Viggbyholms IK - Reymersholms IK 1-3 (1-1)
Måndag 30:e augusti 2010, kl 20.00 på Hägernäs IP

Då va det dags igen för Viggan att samla sina krigare för match mot Reimers. 15 grader med uppklarande himmel och 11 åskådare hade letat sig till Hägernäs IP.

De stolta krigarna som ställde upp för match va: Mange i mål, hb Grauers, mb Kevin o Christer, vb Thuna, hm Göran, mm Gaston o Houlst, vm Ingel o på topp Gonne samt Nisse. Bänken bestod av Krille o Bragi.

Reimers rivstartar med att komma till ett bra skottläge direkt, efter slarv av oss på mitten. Tur för oss blir det en riktig strumprullare o Mange kan lätt plocka upp bollen. Vi kommer upp i 4:e minuten i vårt första riktiga anfall, då Göran driver bollen på sin kant o framskaffar en hörna. På den går Kevin upp o nickar, men precis som i Reimers anfall blir det ingen ren träff o målis kan lätt plocka. 2 minuter senare kommer Kevin till ett nytt läge efter en ny hörna, men nu från andra hållet o av Ingel, dock är han inte riktigt beredd att bollen ska dimpa ned hos honom så det blir ingen ren träff denna gång heller.

Ingel kommer till inläggsläge i 13:e minuten, men inlägget blir mer som ett skott och eftersom den touchar en Reimersspelare på vägen är det nära att resultera i ett självmål. Thuna vill även han få lite sukt av målet o minuten efter får vi en frispark som han får bra tryck i men målis lyckas tippa till hörna som blir resultatlös.

Matchens första mål skulle falla i 17:e matchminuten då Mange rullade ut bollen till Grauers som tyvärr kom i lite för hård press o skulle lägga tillbaka till Mange, men bollen blir för kort o Reimersspelaren blir fri. Han kan lätt rulla in den vid sidan om Mange o vi ligger under me 1-0.

Nästkommande 10 minuter skapades 1 bra chans av oss o 1 av Reimers. Vi började i 25:e me att Göran fick en pass snett inåt bakåt av Ingel, men drog skottet över. Reimers vände bort oss totalt i 31:a o fick till ett bra inlägg, som fristående reimerit, skönt för oss totalmissade.

Vårt första byte kom i 36:e då Gaston bytte me Bragi. 2 minuter innan halvtidsvila blåser domaren till vår fördel en ganska så billig straff. Grauers stegar fram o lägger den stensäkert vid sidan av målis, så nu va det kvitterat till 1-1. Halvtid o Thuna byter med Krille.

2 minuter hinner gå av andra när Nisse får en lång svepande boll i mitten. Han blir näst intill friställd men har lite svårt att bestämma sig, så när skottet väl kommer blir det ingen ren träff o målis kan lätt ingripa. Ytterligare 7 minuter senare kommer Reimers fram på vår högersida. Där vänder de inåt o går på skott. Skottet blir bra o lågt vilket resulterar i att Mange inte kan greppa bollen o måste lämna retur. Oturligt nog är ingen av våra spelare där och rensar, utan en reymerit kan rulla in ledning för dem med 2-1. 2 nya byten kan registreras. Först i 58:e då Nisse byter me Thuna och i 59:e då Houlst byter me Gaston.

De följande 10 minuterna har vi 3 goda chanser. Göran slår ett bra inlägg till Ingel som går på skott i 60:e men skottet går tyvärr utanför. Sedan har Göran själv ett försök på lobbskott i 64:e, men den går även den över. Den tredje chansen bestod i att Kevin i 70:e gjorde ett instick till framrusande Grauers men han som så många andra får ingen ren träff o målis kan lätt greppa bollen. Mellan våra chanser hade Reijmers dragit på sig ett gult kort i 67:e.

I 71:a minuten skulle Reijmers utöka sin ledning till 3-1 då de på en frispark, strax utanför vårt straffområde, lyckats överlista Mange.

Vår sista allvarliga chans skulle komma i 74:e då Bragi passade fram Grauers som bredsidade bollen i stolpens utsida.

3 byten o 1 varning skulle avsluta vår aktivitet i anteckningsblocket. Bytena va Christer me Nisse (74),Gaston me Houlst (76) och Ingel me Christer (79). Varningen kunde bokföras på Thuna i 84:e för protest.

Reijmers sista rejäla aktivitet va i 79:e, dåde kom i en snabb kontring där en reijmerit blev helt friställd men i sista stund lyckades Kevin störa han så mycke att avslutet inte blev någon farlighet.

Matchens slutresultat blev alltså 1-3 och vi vill nog glömma denna match som va en kanonad av felpass o felbeslut av våra spelare. Istället ser vi framåt o satsar på 3 poäng mot Österåker borta. Väl mött där.