Viggbyholms IK - BKV Norrtälje 1-2 (0-0)
Lördag 29:e september 2012, kl 13.00 på Hägernäs IP, KG

Ännu en gång fick Viggan bita i det sura äpplet och liksom alltför många gånger förr ganska oförtjänt. Den här gången ledde man ganska stabilt, trodde man lite till mans, när endast åtta minuter återstod, men då blixtrade Norrtälje till och gjorde två mål inom fem minuter och sedan var den dagen förstörd.

Första halvlek var ganska händelsefattig vad gäller målchanser, där Viggan dock skapade halvlekens enda riktigt klara målchans, men målvakten lyckades få bollen i bröstet när Mikael Sten kom fri. Viking Petersons skott fyra minuter senare lyckades målvakten skickligt tippa till hörna.

Viggan öppnar sedan starkt i andra halvlek och får ett mål bortdömt redan efter två minuter spel. Knappt 10 minuter senare kommer Johan Mattson fri med målvakten, men skottet räddas och på returen går skottet i burgaveln. Men sedan kan Johannes Lahtinen i den 59:e minuten göra 1-0 på en riktig rökare, sedan han sprungit sig fri på högerkanten.

Matchen kunde sedan ha avgjorts i den 62:a minuten, då Johannes förpassar bollen i ribbans undersida och Mikael Sten missar möjligheten att peta in returen. Så långt var allt väl, då Viggan hade kontroll över matchen, men BKV som var lika pressade för poäng chansar och går ner på en trebackslinje, som också ger utdelning så småningom.

Viggan blir nu ängsliga i sitt spel, då man värnar om den surt förvärvade ledningen, och trycks allt längre ner i banan. Norrtälje har nu tagit över spelet helt och får också utdelning på denna press. Första målet är ett nickmål efter en frispark (ett sk Märstamål) och kom i den 82:a minuten. Fem minuter senare gör Norrtälje 2-1, efter att Viggan inte kunde rensa bort bollen i försvaret.

Som lök på laxen drabbades Gaston Nunez av sitt andra gula kort i slutminuterna och fick lämna planen. Även om Norrtälje totalt dominerade sista delen av andra halvlek, var det annars i långa stunder Viggans match. När det gäller målchanser vann Viggan klart, men Norrtälje var betydligt effektivare och satte sina två chanser.

Samtidigt som Viggan förlorade sin match, gick Athletic och vann med 4-1 mot Märsta, samtidigt som Unik verkar ha fått endast 0-0 mot Fardhem, vilket gör att förlusten nu känns ännu tyngre. Men fortfarande finns ett litet halmstrå kvar, om Norrtälje slår Märsta i sista matchen med många mål, samtidigt som Viggan vinner över Ängby. Total är måldifferensen idag 6 mål mellan Viggan och Märsta.

Matchen mellan Bollstanäs och Ängby i morgon blir en riktig rysare för Viggans del, där det nästan krävs att Bollstanäs vinner för att Viggan skall slippa onödigt nervdaller i sista omgången, då man möter just Ängby. Det finns alltså fortfarande en liten teoretisk chans att Viggan kan klara kontraktet, men den är mycket liten och det blir då på Märstas bekostnad, likväl som man kan ramla ur 3:an!!!

Det går knappast att komma ihåg hur många matcher som Viggan förlorat med uddamålet i matcher, där man onekligen borde ha vunnit, med tanke på alla de chanser som man missat. Hade man åtminstone bara fått med sig några enstaka poäng i dessa matcher, så hade utgången inför sista omgången varit en helt annan.

Trots det olyckliga slutresultatet denna dag, måste man ge en stor eloge till samtliga i laget, som stod upp som en man och kämpade in i det sista. Tyvärr får man inga poäng för ärofulla förluster, men nu har dessa blivit så många vid det här laget, att det vore dags att få lite retroaktiv utdelning framöver, det är Viggan mer än värda.

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18