Viggbyholms IK - Mariebergs SK 6-0 (2-0)
Onsdag 3:e juni 2009, kl 20.00 på Hägernäs IP

Match mellan serieledarna i Div 4 Norra resp Mellersta, då det gäller A-lagen men i kväll gällde det B-lagen emellan. En skön kväll gällande både vädret och slutresultatet.

Lite avvaktande inledning från start. Vi hade inför matchen pratat om att lägga bollen på fötterna och ha en tanke bakom varje passning så att vi kan spela riktig fotboll eller slå bollen på tomma spelytor så att det inte bara blir en massa "tjongande". Tycker vi lyckas bra med det så gott som i hela matchen.

1-0 kommer 11 min in i matchen efter ett bra spel ända nere från backlinjen där Jonas till slut slår en bra passning upp till Jens som sedan slår en djupledsboll till Gonne som förvaltar denna chans på bästa sett. Efter målet spelar vi mycket bra och skapar många målchanser genom väggpassningar som vi "sågar" oss fram på. Bl.a avslutar Göran med en rökare i stolpen efter ett par kombinationer.

2-0 kommer efter ett snabbt inkast av Gonne till Nisse som tråcklar sig fram nere i högerhörnet och spelar fram till Göran som enkelt rullar in kvällens andra mål. Denna halvlek skapar vi väldigt mycket framåt och borde väl gjort ett par mål till men vi får nöja oss med två.

I början av andra halvlek är måltjuven Gonne i sitt esse. 3-0 kommer efter att Göran dribblat sig fram till straffpunkten men när han skall göra sitt andra för kvällen tappar han kontrollen över den och vips så är Gonne där.

4-0 kommer efter att Nisse sprungit sig loss och skjuter mitt på målvakten som lämnar retur och ops där var visst Gonne igen å petade in den. Efter det målet kommer Presidenten ner och tittar och plötsligt spelar vi inte alls den fotboll vi gjort tidigare. Framför allt är det i hemjobbet det brister. Bara för att det står 4-0 kan man inte sluta jobba. Man måste faktiskt vinna tillbaka bollen för att skapa någonting själv. Som tur är så är inte motståndet av hösta klass men Martin får ändå göra ett par fina ingripanden under matchen. Efter att ha bränt ett antal lägen får Thuna äntligen sätt dit den (med lite hjälp av en motståndare) i 86:e för att minuten efter spela fram Robert som fastställer slutresultatet till 6-0.

Beröm idag till Jonas som stabil & snabb mittback. Fredrik som var bra på sin vänsterkant. Gonne för sina tre påsar. Martin för sin stabila insats i målet och till Jens för sitt eviga springande och alltid vill ha boll som i sin tur smittar av sig på de andra.

Matchens VIking tar jag ut och det är ej Kruttes tankar i gästboken som gäller. Vvisst Jonas var bäst på plan och är nog väl värd priset men detta är B-laget och där delas pris ut efter egen kapacitet och förmåga.

Matchens Viking blir idag måltjuven "Chico" alias Gonne.

// Roger

Laguppställning
Martin Nilsson
Fredrik Lövgren
Jonas Pasthy
Joakim Thunström
Gonzalo Maturana, K (68)
Jalil Nasser (46)
Oscar Maturans
Jens Eklöf
Nils Pasthy
Göran Dahlberg
Oscar Henriksen
Kevin Wargh Meehan, avb
Robert Lövgren, avb (68)
Krister Jansson, avb (46)

Målgörare
Gonzalo Maturana (11)
Göran Dahlberg (39)
Gonzalo Maturana (48)
Gonzalo Maturana (50)
Joakim Thunström (86)
Robert Lövgren (87)

(se skytteligan)

Gula kort
Jens Eklöf

Röda kort
-

Domare
Erik Ladefoged

Matchens Viking
Gonzalo Maturana

Matchens VIKing

Publik
17 personer

Väder
+9, klart