Viggbyholms IK - Storskogens SK 0-4 (0-2)
Söndag 31:a maj 2009, kl 14.00 på Hägernäs IP

Efter att Kungsängen fått lämna Hägernäs IP med 0 poäng, var mungiporna uppåt i Vigganlägret under samlingen vid dagens match mot Storskogen. Segerskytten mot Kungsängen, Docent G. Grauers sade så här inför matchen: "Boateng 3 poäng. Idag är det viktigt att någon kliver fram när Jens är avstängd". På frågan om laget blev urladdat efter Kungsängensmatchen svarade Gustav så här: "Nej nej. Kungsängensmatchen var uppladdning. Nu är man ännu mer taggad. Jag kanske kommer och kikar på några hörnor idag fast jag inte får".

Under intervjun med tränarna Jocke och Uffe, blev laget klart. Det visade sig att målvakt Gustav Svensson var tvungen att kliva av pga "Rinn i kistan". Jocke formerade laget på följande vis: Martin i mål. Grauers, Kevin, Tom och Källman i backlinjen. Göran, Sergio, Houlst och Anton på mitten och Nizze och Jimmy på topp. Tanken var att Anton skulle ligga mycket offensivt, medan Jimmy skulle sätta press. Bänken utgjordes av Jocke Thunström, Jocke Coach, Comeback Zacco med Uffe skor och Jonas Pasthy.

Storskogen valde att inte nyttja sitt omklädningsrum utan kom färdigombytta inför match. Jocke Coach kom också med lite kuriosa innan match: "På 30 matcher i Viggan har vi inte fått en enda straff med oss".

Det märktes ganska snabbt i Viggan att trots att man skapade mängder med chanser, var inte dom sista 5% med laget. Varken orken, den mentala fokuseringen i avsluten och i hemjobbet. I matchens andra minut kom nr 11, Daniel Wargh fri, men valde att passa in till vänster, vilket ledde till att bollen bröts till hörna, en hörna som ledde till ytterligare en hörna och på den var Marcus Nanayakkara när att sätta ett skott i bortre, men bollen gick över.

Efter det kom Viggan in i en riktigt bra period då man skapade 7! klara chanser på 6 minuter! I den 9:e nickade Storskogen i egen stolpe efter ett högerinlägg. I den 10:e sköt Anton en mycket farlig frispark som gick precis utanför målvaktens vänstra stolpe. I den 11:e sköt G.Grauers en yttersida som sånär gick in i bortre krysset, målvaktens högra. I den 12:e slog Anton ett vänster inlägg som touchade en försvarare och gick precis utanför stolpen. I den 14:e slog Nizze ett högerinlägg som Jimmy kom ren på i slottet, men nickade över. Slutligen i den 17:e minuten skar Anton in från vänster och sköt tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

Gör man inte mål på sina chanser brukar det som oftast leda till att motståndarlaget gör mål istället och det skedde i den 19:e minuten, då nr 19 Erik Wedin kunde trycka in 0-1 till vänster om Martin i mål, efter en vänsterhörna. Matchen vände och Storskogen etablerade ett litet tryck genom en dubbelchans i den 21:a minuten. Först räddade Martin ett skott genom att slänga sig till vänster. Storskogen behöll bollen och slog ett inlägg där Martin sedermera gjorde en fotparad. Efter 30 minuter började Viggan skapa igen. Göran fick en studs-stickare, men lobbade över i ett bra läge från höger. Minuten efter sköt han rakt på. I den 36:e lyckades Göran med en snygg dribbling, men skottet gick återigen rakt på. 0-1 i paus, men extremt chansövertag för Viggan.

Den andra halvleken blev återigen dramatisk för Viggan, denna gång med en horribel utgång. Viggan fortsatte att skapa chanser. I den 4:e slog Sergio ett inlägg från vänster, Jimmy nickade över. I den 50:e bröt Jimmy in och sköt med vänstern straxt utanför målvaktens vänstra stolpe. I den 56:e slog Jocke Thunström en cross som friställde G. Grauers som kom smygandes, men han fick bara till en fösare utanför. Minuten efter sköt Nizze löst rakt på i ett bra läge just utanför straffområdet. I den 57:e fick Viggan sin absolut största kvitteringschans. Efter lite stök och bök i Storskogens straffområde, stod Jimmy 2 meter ifrån målvakten och fläskade på, dessvärre rakt på. Målvakten gjorde en bra räddning som lyckades hålla bollen. Två minuter senare i den 61:a minuten slog Källman en frispark som gick mot målvaktens högra kryss, men Daniel Farah i målet hann den bollen också och tippade till hörna.

I 68:e minuten blev början till slutet för de rödklädda. Ett bra Storskogenanfall slutade med att en spelare kom fri. Martin i mål rusade ut och knep bollen framför fötterna på bollen. Storskogenspelaren faller i samma sitution, då han inte hoppade undan. Domaren pekade på straffpunkten. INGEN fattade någonting. Martin blev helt tokig och fick mirakulöst endast gult kort då han bröstade till domaren. Nr 10 Sergio Alcantara Chap satte straffen till höger om Martin och det stod nu 0-2. Innan domaren blåste igång åkte Sergio på sitt andra gula kort för snack och fick lämna planen. I den 73:e minuten var Storskogen nära att punktera matchen efter ett lågt inspel på högersidan till Sergio Alcantara Chap, men skottet från slottet gick i ribban och nära mållinjen och ut. 0-3 kom istället på en kontring i 86:e minuten där Erik Wedin gjorde sitt andra mål. Innan 0-4 kom fick Göran Dahlberg sitt andra gula kort och jätteytor uppstod för Storskogen. I den 90:e minuten gick ridån ner då Landing Beljie gjorde mål från vänsterkanten.

Ett för dagen ineffektivt Viggan kunde ha avgjort matchen i första halvlek, men Storskogen bet ifrån bra och lyckades till slut med hjälp av domaren och en vass röjsåg plocka hem alla poängen.

Första plumpen för Viggan. Jens kommer tillbaka, men Sergio, Göran, Houlst och Kevin är avstängda. Nu blir det till att spotta i näven och ge Sollentuna en hård kamp nästa söndag!