Viggbyholms IK - Bele Barkaby 1-3 (1-0)
Onsdag 22:a april 2009, kl 20.00 på Hägernäs IP

Till dagens match var det knappt att vi fick ihop fullt lag trots en stor trupp med ibland över 30 man på träningarna. Spelare är skadade, halvskadade, bortresta, sjuka, snuviga och gud vet vad. Vi lyckades till slut skrapa ihop 15 man om än några med småskavanker. Under dessa förutsättningar mot B/B, som kom med ett gäng A-lagspelare, med bröderna Jonevret i spetsen gör vi det mycket bra i första halvlek.

Ett ess ur rockärmen plockas fram i form av att Martin-målvakt startar som mittback tillsammans med Oskar H. Så där bak är det så gott som stängt hela första halvlek. De pilsnabba B/B spelarna kommer egentligen ingenstans.

Matchens läckerbit med Röda ögon sett kommer i den 16:e minuten då nyss nämnde Martin slår en krossboll till Anton som tar ner den och snyggt väggspelar med Gonne för att sedan avsluta med ett perfekt inlägg till Nisse som med precision nickar in 1-0 i målvaktens högra hörn.

Vi forsätter spela bra hela halvleken. Matchen håller ett högt tempo för att vara en B-lagsmatch. 10 klasser högre än lördagens match ute på Lidingö.

I andra blir det en del byten. Dels på spelare som är slitna dels på spelare som är trötta/skadade. Vi har några bra chanser men när vi kommer tillräckligt nära måste vi bli mer själviska och ta ett avslut och inte försöka slå en snygg passning som allt för ofta rinner ut i sanden.

Kvitteringen kommer vad som liknar ett missförstånd mellan mittbackarna där ingen tar bort vare sig spelare eller boll. 1-2 kommer efter en straff där en icke nämnd inhoppande högerback får ta på sig hela målet själv. 1-3 såg jag inte för det liknade mera kalabaliken i Bender och jag vet inte ens om bollen var inne. Oavsett vilket så är resultet rättvist då B/B bl.a hade 4 eller 5 träffar i virket bara i andra halvlek, vilket säger en hel del.

Plus idag till Martin, Nisse, Kajan & Krutov som gör sin bästa insats på länge.

Nästa match är borta mot Sollentuna söndagen 3/5. Då skall det bli ett längre referat = vinst.