Kungsängens IF - Viggbyholms IK 3-0 (1-0)
Onsdag 17:e juni 2009, kl 19.00 på Kungsängens IP


Strålande kvällssol mötte publik och spelare inför mötet mellan tabellettan Viggan och tvåan Kungsängen. Viggan kom till arenan med full trupp, sånär som på Amiral Grauers som var avstängd samt långtidsskadade Victor Stenberg. Då kameran Micke Olsson var på möte med jobbet fick Krutov kliva in och agera bakom kameran.

Trots att krönikören sett hela matchen fanns det många luckor i minnet. Detta berodde delvis på att ögonen vilade på en LCD-skärm stor som en snusdosa, men framförallt stod H. Loberg bredvid hela matchen och agerade fjärdedomare. Detta referat är baserat på Gula Örnens anteckningar.

Viggan formerade laget på följande vis: Gurra längst bak. Breeze, Tom, Kevin och Källman befann sig på den defensiva linjen. Göran, Houlst, Sergio och Thuna sprang runt mittcirkeln. Jimmy och Jens fick beta fritt på offensivt gräs.

Matchen började med en mardrömsstart för Viggan i den sjunde minuten, då tvåbarnspappan (inga namn) förlorade en 50-50 duell, vilket friställde en vitklädd spelare. Osjälviskt spelade denne spelare vidare till en annan spelare som kunde rulla in 1-0 i öppet mål. Gurra i mål höjde armen för offside. Detta avslogs dock från Högsta instans. Efter detta kom Viggan att äga i stort sett resten av halvleken. I stort sett varje gång Viggan kom i ett offensivt läge spelades bollen död på andra sidan kortlinjen. Man skapade hörnor och "långa" inkast djupt ner på Kungsängens planhalva. En hel del avslut registrerades också. Problemet var att i stort sett alla chanser var halvchanser. Breeze var nära att nicka in 1-1 på en Sergio-hörna, men lyckades i sista sekunden rädda frisyren och bollen gick i burgaveln. En hel del skott testades också, men skotten var alldeles för oprecisa. Jocke var nära i den 27:e minuten men hans skott gick straxt utanför till vänster.

I paus valde Kungsängen att gå inomhus, medan Viggan som helt klart var kvar i matchen valde att stanna ute. Breeze klev av efter 45 minuter och in kom Jonte Lombard på högerbacken.

Om den första halvleken började illa, var det inget mot den andra halvleken. Redan i den 51:a minuten kom 2-0 efter en hörna. Vigganförsvaret nickade undan bollen, men släpandes på andra bollen kunde en Ängare dundra in bollen otagbart för G. Svensson.

Trots att matchen var på väg att glida gästerna ur händerna, repade man nytt mod och Houlst kunde i den 55:e minuten skriva ett stycke nutidshistoria för Viggan. Äntligen kom lagets första straff på 34 matcher. Houlst älgade fram på vänsterkanten innan han skar in vid straffområdet. Där blev han nerdragen och domaren tvekade inte en sekund. Fram klev Jonte samtidigt som Loberg vände andra kinden till. Straffen var perfekt slagen för målvakten och eftersom han gick åt rätt håll var utgången given. 2-0 stod sig och där kom också någon form att dödsstöt för Viggan.

Kungsängen ägde bollen i den andra halvleken och spelade ut. Bra balans i lagdelarna, samt att de varierade sitt spel med individuella prestationer och visade prov på ett gediget lagspel. I den 70:e minuten drogs rullgardinen ner totalt, då Kungsängen gjorde 3-0 efter en soloräd på vänsterkanten. Skottet gick lågt intill Gurras första stolpe, den högra.

Jonas avslutade matchen med låta målvakten i Kungsängen göra en fin fotparad. Nu krävs det mer än bara batteriomladdning för att vinna slaget om E18 på måndag, då Danderyd förmodligen också kommer att ge järnet för att vara med på film.

FORZA VIGGAN!!!

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19 Bild 20 Bild 21

Laguppställning
Gustaf Svensson
Tom Gyldorff
Kevin Wargh Meehan
Jimmy Everum (68)
Mikael Houlst, K
Sergio Meyer
Göran Dahlberg (61)
David Källman
Jens Eklöf
Joakim Thunström (76)
Daniel Breeze (46)
Jonathan Lombard, avb (46)
Henrik Zacco, avb
Anton Johnsson, avb (76)
Nils Pasthy, avb (68)
Jonas Pasthy, avb (61)

Målgörare
-

(se skytteligan)

Gula kort
Mikael Houlst (38)
Jonathan Lombard (85)
Sergio Meyer (89)

Röda kort
-

Domare
Anders Nilsson, HD
Ertan Fiskin, AD1
Mohammad Ebrahimi, AD2

Matchens Viking
Mikael Houlst

Matchens VIKing

Publik
? personer

Väder
+??, sol