Viggbyholms IK - Bele Barkaby FF 3-1 (3-1)
Lördag 16:e maj 2009, kl 14.00 på Hägernäs IP


Det var fina förutsättningar inför dagens match. 96 personer intog läktarplats på Hägernäs IP och fick se spelarna göra entré till Indiana Jones-låten. Vädret bistod också med blå himmel, men mycket blåst som skulle påverka utgången av matchen. Assisterande coachen Ulf Johnson sade så här inför matchen: ”Vi måste fortsätta jobba för varandra. Vi är starka och det måste vi utnyttja. Dom kanske vet hur vi spelar och kommer nog backa hem lite i början. Det innebär att vi får spela lite mer runt och det är viktigt att vi sätter passningarna. Passningsspelet är extra viktigt idag eftersom planen är mycket ojämn.”

Viggan visade återigen prov på kontinuitet, då man återigen kunde ställa upp med en stark trupp. Gustav Svensson tog målet i besittning o ch framför sig hade han den unge pojken Kevin och den minst like långe Jimmy. Flankerna representerades av ingen mindre än Magister Grauers och Källman. Mittfältet, bestående av fyra hungriga män i röda tröjor var, Göran ”Goran” Dahlberg, Sergio, Houlst och Anton. Längst fram hittade vi Nizze och Jens.

Ulf flaggade också för att man skulle hålla utkik efter Jens. ”Jens hugger på allt och skapar läge för andra och för sig själv.”

Matchen hann dock knappt börja innan Bele ledde med 1-0. Redan efter en minut fick Gustav plocka ut bollen efter att den hade gått stolpe in. Nr 11 i Bele, Anton Tollerup gjorde målet. Viggan fortsatte lite nervöst och Kevin stod för en nästan för lös hemåtpass i den 6:e minuten, men Gustav i mål var snabb och hann före en anstormande Belespelare. Bättre blir det redan i den 8:e minuten, då Källman slog en lång boll på vänsterkanten för Nizze att springa på. Nizze slog in bollen på ett och där dök han upp, Jens. Nicken var mitt på mål, men den hårda kraften och den perfekta bollbanan gjorde att bollen gick i mål.

Planen vattnades en till två timmar innan match, vilket gjorde den hal, något som Gustav i mål märkte när han skulle göra en utspark. Gustav lyckades dock avbryta utsparken i tid. Viggan har en härlig offensiv där man kommer på bred front, vilket också ledde till att man öppnade sig bakåt. I den 18:e minuten kopplade Bele sig fast på vänsterkanten i Viggans försvar. Pass in mot slottet kom och Henrik Mellqvist kunde vända upp och sköt ett hårt skott som Gustav lyckades rädda till vänster om sig. Bollen rullade ut till en resultatlös hörna. Första halvtimmen var det Bele som ägde boll, genom ett piggt och snabbt spel, där man varierade på vilken kant man skulle anfalla. I den 31:a och den 32:a lyckades de få till två chanser som Gustav lyckades mota.

I den 34:e minuten tog Viggan ledningen. Nizze slog ett vänsterinlägg som vårsäsongens man, Göran Dahlberg, nöp till direkt på volley. Skottet var hårt, men rakt på målvakten. Han tvingas lämna en retur så Jens kunde lägga in tvåan i tomt mål. Två minuter senare var det dags igen. Viggan fick en högerhörna som David Källman slog. Vigganspelarna stormade an med diverse korslöpningar. Alla fick markering utom Jens. Han började sin löpning centralt, men drog sig bort mot bortre stolpen där han sopren kunde nicka in 3-1 och ett ÄKTA hattrick var fixat. Glädjen var påtaglig. Man kunde lugnt påstå att Viggan var effektiva.

3-1 i paus och Krister Jansson ansåg att Bele Barkaby ställde om snabbt och ”killen” i mitten var duktig. Viggan befann sig återigen i ledning i paus och återigen lyckades de hålla fienden borta från vidare påhälsning.

I den andra halvleken började Bele sparka långt för att gynnas av mot-/sidvinden. Dock var det Viggan som stod för de fetare målchanserna. I den 64:e minuten kom Nizze fri, efter en Jens-skarv. Dock var krutet blött och vänsterskottet studsade utanför. I den 67:e kom Houlst upp på Topp 5, vad beträffar ”Hårdast skott” på Hägernäs IP. Centralt utifrån fick han på en riktig pärla. Tyvärr gick skottet utanför, men det gick ett sus genom publiken. I den 68:e minuten kom Nizze fri igen, efter väggspel med Jens. Skottet gick rakt på. I den 72:a minuten fick Bele en frispark som Gustav inte fick tag på med skopan, men han slängde sig platt och lade vantarna på bollen framför fötterna på Bele-ben. I den 76:e sköt Bele en frispark precis utanför Gustav vänstra stolpe. I den 82:a minuten kom ytterligare en Bele-frispark, rakt på, men studsen var förrädisk för Gustav. Han lyckades dock tippa bollen till hörna.

Viggan vann med 3-1 med mersmak för hemmalaget. Bele Barkaby lyckades inte mobilisera någon direkt farlig slutforcering. En eloge för en mycket stark laginsats i Viggan, där framförallt Jens utmärkte sig. Så pass mycket att han fick emotta pris från Bengt Hallsten i Gamla VIK:are. Snyggt!

Jens sade så här efter matchen: ”Det var enkla mål. Jag ville inte låta Göran rycka i målligan. Nicken var en Ralf Edströmskopia, medan Görans pärla bäddade för andra målet. På hörnan gick Houlst fel, men han tog med sig två man, vilket var bra. Det är också kul att motståndarna blir griniga. Framförallt på min frisyr.”

Viksjö nästa…

Signerat Krutov


Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21 Bild 22 Bild 23 Bild 24 Bild 25 Bild 26 Bild 27 Bild 28 Bild 29 Bild 30 Bild 31 Bild 32 Bild 33 Bild 34 Bild 35

Laguppställning
Gustaf Svensson
Gustaf Grauers
Kevin Wargh Meehan
Jimmy Everum
Mikael Houlst, K
Sergio Meyer
Göran Dahlberg
Anton Johnsson (77)
David Källman
Jens Eklöf
Nils Pasthy (74)
Jonas Pasthy, avb (74)
Joakim Thunström, avb (77)
Oscar Henriksen, avb
Oscar Maturana, avb
Patric Kajhed, avb

Målgörare
Jens Eklöf (8)
Jens Eklöf (34)
Jens Eklöf (36)

(se skytteligan)

Gula kort
Sergio Meyer (56)

Röda kort
-

Domare
Fredrik Östman, HD
Hossein Yazdani, AD1
Andreas Johansson, AD2

Matchens Viking
Jens Eklöf

Matchens VIKing

Publik
96 personer

Väder
+20, sol/blåsigt