Onsdag 25:e augusti 2010, kl 20.00 på Hägernäs IP

Ja match igen o denna gång va det Fc Krukan som besökte Hägernäs IP. Väder c:a 15 grader o mulet o 8 åskådare hade letat sig ned.

Vi hade samlat denna trupp till start :
Mv Richard, hb Kasra, mb Kevin o Christer, vb Zeke, hm Göran, mm Thuna o Breeze, vm Källman o på topp Gonne o Zacco. Bänken bestod av Simon, Krille o Sundin.

Krukan startar me matchens första rejäla chans i tredje minuten då de kommer till skottläge strax utanför straffområdet, men Richard räddar till hörna som blir resultatlös. Fem minuter senare driver Källman upp bollen på vänsterkanten o släpper in den till Thuna som tar några ytterligare steg för att sedan dra på ett lobbskott från långt håll. Han får till en härlig båge på bollen o målisen får se den smita över honom o landa i målet för att ge oss ledningen med 1-0.

Krukan bedarras dock inte av baklängesmålet utan kommer 2 minuter senare i ett anfall på vänsterkanten , vrider inåt o får till ett skott som går över Richard men tar i ribban o får en hög riktning rakt upp och medans våra försvarare står o tittar på smiter 2 krukaniter fram för att stå helt fria med Richard när bollen bestämt sig för att landa. Richard lyckas inte få tag på returen o Krukan kan lätt rulla in 1-1. Sporrade av målet kommer Krukan i ett ytterligare anfall på vänsterkanten. Väl nere vid vårt straffområde gör de ett inspel till fristående spelare som med skottet passerar Richard men i sista stund dyker Christer upp o rensar bort bollen.

I matchminut 20 dyker Gonne upp i ett anfall o lite turligt efter att backarna spelat lite flipper med varandra, så blir han helt friställd o lägger en härlig chipp över målis o vi har tagit ledningen igen. Krukan e nära att kvittera direkt efter vårt mål då de får till ett riktigt bra skott men den går precis utanför.

Efter dryga halvtimmen får Richard en bakåtpass av Kasra men han tar lite för mycke tid på sig o träffar en framåtrusande krukanit som täcker bollen så väl att den träffar stolpen, men Richard lyckas slutligen fånga upp den o vi reder ut den situationen.

I 33:e får krukan till en bra genomskärare som helt friställer högeryttern som drar Richard men kommer lite för långt ut på kanten o får inte riktigt till skottet, som därav smiter utanför. Vi kontrar me att i anfallet efter komma på högerkanten me Göran som släpper in den till Zacco som driver in i straffområdet, där han drar målvakten o rullar in 3-1 till Viggan. Första bytet kommer efter målet då Kasra går ut o Sundin kommer in.

Halvleken avslutades med varsin målchans. Krukan i 43:e, då de kommer till inlägg på vänsterkanten som i straffområdet styrs upp i ribban för att sedan slås in i mål, men blåses av för offside. Vår chans bestod av att Göran i anfallet efter fick till ett bra skott som tyvärr precis smet utanför stolpen.

Halvtid o 2 byten görs. Källman o Kevin ut, Simon o Kasra in.

Andra halvleks första chans är vår då Göran i 48:e slår på ett inlägg som målis lätt ska plocka ned. Han tappar dock ned den på egen back som styr den mot eget mål. På väg mot mål lyckas han stoppa den på mållinjen.

Minuten senare blir en krukanit helt friställd o kommer framåtrusande mot Richard för att dra på ett skott. Richard paraderar, men bollen får oturligt en sån båge att den fortsätter mot mål o letar sig in till reducering 3-2.

7 minuter o 2 gula kort på krukaniter senare slår Christer en lång svepande boll från vänsterkanten mot Simon, som rycker sig loss o drar på ett skott i straffområdet vilket resulterar i utökad ledning till 4-2. Ett byte görs därefter då Göran går ut o Krille hoppar in. Minuten senare kommer ett näst intill kopia av uppspelet för 4-2 målet. Christer slår en lång svepande boll mot Simon men på dess väg skarvas den av Gonne. Bollen hamnar hos Simon driver fri fram mot målisen, kommer dock lite ur vinkel men stanar upp framför målisen o chippar in 5-2.

Christer tar o byter med Källman i 68:e. 2 minuter senare har Thuna avancerat upp i mitten o drar på ett skott, strax utanför straffområdet, som letar sig in i målet till 6-2. Zacco byts ut mot Kevin i 73:e o 2 minuter senare sågar sig krukan genom vårt försvar. Framme i straffområdet får de till ett bra lågt skott som Richard reflexräddar till en resultatlös hörna.

Vårt sista byte kommer i 77:e då Breeze byts ut mot Christer.

Matchens sista 10 minuter bestod av 2 farliga målchanser vardera. Vi hade de 2 första. Den ena i 83:e då bollen flipprade runt lite mellan olika spelare i straffområdet, för att till sist hamna hos Gonne, som tyvärr skjuter utanför. Vår andra chans kom i 86:e då Christer fick till ett tungt skott som gick över. Krukans chanser kom i 87:e o 89:e. Den första va ett långskott som tog i ribban dock föranledd av att Christer skulle haft frispark då han blivit fälld vid mitttplan. Andra chansen va ett inspel från kanten, som friställde en krukanit. Han fick dock en felträff o vi kunde se matchen sluta i favör för oss me 6-2.

Härligt me vinst igen o matchens viking går till Christer.

Nu har vi hemmamatch igen mot Reimers o vi vann ju bortamatchen komfortabelt, men vi ska inte ta ut någon seger i förväg. Väl mött på Hägernäs IP på månda för Bilagans nästa drabbning.