Danderyds SK - Viggbyholms IK 1-1 (0-0)
Lördag 11:e september 2010, kl 14.00 på Danderydsvallen

"Äntligen Viggan" var rubriken som Pazzadsk.com skyltade med under veckan och äntligen var det dags för returmötet lagen emellan. Och det blev precis som vanligt. Tight, snålt, hårt och airballs.

Otroligt viktiga poäng stod på spel och Viggan saknade en hel del gubbar, men som tur är har Viggan en otroligt bred trupp i år. Danderyd kom med bästa laget enligt pazzadsk.com. Det blev också en gastkramande tillställning.

Den första halvleken var dock något sömnigt och framförallt Viggan slarvade i passningsspelet, men ett lyckat anfall fick man till. Det numer sk "Rugbyanfallet" byggdes upp av Victor som passade Zacco som spelade ut till vänster och där stod Thuna fri. Skottet var hårt och lågt, men också utanför MP:s vänstra stolpe. Danderyd fick också ett kanonläge. Hannes Hegmar spelade snett inåt bakåt till Philip Runsiö som praktiskt taget fick öppet mål, men han fick ingen riktig träff på bollen, vilket ledde till att också den gick utanför.

Viggan fick en del frisparkar och varje gång valde man att lyfta in bollen mot mål eller i Jockes fall, skjuta en tidig frispark över mål. Danderyd fick en del kontringar och en man minns är när Gaston fäller Runsiö precis utanför straffområdet, med ett gult kort som påföljd. Jonas Pasthy sköt sedan i muren och Benjamin Frost sköt returen som gick utanför.

Halvlekens sista chans är lite otäck, då Zacco går upp i en duell med Martin Persson. Båda faller och Zacco gör en Jimmy, nämligen att han slår i stolpen ordentligt. Båda två klarar sig och kan fullfölja matchen.

Den andra halvleken är endast åtta minuter gammal då Kevin har bollen för länge i backlinjen. Jonas Pasthy stör Kevin, vilket gör att den rödklädde blir av med bollen. Jonas får sedan tillbaka bollen av en lagkamrat och kan distinkt skjuta in 1-0 till hemmalaget med vänsterfoten. Positivt för Viggan är att ingen panik hinner sjunka in hos spelarna, för endast några minuter efter ledningsmålet för Danderyd, kvitterar Viggan, då Zacco älgar fram på vänsterkanten. Inspelet påminner mycket om det sk "Österåker inspelet", men Jens väljer denna gång att nicka bollen istället och kvitteringen är ett faktum bakom en chanslös Martin Persson.

Viggan är nu riktigt på gång och gör ytterligare ett mål, sedan MP gjort en tveksam rensning rakt på Göran Dahlberg. Tyvärr befanns sig Goran i offsideposition och målet godkändes inte. Sedan får Viggans mentale spelare Dr G. Grauers en sk "snap" och blir toklack på Markus Haataja. Båda får gult kort.

Danderyd har sedan en bra period i matchen, där Markus Haataja ligger bakom mycket. Först serverar han Jonas Pasthy ett friläge, men Prahl räddar Viggan kvar i matchen. Sedan nickar Haataja på ett inlägg, dock blir nicken inte helt farlig. Sedan drar han en hård frispark i muren. Zacco svarar med ett skott i Perssons högra burgavel. Viggan pressar på och man skickar upp Kevin som anfallare. Gaston är nära att nicka in en hörna och Victor skjuter en hörna direkt i första krysset och ut. Men några fler klara målchanser blir det inte och rättvist slutar det 1-1.

En viktig poäng för Danderyd i bottenstriden. Viggans poäng räckte dock inte långt. 1 poäng av 9 möjliga på de tre senaste matcherna är inte godkänt rent statistiskt och nu gick till råga på allt IFK Österåker om Viggan i tabellen, inte helt oväntat efter de tre senaste matcherna. Viggan är dock i allra högsta grad fortfarande involverade i racet om kvalplatsen och i nästa omgång väntar Storskogen i Viggans sista hemmamatch för året. Vi syns då!