Sollentuna Fotboll - Viggbyholms IK 1-5 (1-1)
Söndag 3:e maj 2009, kl 18.00 på Norrvikens IP

Match på "nyklippta" konstgräset på Norrvikens IP mot Sollentuna i en serie där inga poäng hittills släppts ut i etern. Enbart trepängare har delats ut så här långt. Denna söndagskväll skulle Bilagan införskaffa sina tre första för året.

Laget idag var en blandning av gammalt och ungt. Magister Sundin styrde backlinjen med sin rutin och lärde ut både ett & annat till sina yngre lagkamrater. Jocke kom in i andra och styrde den offensiva delen med sin rutin. Runt omkring åldermännen hade vi yrväder som sprang och spelade stundtals riktigt fin fotboll.

I första halvlek kom vi ofta fram på vår vänsterkant i många fina kombinationer mellan Fredrik, Oskar & Martin. Ett av dessa anfall resulterar i mål när Fredrik gör ett "instick" till Martin som behärskat trycker in 1-0. Kvitteringen drygt tio minuter senare kommer på en kontring där vi går bort oss lite för högt upp. Resten av halvleken pressar vi på och det känns som det är en tidsfråga innan tvåan skall sitta men vi får gå till halvtidsvila utan ett ledningsmål.

Som vanligt i Bilagan görs det flera byten så att alla skall få bra med speltid. Nu är det nya friska inne och full fart framåt. 2-1 målet från Nisse visar att det går att "åka" slalom alà Stenmark även på fotbollsplan. Nisse sicksackar sig fram på något underligt sätt och enkelt slår in ledningsmålet. 3-1 målet föregås av ett skönt klapp-klappspel ute på högerkanten där Hess till slut kan snubbla in bollen. Nu har vi en period där vi spelar vi riktigt bra. I 72:a lägger Jocke en skön "pastej" ut till Fredrik och det blir 4-1 som belöning. Avslutningsvis blir det ett brödramål där Fredrik frispelar Robert som rinner igenom och fastställer slutresultatet till 5-1.

I 89:e gör Jocke en "Guds hand". Målet blir bortdömt plus att han får sitt andra gula kort. Resterande 23 sekunderna får vi klara oss med 10 man, vilket vi gör med bravur.

Bra idag var framför allt kantspelet plus när vi rullar boll enkelt med få tillslag så är det både effektivt och att det ser läckert ut.

Vill till slut tacka Sollentuna och den hela tiden leende domaren för en trevlig match.