IFK Lidingö - Viggbyholms IK 4-3 (2-0)
Lördag 18:e april 2009, kl 13.30 på Lidingövallen

Alla har vi arenor där en förbannelse vilar över än,en del har Järfällavallen andra Vaxö IP. För undertecknad är det Lidingövallen och verkar så förbli. Till dagens match var 16 spelare kallade, alla dök upp i strid ström till samlingen. Väl på plats i omklädningsrummet upptäcker vi att det sakanas en röd tröja (nr 10), så vi frågar rättskiparen i dagens match om hur vi kan göra. Krister som blir utan tröja får enbart byta med en och samma spelare. Det blir med Peter och de spelar en halvlek var.

Nu till matchen. Första halvlek vill jag egentlgen inte ens skriva om. Visserligen hade vi en kraftig motvind men det går inte att skylla på med det dåliga spel vi hade. Kajan gör ett par fina räddningar och håller siffrorna nere. Egentligen mycket märkligt att skriva så för motståndet var inte bra men det säger väl mer om vår egna prestation i första halvlek.

Andra halvlek blir lite roligare trots en olycklig straff emot i oss i 53:e min där en av våra ståtliga backar "nuddar" en öbö som faller lika lätt som börsen gjorde förra året. I den 57:e slår Krutov en väl avvägd frispark från halva plan till bortre stolpen där Robert ostört får ta ner bollen och trycka in reduceringen. I den 64:e får Lidingö en frilägesutvisning sen Robert sprungit sig fri och blivit fälld strax utanför straffområdet. Jonas tar den och klipper till men resultatet låter sig vänta på sig till nästa match.

Nu flyttar vi fram positionerna för att försöka komma i kapp men då händer det som nästan alltid händer. En motkontring och 1-4 i baken. Vi fortsätter ändå att trycka på för att snygga till siffrorna och med 10 min kvar klackar Hess fran till Robert som trycker in sitt och lagets andra mål för dagen. Två minuter senare gör Kajan en utspark som når Gonne, som enkelt rullar in trean. Han blir så till sig att han sliter av sig tröjan likt matadoren i tjuren Ferdinand och får som en belöning ett gult kort på kontot. I slutet försöker vi kvittera men allt för många offsider sätter stopp för anfallen, där måste vi skärpa oss ordentligt. Matchen slutar 4-3 till Lidingö och det får trots allt sägas vara ett rättvist resultat med tanke på vår usla första halvlek.

I en B-lagsmatch vill man att så många som möjligt skall få spela så mycket som möjligt därför kallas det 16 spelare till matcherna. Att göra byten när det går dåligt är enkelt men när det går bra kan man inte byta bara för bytandes skull. Därför kanske det bara kommer kallas 15 spelare i fortsättningen så att de som är kallade får bra med speltid och att vi har tröjor som räcker.

Referatens längd kommer bero på resultatet. Förlust = kort ref. Vinst = längre ref.

Att ta ut Matchens Viking idag är svårt men det får bli Kajan dels för sin stabila insats och dels i brist på annat.