Viggbyholms IK - IFK Österåker 5-1 (2-1)
Onsdag 20:e maj 2009, kl 20.00 på Hägernäs IP

Resultatet 5-1 är ett gångbart resultat om man vill spela "Bomben" på Bilagan i år. För tredje matchen i rad blir siffrorna identiska. Denna gång i postiv bemärkelse för andra gången.

I dag ställdes vi mot ett ungt & piggt Österåker som direkt tar tag i taktpinnen. Deras snabba "illrar" på kanterna skapar en del problem för oss till en början men som tur är har Martin vaknat på rätt sida i kväll och reder ut stormen i början. Sakta men säkert tar vi oss in i matchen och får i ordning på positionsspelet, dvs att vi inte har för långt lag plus att vi ligger mycket närmare motsåndarna i defensiven.

Vid 1-0 målet serverar Jonas en måltid till Houlst som läckert rullar in boller mellan "buggarna" på deras keeper. Innan Jonas fick bollen hade vi 10-12 passningar inom laget (måste nog vara B-lagsrekord). Så enkelt kan det vara när man inte har för bråttom fram och håller i bollen inom laget.

2-0 kommer på en hörna från Jonas, som för kvällen den spelande vänsterbacken Anton knoppar in. I 26:e får IFK en straff där Martin rusar ut och slänger sig framför den framrusande "illern" som faller som ett löv i Oktober. Nästan alla säger att Martin var först på bollen med sina händer och tippar ut den men jag låter det vara osagt då jag inte är 100 % säker och får lita på att den utmärkte domaren gjorde rätt.

Vi har sedan ett par riktigt feta chanser att öka på ledningen innan halvtid. Vissa chanser verkar svårare att missa än att göra mål. Viktigt är ändå att vi skapar lägen. Någon gång måste ju trean komma.

I andra halvlek är det väl nästan bara ett lag på plan. Visst sticker IFK upp i en och annan kontring men Martin har nu spikat igen. Yttligare fler feta chanser och lika många bommar gör att matchen ändå känns oviss fast det borde vara avgjort för länge sedan. Inte förrän i den 79:e kommer det förlösande 3-1 målet som punkterar matchen. Visst är det en viss herr Jonas P som återigen spelar servitör. Denna gång till Thuna som nickar in bollen. 4-1 kommer strax därefter och äntligen får Jimmy noteras i målprotkollet efter en snygg passning från... jovisst, Jonas igen. Nu får dessa två nöta bänk sista 10 som tack. 5-1 kommer fyra kvar när nästa Pasthy (Nisse) frispelar Oskar M som enkelt fullbordar femettan.

Stundtals spelas riktigt bra fotboll när vi vill och vågar hålla i bollen och göra det enkelt för oss själva. Trots att plan inte är i bästa skick än är det viktigt att man ändå försöker spela boll och inte bara tjonga.

Det fanns några vikingar att välja på idag till matchens lirare men gör man fyra ass. är kan man inte blunda och peka. Matchens Viking blir sådeles Jonas Pasthy.

Tack till IFK Österåker och domaren för en trevlig match.

// Roger

Laguppställning
Martin Nilsson
Tom Gyldorff
Jonas Fonseca, avb
Jimmy Everum
Jonas Pasthy
Mikael Houlst
Joakim Thunström
Fredrik Lindholm, avb
Gonzalo Maturana, K
Anton Johnsson
Jalil Nasser, avb
Oscar Maturans
Nils Pasthy, avb
Krister Jansson, avb
Asger Häversjö
Hessam Ghaderi

Målgörare
Mikael Houlst (19)
Anton Johnson (21)
Joakim Thunström (79)
Jimmy Everum (82)
Oskar Maturana (86)

(se skytteligan)

Gula kort
-

Röda kort
-

Domare
Tomas Eriksson

Matchens Viking
Jonas Pasthy

Matchens VIKing

Publik
41 personer

Väder
+13, halvklart