Viggbyholms IK - Enköpings IS 1-1 (0-1)
Lördag 16:e oktober 2010, kl 14.00 på Hägernäs IP

Med seger på Gotland, krävdes det ytterligare en bra prestation mot Enköpings IS. Något som belystes i intervjun med Tom Gyldorff innan matchen var att laget skulle hålla tätt bakåt, med extra hjälp från innermittfältarna. Dessvärre höll Viggans statistik även denna match, dvs att man släppte in matchens första mål och det dessutom tidigt.

Matchen hann alltså knappt börja förrän Enköping tagit ledningen. Ett inkast på vänstersidan nådde nr 7, Eric Forslund i bortalaget. Han hade Victor Stenberg i ryggen. Bollen studsade på båda två, något som fick Tom Gyldorff att släppa sin markering (Alexader Alan) och bege sig för att rensa bollen. Precis när Tom ska rensa vänder Victor sig om och petar till bollen. Detta ställer Tom, samtidigt som Alexander Alan blir fri. På ett tillslag skjuter han in 1-0 till Enköping via första stolpen och sedan in i mål vid bortre stolpen. Kalldusch direkt för Viggan, men ingen chock med tanke på dom senaste matcherna.

Viggan får istället vänta till halva halvleken innan man skapade en fet målchans och då var det också riktigt nära. Gaston lyfte in en frispark. Göran nådde nästan bollen för en nicktouch. Nu missade han, men målvakten Markus Hedström räddades av att frisparken gick utanför. Det hade säkert varit kvitterat om Gastons frispark gått på mål, även om Göran inte skulle vara på bollen.

Enköping är lite hungrigare i den första halvleken och man äger också mer boll. Patric Kajhed tvingades också till att göra en svettig utrusning för att avvärja ett friläge från Enköpings nr 7 Eric Forslund. Halvleken avslutas med att Martin Brogren får två fina lägen för Viggan. Båda gångerna gick dock skottet utanför målvaktens högra stolpe.

Enköping börjar också den andra halvleken bäst, dock på bekostnad av Viggans icke resoluta försvarsspel. Victor spelar snålt hem och Kajan rensar på Gaston, men turligt för Viggan tar bollen i burgaveln. Enköping skapar också två stycken hörnor som skapar lite daller i Vigganlägret, men man reder ut situationen och efter 55 minuters spel ändrar matchen karaktär totalt. Viggan dominerar fullständigt och man kommer i våg efter våg, samtigt som man skapar tryck mot Enköpingsmålet. Viggan gör allt rätt utom mål men man gör dock Hedström i gästernas mål riktigt svettig.

Den absolut fetaste chansen kommer efter ett Göran-inlägg. Bollen går mot Nizze och Bragi som störtar fram, samtidigt som försvaret tittar på boll. Bollen precis över huvudena på bägge två, men vilket läge.

Ännu närmare kommer man när inhoppande Fredrik Ingel skjuter en frispark i stolpen och ut. Hedström i målet krockar med stolpen, men återhämtar sig.

Desperationen ökar hos båda lagen. Viggan lyfter in utan att få till det, samtidigt som Enköping kämpar för att behålla sin ledning. Men så på övertid hände det......

Kevin ordnar ett inkast. Victor går ut för att ta det, men Jens kommer och ersätter och Jens kan kasta långt. Inkastet går hela vägen fram till Göran Dahlberg som återigen får ikläda sig hjälterollen då han direkt på volley skjuter upp bollen i krysset och kvitteringen är ett faktum.

Det blev också matchens sista spark. Efter matchen blev det straffsparksläggning för att skilja lagen åt ifall de efter den sista omgången hamnar på samma poäng, målskillnad och antalet gjorda mål. Enköping vann dom "akademiska" straffarna, men Viggan spelar final nästa lördag kl 14 mot Spånga på Spånga IP.

Viggan måste vinna för att få spela division 3 nästa år. Det är alltså fördel för Spånga inför avslutningen nästa helg.

Missa inte chansen att se Viggan spela om en plats till division 3 - 2011.