Viggbyholms IK - Bele Barkarby IF 2-3 (1-2)
Måndag 17:e april 2006, kl 14.00 Hägernäs IP

SERIEPREMIÄR:
Viggan inledde med ett ordentligt tryck och kunde under de första 10 minuterna räkna in åtminstone tre klara målchanser, men en duktig målvakt räddade Bele Barkarby under denna press. Bele tog sedan ledningen i den 16:e minuten efter det att Vigganoffensiven kommit av sig. Håkan Roswall kvitterade dock i den 30:e minuten med ett kanonskott i nättaket. Peter Dahlgren fick rött i 45: e minuten, något som Bele Barkarby utnyttjade genom att göra 1-2 i 45+2 minuten.

I andra halvlek ökar Bele Barkarby till 1-3 efter ca 65 minuters spel och ett glest Viggan. Trots numerärt underläge, i såväl manskap som målproduktion, pressar Viggan ordentligt på slutet och gör 2-3 i 89:e minuten. Återigen var det Håkan Roswall, som nu bredsidade upp i nättaket. Trots massivt tryck från Viggan står sig resultatet matchen ut. Dessförinnan hade Jonas Pasthy, efter en raketspurt, skjutit dagens hårdaste pärla som målvakten precis lyckas tippa till hörna. En bra målvakt i Bele Barkarby, Robin Avellán och en pigg nr 10, Alex Tekle blev för mycket för Viggan denna dag.

Vad man vill ta med sig hem är dock de första 10 och de sista 10 minuterna av matchen. Mycket däremellan var lite si och så, trots att Viggan ofta förde spelet. Men nog behövs det 11 man för att vinna en match. Totalt fick Bele Barkarby 3 gula kort medan Viggan fick 2 gula och ett rött.