Bollstanäs SK - Viggbyholms IK 2-0 (0-0)
Lördag 24:e september 2011, kl 15.00 på Bollstanäs IP


Även om Bollstanäs, som förväntat, skulle ha stort bollinnehav, så sticker Viggan upp lite då och då, men hade otroligt svårt för att tränga igenom det kompakta BSK-försvaret. Efter en halvtimmes spel ser det ut att bli en repris på det förra mötets resultat, då plötsligt BSK (Dolkow) blixtrar till och hamnar i ett fritt läge på vänsterkanten och lägger bollen förbi Petri mot den bortre stolpen. Ett metalliskt ljud hörs och BSK-spelarna jublar för mål, något som nog de allra flesta andra också tyckte, men domaren blåser aldrig för mål. Förmodligen för att bollen inte var inne, utan tog i hjulet. Men tur för Viggan var det, då bollen bör ha varit inne om den nu träffade hjulet (se bild).

Det bortdömda målet gav BSK ytterligare kraft och man tog också över den sista kvarten och kan i den 42:a minuten skjuta just över ribban, i ett läge där det borde vara omöjligt att missa. Bortsätt från BSKs övertag under den sista kvarten, var det en ganska jämn tillställning, där Viggan dessvärre inte kom upp i den form man kan uppvisa emellanåt. Bollstanäs försvar stoppade effektivt de flesta av Viggans försök att ta sig igenom, vilket omvänt gällde för Viggans försvar.

Efter denna ganska händelsefattiga första halvlek hoppades man att Viggan skulle komma ut och ta tag i taktpinnen, något man dessvärre inte lyckades med, utan det blev i stället det omvända. Efter en backpalaver i Vigganförsvaret får BSK en gratischans att redan efter två minuter ändra resultattavlans utseende, men bollen går utanför.

Detta var nu inte en ren tillfällighet skulle det visa sig, då BSK dominerar under åtminstone de första 25 minuterna och Viggan tvingas till att jaga boll. Under denna press är det också lätt att göra misstag, något som skulle bli lite signifikativt för denna dag. I den 57:e minuten misslyckas en av Vigganspelarna att stoppa en boll enligt regelboken och domaren blåser frispark en bit till vänster om straffområdet.

Frisparken, som är riktigt snyggt lagd, går direkt in i nätmaskorna förbi ett av motvillig beundran gapande Vigganförsvar och ställningen var nu 1-0. Tre minuter senare får BSK en chans att öka på ställningen men Petri är med på noterna. Nu görs några strategiska byten i Viggan, där bl a Niklas Jonssons inträde i manegen bidrar till att det blir mer fart i Viggans spel.

Helt plötsligt ändrar matchen karaktär och nu är det Viggan som tar tag i spelet och anfaller gång på gång, dock utan att få till den där riktiga farligheten. Men man känner åtminstone igen den fighting spirit som så ofta visats upp i liknande trängda lägen, vilket ofta gjort att man både hämtat upp matcher och vänt dem.

Nu när Viggan äntligen kommit igång och alla väntar på en kvittering, händer det som inte får hända. Vid en tilltrasslad situation i de bakre regionerna, skall en av de röda backarna rensa bort bollen, men inte bättre än att skottet går upp i nättaket och ställningen var nu lite snopet 2-0. Händelsen, är nu under utredning, då den olycklige hävdar att bollen ändrade riktning då den träffade en gul arm, varför vittnen till det inträffade nu söks.

Matchen slutade 2-0 och även om det andra målet kanske tog en hel del vind ur seglen, så var BSKs seger helt rättvis, dels för att man för dagen var betydligt bättre och mer bollskickliga och dels för att Viggan saknade både udd och harmoni i sitt spel. Dessvärre har det varit en tendens i flera av höstens matcher och det är uppenbart att formkurvan brutits efter vårsäsongens fenomenala insats.

Detta oaktat, så har Viggan gjort sin genom tiderna främsta insats, dels att man spelat i division 3 för första gången, dels att man motbevisat alla olyckskorpar som trodde att Viggan skulle åka ut, men inte bara det, man har dessutom hela tiden legat i den övre regionen av tabellen, utan att ha varit inblandad i någon bottenstrid. Helgens omgång kunde däremot gallra ut seriens förlorare: Vallentuna, Upsala IF och Dalhem IF, som nu får spela i division 4 nästa år. Eventuellt åker ett lag till.

IK Franke, som länge låg 7 poäng efter Viggan, har nu flåsat sig ikapp och den sista omgången blir nu direkt avgörande om Viggan får behålla fjärdeplatsen. Viggan måste vinna, eller IK Franke förlora, om tabellplaceringen skall vara intakt. Stort grattis till Karlberg och den klara seriesegern, som knappast var oväntad, men frågan kvarstår vem som får möjlighet att kvala upp till salongerna i division 2.

Viggans sista match för säsongen spelas nu på lördag på Hägernäs IP kl 14.00 (OBS tiden!) och vi hoppas därför att alla vill komma ner och hylla laget för dess fantastiska insats under året och förhoppningen är att serien skall avslutas på ett riktigt fint sätt så att vi alla kan gå till höstvila med ett brett leende.

//Gula Örnen



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19

Laguppställning
Petri Anufrijeff
Tom Gyldorff
Gaston Nunez
Martin Brogren
Mikael Houlst, K
Göran Dahlberg
Nils Pasthy
Leo Edholm Fjellstad (68)
Johan Palm
Victor Stenberg (73)
Mikael Sten
Christer Dahlgren, ers
Nicklas Lindberg, ers
Christian Freby,ers (73)
David Källman, ers
Niklas Jonsson, ers (68)
Larrymar Liljeholm, ers
Patric Kajhed, ers

Målgörare
-

(se skytteligan)

Gula kort
Viktor Stenberg (35)
Leo Edholm Fjellstad (57)

Röda kort
-

Domare
Niclas Carlsson, HD
Youssef Bennani, AD1
Anvar Khayati, AD2

Matchens Viking
Gaston Nunez

Matchens VIKing

Publik
80 personer

Väder
+16, sol