Viggbyholms IK - Bele Barkarby FF 2-3 (2-2)
Lördag 4:e september 2010, kl 13.00 på Hägernäs IP

Säsongens enklaste match stod för dörren, i alla fall om man såg till förutsättningarna. Viggan behövde 3 poäng för att Bele inte skulle få fira sitt guld och avancemang till division 3 på Hägernäs. Eftersom guldet i stort sätt redan var vikt för Bele, så var det nog viktigare med tre poäng för att hålla andra platsen vid liv.

En profil i vardera laget blev intervjuad innan match. Henrik Zacco i Viggan och Alexander Längqvist i Bele. Dessa två herrar skulle spela huvudroller senare i matchen.

Att det låg en doft av guld, drömmar och segerkänslor i luften gick inte att ta miste på. Särskilt inte då Bele-Bussen anlände med färgglada påsar. Innan matchen gjordes också en intervju med Bele-profilen "Bele Janne" som var riktigt optimistisk inför matchen.

Matchen var underhållande och mycket spännande. Viggan började med bollen, men vänsterbacken i Viggan blev av med den och Bele kontrade blixtsnabbt. Andreas Johansson i bortalaget sköt, men Kajan klarade och tippade till en hörna. På hörnan blev det dock mål. Kajan hade valt för mjuka handskar och kunde endast boxa bollen till en fristående Calle Svanström, som på volley kunde skjuta in 1-0 till gästerna i den andra minuten.

Putte Ramberg och co började nog redan nu leta efter champagnen och kulramen i läkarväskan. Viggan lyckades dock kvittera direkt. Källman kastade ett inkast till Niklas på vänsterkanten som vred sig loss och slog ett inlägg till Zacco som kvitterade. I efterhand florerar ett rykte om att det var ett självmål. Pablo Sanchez fick alltså röra bollen för första gången då den låg i nät, eller som man säger i branschen: Mardrömsstart! 1-1 och Viggan gav verkligen Bele en match.

Bele byggde sitt offensiva spel genom att komma runt på kanterna och sedan försöka hitta in till Längqvist. Kajan testades tidigt med några distansskott, men det är först när Viggan inte kan rensa bort bollen, som målvakten i hemmalaget får visa riktig klass. Han gör en till synes mycket svettig enhandsräddning på ett närskott från Längqvist. Sedan ropar han "Bort med bollen!". Sagt och gjort. Viggan kontrar och Zacco kommer fri. Zacco har fått en del indirekt kritik för sina chippar, så därför gick han nog på kraft den här gången. Skottet gick dessvärre utanför till vänster om målvakten på gräsrotsnivå. Lite senare tvingar målskytten Calle Svanström, Kajan till ytterligare en enhandsräddning. Kajan är het!

I den 25:e minuten kom Viggans numer klassiska mål på Hägernäs IP. Viktor slog en hög boll mot straffområdet som Nizze skarvade och där dök han upp, Portvinstån, den Långe Henrik Zacco och gjorde ett riktigt klassmål. Volley, otagbart till höger om målvakten i Bele. 2-1.

Mot slutet av första halvlek uppstår två stycken straffsituationer. Viggan fick inte straff då Zacco fick en stämpling och det skulle nog inte vara straff heller. Bele fick däremot straff i den 39:e minuten. Från läktarhåll ser det inte så märkvärdigt ut, men från Viggan-Tower, ser man att Gurra mer än gärna vill byta tröja med Längqvist innan matchen är slut. Straff och 2-2, som står sig halvleken ut.

Den andra halvleken innehåller inte lika många målchanser, men Bele gör som i den första halvleken. Man inledde med en hörna. Och på den hörnan kom det avgörande målet. Jesper Andersson tog i för Kung och fosterland, eller snarare så gjorde han kanske inte det. Han kanske fick en sån där träff då man inte känner bollträffen, man blir "ett med bollen". Skottet blev i alla fall stenhårt och efter två minuters spel av den andra halvleken var matchen avgjord. Bele tog det lite "lugnare" och tillät Viggan-anfall, men hemmalaget var lite väl uddlösa. Hetaste chansen hade Kapten Houlst som nickade och tvingade målvakten till en riktigt bra räddning.

Lagen byter några halvchanser innan det återstår fem minuter. Då kommer en långboll från Belekvarteren som friställde Längqvist. Kajan rusade ut och frilägesfällde Belespelaren. Viggan Video som filmade allting säger också: Filmning! Resultatet blev dock rött kort till Kajan. Nizze ersatte, men satte endast på prov en gång och höll rent den korta tid som han spelade.

Till slut blåste domaren av och Bele Barkaby FF vann matchen med 3-2 och är alltså nu klara för Division 3 säsongen 2011. Stort Grattis önskar Viggan och Viggan Video!

Viggan har nu två raka förluster, men på något konstigt sätt ligger laget fortfarande tvåa! Det kommer dock inte hända om Viggan förlorar nästa match mot Danderyd som slåss för sin överlevnad. Förra året mosade Viggan Danderyd i bägge matcherna, men i år spelade man 0-0 hemma på Hägernäs och nu väntar returmötet och Viggan saknar minst 8 man! Dags att formera trupperna inför höstsäsongens prestigematch!