Blue Hill KF - Viggbyholms IK 3-5 (2-1)
Söndag 26:e september 2010, kl 14.00 på Skytteholms IP


Säsongens sista match och det var med revanschkänslor som Viggan gjorde entré på plan C på Skytteholms IP söndagen den 26 september 2010. Kapten Mikael Houlst var förväntansfull innan match, men det var också Sencer i Blue Hill. Nr 54, Sencer gjorde två mål mot Viggan i årets premiärmatch. Sencer ville att Blue Hill skulle agera "Party-poohper" mot Viggan.

Det var också hemmalaget i Lazio-inspirerade tröjor som började bäst. Det dröjde endast 6 minuter innan första bollen låg i mål bakom Kajan och självklart var det också Sencer som gjorde målet. Påpassligt stötte han in bollen på mållinjen efter en nickpassning!?

Viggan agerar tafatt och det känns som om laget var taget av stundens allvar. Eller kvalkoma som det också kan kallas. Därför kändes det inte helt rättvist då Göran Dahlberg kvitterade på en utsökt långpassning från Jocke Thunström. Detta skedde i den 18:e minuten. Ett lågt distinkt skott vid målvaktens högra stolprot. Viggan vaknar till liv och Bragi sköt en frispark precis utanför efter en variant.

Blue Hill spelade ett mycket rakt och stundtals mycket vägvinnande spel och i den 28:e minuten fick man skörda frukterna av sitt spel. På ett inlägg från vänsterkanten kunde återigen Sencer nicka in 2-1 till hemmalaget och det stod sig också tiden ut till halvtid. Rättvist!

En något bitter Jocke Olausson konstaterade fakta i halvtidsintervjun: "Är vi inte bättre än så här, så har vi inget i ett kval att göra i alla fall." Någonting måste ändå ha sagts i halvtid, för de rödklädda bortalaget kom bokstavligen ut som ett nytt lag. Och två inledande faktorer bidrog starkt till att Viggan tillslut kunde vinna matchen. Dessa två händelser blev också "Way of the day".

Direkt i inledningen av andra halvlek nickade Nizze in kvitteringen 2-2 inte långt ifrån krysset och Viggan var återigen med i matchen. Detta var den första händelsen. Den andra var då Kajan gjorde en kanonräddning på en Blue Hill frispark. En klassisk 4 meter utanför straffområdet-frispark. Skottet gick över muren, men Kajan hann i tid och boxade bort bollen. Svettigt värre.

Istället är det Viggan som gör 3-2, ett mål som man ganska ofta ser i inomhusfotboll, eller ska man kanske säga Futsal. Jens drev i mitten, spelade ut till Houlst som hittade Niklas på bortre stolpen och ledningsmålet var ett faktum! Av bara farten kom också 4-2. Niklas spelade in i boxen till Bragi som i sin tur hittade Göran som bara behövde sätta foten till för att göra sitt andra mål för dagen.

Blue Hill drabbades med kvarten kvar av en utvisning och det tog inte många minuter för att även Niklas skulle göra sitt andra mål för dagen. Göran spelade på djupet till Jens, som spelade till Niklas på bortre stolpen, ett mål som påminde mycket om 3-2 målet. Men nu stod det alltså hela 5-2 till gästerna. Det slutar dock 5-3 till Viggan efter det att Gurra kommit in på topp vilket ledde till en psykologisk boost för Blue Hill. Målet lät inte vänta på sig. Nr 9 i Blue Hill knorrade in 3-5 målet, mycket likt det mål som Andreas Brehme gjorde för Västtyskland i åttondelsfinalen mot Holland i VM 1990 i Italien!

Tillslut blåste domaren av matchen och Viggan är nu klart för kval till Division 3! Man slutar på andra plats i tabellen och återigen har Viggan överträffat sig självt genom att laget fortsätter att hela tiden bli bättre i tabellen. Stort!

FORZA VIGGAN

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21 Bild 22 Bild 23 Bild 24 Bild 25 Bild 26 Bild 27 Bild 28 Bild 29 Bild 30 Bild 31 Bild 32 Bild 33 Bild 34 Bild 35

Laguppställning
Patric Kajhed
Kevin Wargh Meehan
Mikael Houlst, K
Victor Stenberg
Joakim Thunström
Göran Dahlberg
Jens Eklöf (87)
Nils Pasthy
Gaston Nunez
Niklas Jonsson (87)
Martin Brogren
Gustaf Grauers, avb (87)
David Källman, avb (87)
Christer Dahlgren, avb
Daniel Breeze, avb

Målgörare
Göran Dahlberg (19)
Nils Pasthy (47)
Niklas Jonsson (69)
Göran Dahlberg (74)
Niklas Jonsson (83)

(se skytteligan)

Gula kort
Gaston Nunez (52)
Jens Eklöf (72)

Röda kort
-

Domare
Suhel Youssef, HD
Emil Cedersjö , AD1
Rafael Rahman, AD2

Matchens Viking
Jens Eklöf

Matchens VIKing

Publik
35 personer

Väder
+12, molnigt