Viggbyholms IK - Ekerö IK 1-5 (1-0)
Onsdag 6:e maj 2009, kl 20.00 på Hägernäs IP

Sådana här matcher, när man ställer upp med ett rent B-lag och möter motståndare som har 7-8 A-lagspelare känns aldrig roligt. Givetvis är det lika åt andra hållet. Frågan man kan ställa sig är vad/vem och vilka B-lagsserien är till för. Är det för den enskilde spelarens utveckling eller för att det är en viss status att ligga i R1:an och att föreningen skall ha ett "skyltfönster" utåt och att därför alla lag gör allt för att ligga kvar i denna serie. Ja,jag vet inte vad. Personligen tycker jag ett B-lag är ett B-lag och skall matchas därefter. Mmöter man lag som skickar 7-8 A-lagspelare så får man göra det bästa av situationen med det man har. Givetvis blir det då inte många vinster under året och risken att man åker ur är ganska stor. Vad är bäst att göra?? Hur vi än verkar göra så blir det fel. Alltid några som kommer i kläm. Här måste vi tänka till och tänka på vad som är för framtiden och inte i nuet.

Matchen ja. Vi ställs mot ett övermäktigt Ekerö som laddat ställer upp med drygt halva A-laget vilket gör att vi totalt sett är chanslösa.

Vi börjar ändå bra. Redan efter 40 sek gör Anton 1-0 efter att ha skjutit tre gånger och fått tillbaka returer lika många gånger. Nu vet jag vad som menas med tredje gången gillt. Resten av halvleken krigar vi ifrån oss bra och håller 1-0 halvleken ut.

Andra halvlek är en ren plåga och vi orkar/kan eller inte vill kämpa eller spela fotboll eller är det så enkelt att Ekerös A-lagspelare är för bra för vårt B-lag. Oavsett vilket måste alla som är med göra sitt bästa under de matcher man spelar och aldrig vika ner sig.

Jag tror ingen kom upp i ens 50 % av sin egna kapacitet idag. I alla fall inte i andra halvlek.

Matchen slutar 1-5 och det har vi redan glömt. Nya friska tag i nästa match mot IFK Österåker.

Matchens Viking blir Arvid som alltid gör en fulländad insats vid sidan av,plus att ingen spelare var i närheten av den utmärkelsen idag.

// Roger

Laguppställning
Patric Kajhed
David Erlandsson, avb
Asger Häversjö
Mikael Sundin
Jonas Pasthy
Robert Lövgren
Gonzalo Maturana, K
Oscar Sundström
Anton Johnsson
Luke Omiti, avb
Krister Jansson, avb
Peter Nielsen, avb
Oscar Henriksen
Fredrik Lindholm
Hessam Ghaderi

Målgörare
Anton Johnson (1)

(se skytteligan)

Gula kort
Anton Johnsson
Hassan Ghaderi

Röda kort
-

Domare
Sami Rahimi

Matchens Viking
Arvid Hagstedt

Matchens VIKing

Publik
? personer

Väder
+?