Viggbyholms IK - Märsta IK 1-1 (0-0)
Lördag 9:e juni 2012, kl 13.00 på Hägernäs IP

Alla förutsättningar fanns alltså för en helt oviss utgång av denna match. För en gångs skull hade Viggan tillgång till så gott som alla spelare i truppen och det blev därför en tuff uppgift för ledarstaben att ta ut laget. Liksom i tidigare matcher blev det nu åter en ny konstellation i backlinjen, även om 25% återstod från förra matchen. Till skillnad från förra lördagens match mot Råsunda var vädergudarna med oss denna dag.

Märsta öppnar den första halvleken bäst med ett stabilt mittfältsspel och en vass offensiviver, även om det aldrig kom till några direkta chanser, bortsett från att Petri i målet en gång fick anstränga sig lite extra för att tippa ut en boll, men det var väl egentligen den enda riktiga farligheten. Viggan stack upp lite då och då, men skapade inte heller de några direkta chanser, bortsett från i den 36:e, då man fick ett flertal skottförsök mot mål utan resultat. Första halvlek gick på poäng till Märsta för bättre bollkontroll och där Viggans försvarsspel var riktigt kompakt.

Även om det kändes som Märsta hade ett visst grepp om matchen under första halvlek, så var det ändå Viggan som tog över kommandot i den andra. I den första halvleken hade man haft enklast att ta sig fram på högerkanten, medan man nu lättare tog sig fram på såväl höger- som vänsterkanten och i mitten. Att Märstas starkaste vapen inte hade samlats i försvaret blev nu märkbart, sedan Viggan lyckats hitta koden till att ta sig igenom mittfältet.

I den 67:e minuten hade exempelvis Simon Håkansson tagit sig fram på högerkanten och slår ett inlägg, som så småningom hamnar hos Göran Dahlberg. Efter diverse bollkonster skapar han sig ett läge, där han iskallt lobbskjuter över målvakten, ett mål som också kan komma att hamna i Mål of Fame. Detta blev också något som ytterligare stärkte Viggans självförtroende.

Detta blev Viggans halvlek och även om Märsta får i väg ett riktigt bra skott i den 73:e, så var det inte bättre placerat än att det hamnade rakt i Petris famn. Även om lagen inte skapar några direkta solklara målchanser, så är det ändå Viggan som verkar vassast framåt. De försök Märsta skapade fastnade alltid i det kompakta Vigganförsvaret, som för övrigt skall ha en extra eloge för ett väl genomfört dagsverke.

Efter Viggans ledningsmål så såg allt riktigt stabilt ut och det var väl ingen som direkt fruktade att trepoängaren skulle hamna på fel ställe och när Märsta dessutom i slutminuterna får två man utvisade så verkade allt helt klappat och klart. Men som vanligt är det inte över förrän "the fat lady sings" och nu blev det dessvärre i moll. Det sista som händer i matchen (93:e minuten) är att Märsta får en frispark i nordostlig riktning, sett från Petris position. Vad som sedan händer är dock oklart för skribenten, då denne väljer att se åt annat håll.

Det som uppenbarligen hände var att en i Märsta tillåts stå omarkerad vid den bortre stolpen och kan knoppa in 1-1, vilket också blev det sista han och någon annan gjorde. Domaren blåste av och dagen var förstörd. Märstaspelaren blev förmodligen lika glad som Göran Dahlberg blev, när han avgjorde mot Vaxholm för några år sedan för att sedan få höra domaren blåsa av, eller när han avgjorde mot Enköping i kvalspelet 2010, vilket var det sista som någon gjorde i den matchen. Så nu vet vi ganska väl hur de motståndarna kände sig.

Bortsett från detta, oavsett hur svårt det är, så kunde Viggan lägga en rakryggad insats till protokollet, där alla kämpade med näbbar och klor mot ett riktigt spelskickligt lag. Från den ljusa sidan sett så har man nu fem raka matcher utan förlust och 17-2 i målstatistiken. Svårt att lyfta fram någon särskild denna dag, då detta var resultatet av ett mycket fint lagarbete, där alla kämpade för varandra, något som måste tas med till nästa söndag då Bele Barkarby står för motståndet på Veddestavallen, vilket aldrig brukar vara lätt.

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21 Bild 22 Bild 23 Bild 24 Bild 25 Bild 26