IFK Vaxholm - Viggbyholms IK 2-5 (2-2)
Fredag 29:e maj 2009, kl 20.00 på Vaxö IP

Jaaa,Fredagkväll och bortamatch med B-laget på Vaxö IP i ett "derby" mot IFK Vaxholm. Sämre har man haft det.

Kvällen till ära startar vi med tre målvkter från start!!!!! Kajan får vakta påsen. Martin som mittback & Lill-Gurra alias "El raketo" på topp. Ett lyckat drag skall det visa sig. Även en debutant får chansen från start. Marcus född 93 startar som högerback och gör det med den äran. Alltid kul att få upp lite nytt friskt blod från de egna leden.

Den som hade bettat på att matchöppningen skulle bli som den blev hade nog skrattat hela vägen till banken. I den 3.e minuten slår Martin en långboll som Lill-Gurra tar ner och enkelt rullar in 1-0. Ett så kallat riktigt målvaktsmål. Själv börjar jag fundera på hur det skulle vara med 11 målisar på plan. Den gädjen som infinner sig varar bara i 5 min då deras nr:28 slår till med en riktig rökarvolley upp i Kajans vänstra kryss.

Spelet i första halvlek är ömsom vin omsom vatten. En ganska jämn tillställning. Några farligheter skapar vi, bl.a har Gonne en skön volley i 26.e min som går strax ovanför ribban. I 32.a får vi en högerhörna som Thuna slår direkt in i mål med lite hjälp av en motståndare och 2-1 är ett faktum. Vaxholms kvittering i 43.e är åter en rökare i krysset. Nu i Kajans högra. Detta mål föregås av en misslyckad rensning, but shit happens.

I andra halvlek måste jag väl säga att det bara är ett lag på planen. Minns inte att Vaxholm hade en enda farlighet mot oss. Nu spelar vi riktig fotboll och stundtals är det mycket bra rull med många fina kombinationer. I 48:e rycker sig Gonne loss i slowmotion och gör en klassisk tåfis med vänstern & 3-2. Nu öser vi på bra. Samme Gonne serverar i 60:e Lill-Gurra som klappar in 4-2. I 76:e minuten släpps han lös på topp. Mannen, myten, legenden, allas vår Krutov, Gunter från Öfvre. You name it. Han kliver in i manegen för att till slut föreviga denna kväll.

I matchens allra sista minut kommer Thuna loss på vänsterkanten?????? och slår en smör pass snett inåt bakåt där Krutov kommer älgandes och bokstvligt talat krutar in slutresultatet 5-2 till de röde.

Så här skall alltid B-lagsmatcher vara. Rena B-lag möter varandra. Stämningen är god på planen och alla är på något nöjda oavsett vinst eller förlust. Okej visst är det roligare att vinna.

Måste nog erkänna att så här kul har jag inte haft sen jag letade efter svärmor i fel sjö.

Samtliga spelare får idag med beröm godkänt för sin insats. Så att utse matchen Viking är inte lätt. Men valet blir på den spelare som överraskade mest positivt och gav järnet hela tiden. Nämligen Peter Nielsen.

Stort tack till Vaxholm och domaren för en mycket trevlig match denna Fredagskväll.

// Roger

Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21

Laguppställning
Patric Kajhed
David Erlandsson,avb
Marcus Hsieh
Asger Häversjö
Jonas Fonseca
Martin Nilsson
Jalil Nasser
Joakim Thunström
Gonzalo Maturana, K
Krister Jansson, avb
Nils Pasthy
Anton Johnson
Gustaf Svensson
Peter Nielsen, avb

Målgörare
Gustaf Svensson (3)
Joakim Thunström (32)
Gonzalo Maturana (48)
Gustaf Svensson (60)
David Erlandsson (90)

(se skytteligan)

Gula kort
Martin Nilsson

Röda kort
-

Domare
Hannes Holmér

Matchens Viking
Peter Nielsen

Matchens VIKing

Publik
66 personer

Väder
+14, kvällssol