Råsunda IS - Viggbyholms IK 0-8 (0-4)
Lördag 2:a juni 2012, kl 12.00 på Skytteholms IP


I den åttonde omgången stod Råsunda IS för motståndet och få har väl glömt förra vårens möte på Skytteholm, då Viggans svit på 10 matcher i rad utan förlust bröts, mot just Råsunda. Även om motståndet i år inte verkar vara på samma nivå som förra årets upplaga, så var det ändå lite spänt innan matchen.

Många gäspningar hördes i omklädningsrummet inför lunchmatchen och om det var på grund av den tidiga timmen, eller om det var spänningen som satte sina spår i käkmuskelaturen vet vi inte. Dagens match var av yttersta betydelse för Viggan, då resultaten i helgens omgång förmodligen skulle börja skilja agnarna från vetet i den hittills så jämna segern.

För ett år sedan, efter sju omgångar, låg Viggan på en fjärdeplats med 14 poäng och en målskillnad på 12-7, vilket innebar fem poäng efter Bele Barkarby i serieledningen. Efter den åttonde omgången låg Viggan på en andraplats med 17 poäng. Förutsättningarna i år var att Viggan inför dagens match låg på 12 poäng och en tredjeplats, med en målskillnad på 13-15. Efter matchen ligger Viggan nu på 15 poäng och en positiv målskillnad på 21-15.

Aldrig tidigare har väl en matchdag sammanfallit med inte mindre än fyra olika bröllop på olika platser i Sverige, med Vigganspelare involverade, vilket innebar ett större manfall, något som dock inte verkar ha medfört några större problem med laguppställningen, då truppens bredd uppenbarligen medger stor flexibilitet.

Ett konstant regnande under fredagen och lördagen innebar att Skytteholmsplanen på vissa ställen var mer än vattensjuk, vilket medförde att bollen som oftast stannade i vattenpölarna och omintetgjorde eventuella intentioner till skönspel. Trots detta visade Viggan upp en hel del ambitioner i att rulla boll, något man också framgångsrikt tillämpade.

Johannes Lahtinen, som i förra matchen gjorde två mål, fick även inleda dagens målskytte och kunde efter 14 minuter göra 1-0, sedan han frigjort sig på högerkanten och i ganska snäv vinkel skjutit förbi målvakten. Ett synnerligen viktigt mål. Åtta minuter senare, i den 22:a, kan Markus Mild inleda sin Hat Trick-serie, genom att utifrån straffområdet skjuta in 2-0, vilket han följde upp med ytterligare två mål med tiominutersintervaller, först i 33:e och sedan i 42:a minuten.

Råsunda var nu definitivt ett slaget lag, men det skulle bli etter värre. Redan i den första matchminuten av andra halvlek kan Göran Dahlberg göra 5-0. Julio Silva kan sedan 11 minuter senare, med ett kanonskott, göra 6-0 och nu tilldrar sig allt spel på Råsundas planhalva och som oftast även inne i deras straffområde. Simon Håkansson, som i den förra matchen gjorde ett inhopp i den 81:a och gjorde mål sex minuter senare, kom nu in i den 66:e och gjorde mål efter åtta minuter, 7-0, vilket måste ses som ganska effektivt.

Målskyttet avslutas med att Sergio Meyer Leiva, i den 77:e minuten, fastställer slutresultatet till 8-0, vilket förmodligen var Sergios andra mål i modern tid, då skall dock tas i beaktning att han spelat back. Då överlägsenheten var så stor i andra halvlek, så försvann även skärpan i avsluten, vilket också till stor del kan skyllas på de vädermässiga förhållandena i luften och på planen. Hade skärpan funnits där hade det kunnat ramla in minst en handfull mål till, så stor var skillnaden i kvalitet mellan lagen denna dag.

Extra roligt att se denna dag, trots det stora manfallet och de urusla väderförhållandena, var att Viggan hela tiden försökte spela boll och fick Råsunda att framstå i mindre god dager, vilket också gav utdelning i målprotokollet, något man väntat på länge. De fyra senaste matcherna har nu inbringat 12 poäng och en målskillnad på 16-1, vilket är imponerande.

Råsunda blev nu Viggans fjärde skalp i rad, där Fardhems, Ekerös och Uniks sedan tidigare hänger på väggen, lag som enligt Nordicbet i och för sig var förutbestämda att ligga bakom Viggan i kön. Nu väntar dock en till synes betydligt svårare uppgift nästa lördag, då Märsta IK kommer på besök till Hägernäs IP. Dagens match visade att oavsett tillgänglighet på spelare, så fyller den som kallas den tröja han tilldelats, vilket känns skönt att veta.

/Gula Örnen



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19

Laguppställning
Petri Anufrijeff
Tom Gyldorff
Johannes Lahtinen (66)
Göran Dahlberg
Leo Edholm
Noi Olafsson
Christian Freby (56)
Markus Mild
Julio Silva
Mikael Sten, K (61)
Viking Peterson
Sergio Meyer, ers (56)
Martin Enström, ers
Nils Pasthy, ers (61)
Robin Eljenmyr, ers
Simon Håkansson, ers (66)
Patric Kajhed, ers

Målgörare
Johannes Lahtinen (14)
Markus Mild (22)
Markus Mild (33)
Markus Mild (42)
Göran Dahlberg (46)
Julio Silva (57)
Simon Håkansson (74)
Sergio Meyer (77)

(se skytteligan)

Gula kort
-

Röda kort
-

Domare
Johan Kjellin, HD
Sami Hormozy, AD1
Suhel Youssef, AD2

Matchens Viking
Markus Mild

Matchens VIKing

Publik
25 personer

Väder
Ihållande regn, blåsigt +5