Viggbyholms IK - Fardhem IF 2-0 (0-0)
Lördag 12:e maj 2012, kl 14.30 på Hägernäs IP


Äntligen, som Gert Fylking brukar säga när något blir riktigt rätt, och så blev det lördagen den 12 maj, när dels det nya Bollhuset invigdes och dels att Viggan vann igen, trots att spelet ännu inte fungerar.

Alla som följt turerna kring det nya Bollhuset vet att det tagit lite tid, men när det nu står på plats, så är det nu nog en av Stockholmsregionens finaste anläggningar och vilken publik kan sitta i cafeterian och se spelet med panoramautsikt bara ett fåtal meter från sidlinjen. Med nytt digitalur kan nu även den blindaste höna hålla koll på hur matchen går, även om man sitter i cafeterian.

Hursomhelst, kl 14.22, två minuter efter schemat, kan Mats Hasselgren, ordföranden i Kultur och fritidsnämnden, klippa bandet till den nya anläggningen, assisterad av Kultur och fritidschefen Erik Heribertson och anläggningschefen Thomas Rüden.

Dessförinnan hade vi underhållits av en trio från Wallmans Salonger med Vigganspelaren Jocke Thunström, som även hann dra några låtar innan spelet kallade. Regnskurarna kom i vågor, men just under själva invigningsceremonin höll det uppe några minuter, för att sedan inta full styrka precis lagom till matchen började 14.30.

Även om Viggan nu huserar över en av Stockholms finaste anläggningar, så kan man dessvärre ännu inte säga att planen tillhör den allra bästa, mycket beroende på att bygget in i det längsta omöjliggjorde normalt underhåll av planen, vilket också direkt påverkade spelkvalitén i matchen.

Gotländska Fardhem IF, som innan matchen stoltserade ett pinnahål just ovanför Viggan i tabellen på bättre målskillnad, hade trots detta fått ett skyhögt odds av Nordicbet. Viggan fick trots sin erbarmliga inledning på säsongen 1,20 i odds, medan Fardhem fick otroliga 7,00, det i särklass högsta oddset hittills. Så uppenbarligen så tror några att Viggan har mörkat formen hittills.

Den undermåliga planen och det urusla vädret bidrog givetvis till att inget av lagen kunde prestera någon fotboll på högre nivå och egentligen finns det inget av värde att rapportera från själva matchen, annat än att Viggan vann med 2-0 efter 0-0 i halvlek. Ingen av målvakterna kan klaga på att de fick jobba ihjäl sig och frågan är om de överhuvudtaget behövde ingripa.

Fardhem gjorde olyckligtvis för dem själva ett självmål efter en timmes spel, något de absolut inte hade råd med och när Mikael Sten senare, efter en frispark från Johan Mattsson (något han tydligen är riktigt bra på), kan rulla in 2-0 så var matchen över när dryga kvarten återstod av matchen.

Det intressanta med denna omgång, förutom Viggans välbehövliga tre poäng, var att den bjöd på riktigt intressanta resultat i övrigt, vilket gör att tabellen nu är riktigt kompakt, trots att endast fem omgångar spelats. Alla spådomar innan serien har omkullkastats och det är tydligt att så gott som alla lag kan slå varandra. Serien är lång och allt kan hända. Alla ni som höll er undan regnet får dock chansen att se lite highlights från invigningen och matchen om ni kollar på Viggan Video inom kort.

/Gula Örnen



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19

Laguppställning
Petri Anufrijeff
Tom Gyldorff
Johan Mattsson
Mikael Houlst, K
Joakim Thunström (80)
Göran Dahlberg (64)
Christian Freby
Markus Mild (74)
Johannes Lahtinen
Mikael Sten
Viking Peterson
Martin Enström, ers
Nils Pasthy, ers (74)
Leo Edholm, ers
Noi Olafsson, ers (64)
Julio Silva, ers (80)
Patric Kajhed, ers

Målgörare
Självmål (60)
Mikael Sten (69)

(se skytteligan)

Gula kort
Mikael Houlst (73)

Röda kort
-

Domare
Ramin Navaee, HD
Markus Attlerud, AD1
Oscar Anrog, AD2

Matchens Viking
Mikael Sten

Matchens VIKing

Publik
165 personer

Väder
Vxl molnighet, regn +11