjar med ett gult kort för Jensa i 19:e sedan lägger Gonne ett instick till Houlst som träffar insidan av stolpen med sitt skott, ingen lyckas fiska upp returen dock.

Målet skall komma o i 26:e minuten drar Christer på en lyra till Jensa som nickar ned den till Gonne som lägger tillbaka den till Jensa som fri kan lägga in 1-0 till Viggan. Vi ville inte vara sämre än va sumpan va mot a-laget utan inom 1 minut efter 1-0, tar vi ledningen me 2-0. Detta genom att Christer återigen slagit en fin lyra, denna gång hittade han Gaston som la den vidare till Nicklas vilket enkelt ledde till att han gjorde mål.

Efter 33 minuter tar vi o gör första bytet in kommer Göran istället för Houlst. Sumpan kommer bara lite sporadisk i anfallen men minuten efter bytet får de till en långboll som Sudden tyvärr missar men Richard gör en fin räddning o håller nollan intakt fortfarande.

Andra bytet verkställs i matchminut 36 då Källman byts in istället för Gonne. En minut senare slår Gaston en lyra mot Jensa som backar o bollen studsar till framför honom o det lurar backen som tror att Jensa ska ta ned bollen. Jensa vrider sig runt backen o drar på ett skott som går rakt upp i nättaket o vi leder me 3-0.

Precis som när vi tog ledningen tar det bara en minut innan det är dags igen. Nu är det Jens som efter en lyra nickar fram till Zacco som drar in 4-0 till Viggan.

Sista fem bjöds på byte nr 3 då Kasra byttes ut mot Hessam och att Zacco gjorde sin patenterade Chipp som tyvärr gick utanför efter att han blivit friställd av Göran.

Källman rivstartar andra halvlek med att lägga en snett inåt pass till Jensa som drar på ett skott men får ingen riktig träff o målis kan lätt fånga den i sin famn. I 51:a minuten har vi återigen Källman på språng o nu får han läge för att själv skjuta men tar istället o drar en pass till Göran som på högerkanten istället kan skotta o sätta dit 5-0. Källman har kommit in i ett stim nu o 3 minuter senare lägger han en fin macka till Zacco som får till en riktig rökare till skott men den slinker precis över.

Precis som i första e det vi som dominerar matchspelet o Sumpan som sticker upp i lite sporadiska anfall. I 61:a minuten missar Christer ett uppspel o Richard rusar ut mot anstormande anfallare vilket leder till att sumpanspelaren blir så störd av det så hans skott inte riktigt kommer till.

Vi gör härefter 3 byten Jensa byter med Gonne (62), Niklas me Houlst (63) och Gaston me Kasra (68).

Sista 20 går vi ned oss lite vilket resulterar att sumpan kommer upp i lite chanser som i 70:e då de tar tag i spelet i vårt straffområde och får till ett skott som går strax utanför sedan har de ett tungt distansskott i 75:e som går över.

Vi tar tag i oss en sista gång och efter att vi fått ett inkast i 76:e minuten kastar Göran bollen till Kasra som avancerar ned mot hörnflaggan o får till ett bra inlägg som Zaccco kan dyka upp på vid bortre för att stänka in slutresultatet 6-0.

Ja detta va en skön vinst efter vårt hittills dystra resultat mot sumpan denna säsong. Matchbilden va väl lite likartad a-lagets men nu satte vi våra chanser och sumpan hade väl inte den där riktiga udden som de hade i a-fighten. Vi höll nollan och tog 3 fina poäng, mycke bra. Nu blickar vi fram mot bortamötet me Bele som säkert blir en tuff match.