Bele Barkarby FF - Viggbyholms IK 5-4 (3-2)
Onsdag 18:e augusti 2010, kl 19.00 på Veddestavallen

Då va det dags igen då för Bilagan att mönsta upp sitt bästa i Viggans färger. Nu va det Bele som skulle stå för motståndet.

Vi fick till denna trupp: mv Kajan, hb Kasra, mb Sudden o Zeke, vb Christer, hm Göran, mm Houlst o Gaston, vm Thuna o på topp Zacco o Simon. Bänken bestod av Victor o Jensa.

Matchen hade flyttats fram 1 timme för att strömmen skulle stängas av, så de visste inte om dagsljuset skulle räcka till vilket fick matchen att börja 19 istället för 20. Vädret va väl ganska uppklarnande efter regn på förmiddan. C.a 20-22 grader o en publik bestående av c:a 15-20 personer.

Vi började matchen ganske bra men vaskade inte fram någe riktigt bra förens i 6:e minuten då Gaston gjorde ett inspel till Göran som dragit sig in i straffområdet o sökt sig bakom backlinjen. Göran mottog passningen o avancerade mot mål men backen bröt i sista stund o det va snubblande nära att domaren kunde blåst straff i den situationen. Tiduret rann på en del me lite bollbyte mellan lagen men i matchminut 17 avancerade Göran på sin högerkant o passade in till Houlst strax innanför straffområdet som drog på ett skott som blev lite halvlamt men målis lämnade retur o Houlst kunde enkelt rulla in 1-0 till Viggan.

Tyvärr har ju Viggans melodi många gånger varit att släppa till bakåt ganska omgående efter att man gjort mål o denna gång blev det så igen. Minuten efter vårt ledningsmål försöker vi oss på en offsidefälla men det är en väldigt farlig variant i b-lagsspel för där har man ju inga linjemän så det blir väldigt många tveksamma situationer. Misslyckandet att ställa offside renderade alltså i ett baklängesmål eftersom belespelaren kom helt fri me Kajan o rullade in 1-1.

Vi letar oss istället vidare till minut 22 då Thuna får på en riktig raket från långt håll som målisen lyckas tippa till en resultatlös hörna. Bele kommer loss på vår högersida 2 minuter senare o drar ett inspel på bortre där vi inte riktigt har hunnit me o återigen blir beleiten fri o kan lätt rulla in ledning för Bele me 2-1.

Strax innan uret nått 30 så gör vi 2 byten Zacco byts ut mot Jensa o Zeke byts in mot Victor.

Vi låter klockan ticka fram 8 minuter för att då komma i ett fint anfall på vänsterkanten me Thuna i full fart. Han tar sig inåt efter halva plan o lägger ett inspel på Simon som finns fri i mitten strax utanför straffområdet. Simon tar e mott bollen vrider till vänster o lossar ett härligt skott som letar sig in i målvaktens högra hörn för att kvittera till 2-2.

Viggan kör sin vana trogen en lite avslappnande stil efter att gjort mål o minuten senare e det nära att Belle återigen tar ledningen efter att en beleit snubblat sig genom hela försvaret o skjutit strax utanför. De skulle dock hinna me att ta ledningen innan halvtid då de på stopptid +1 efter att vi tappat boll på vänsterkanten dragit sig inåt o blivit helt fri nästan från halva plan, lätt kunde rulla in 3-2 i kajans vänstra hörn.

Halvlek 2 inleds me att Zacco återkommer på plan efter att Thuna bytts ut.

Vi rullar boll i 3 minuter för att sen slå till. Jensa bryter sig loss på vänsterkanten o avancerar ner mot straffområdet nära kortlinjen där slår han bollen snett inåt bakåt mot en fristående Houlst som drar på ett skott som letar sig in i målisens högra hörn. Vi har kvitterat till 3-3 o denna gång så kan vi faktiskt hålla tätt även efter vi gjort ett mål en tid!

Gaston får lite krampkänsla o byts ut mot Thuna i minut 55. 1 minut passerar o Kajan tvingas till en tokräddning efter att en beleit dragit på ett fint skott efter han blivit friställd vid ett inspel. Vi vill dock inte vara sämre i målchanser utan kontrar me att minuten senare se Zacco dribbla loss på vänsterkanten o slå ett inlägg till Göran som drar på ett skott som träffar ribban. 5 minuter senare e det dags för byte igen då Kasra går ut o Zeke hoppar in.

Strax efter bytet slår Bele ett inlägg mot vårt straffområde som tyvärr dimper ned mellan våra mittbackar o friställer en beleit som rullar in 4-3 ledning. Vi hade ju haft en boll i virket så Bele ville inte va sämre utan fick på ett långskott i 66:e som likt Görans skott träffade ribban. Detta avskräckte oss föga, för minuten senare drev vi upp bollen på vänsterkanten o Zacco dribblar sig in från kortsidan o lägger bollen in mot en framrusande Houlst, som inte me mycke men tillräckligt styr in bollen till 4-4.

Efter detta blir det tyvärr en lite konstig match då mannen med den gröna tröjan bestämmer sig för att blåsa lite när han själv vill o inte när han bör. Detta renderar att Bele får gult kort i 75:e, Jensa i 78:e o Houlst i 79:e.

Några situationer som inte förstördes av den gröna pajasen va dock Victors kanon i ribban i 80:e, samt Beles mål i 83:e då Zeke dragit på sig gult kort vid högerkantens mittplan o efterföljande frispark slagits mycket väl till en framrusande beleit som knoppar in 5-4.

Vi går för en kvittering o Thuna får bra läge där han kommer fri på sin vänsterkant i 85:e men får inte riktigt till skottet men det är sånär att den når fram till en framrusande Jensa.

3 minuter kvar o Houlst byts ut mot Kasra. Vi pressar på o i sista minuten får vi en hörna som Victor går ut för att slå. Bollen slås mot målis som tappar bollen o vi får till ett skott som tydligt täcks me dubbla händer av en beleit, men den gröna pajasen har glömt glasögonen o ser ingenting. Kort därefter blåser han av matchen o slutresultatet blir 5-4 i Beles favör.

Ja matchen var nog ganska åtnjutbar som åskådare men det blev verkligen en tung förlust då vi skulle haft en solklar straff där på slutet. Domare kan ju även de ha dåliga dagar men denna pajas till domare vi hade i denna match tog nog priset. Det va ju inte bara vi som blev drabbade av hans clowneri utan Bele va nog lika hårt drabbade av konstiga blåsningar eller ickeblåsningar. Man förundras av vilka clowner fotbollsförbundet skickar ut för att dömma ibland, men det blev förlust o det e bara att glömma för att nu återvända hem o satsa på ny hemmamatch mot Krukan.