Danderyds SK - Viggbyholms IK 2-6 (1-2)
Måndag 22:a juni 2009, kl 19.00 på Danderydsvallen

Till skillnad från matchen på Hägernäs IP, där det regnade i 90 minuter, mötte Danderydsvallen upp med strålande sol och blå himmel. Efter debaclet senast mot Kungsängen krävdes en vinst mot Danderyd för att fortsätta gäcka jagande Kungsängen och Vaxholm. Mediasektionen gjorde vad den kunde, då kameraman Micke Olsson var tillbaka bakom kameran. Med Micke på plats har Viggan hittills alltid vunnit. Peppar peppar.

Några små justeringar gjordes i laget inför Danderydsmatchen. Kommandosoldat Grauers var tillbaka efter avstängning, vilket ledde till att Jonte startade på innermittfältet. Laget: Gurra Svensson i mål. Grauers, Kevin, Tom och Källman i backlinjen. Göran "Goran" Dahlberg, Jonte, Kapare Houlst och Jocke T på mitten och längst fram Firma J&J, dvs Jimmy och Jens.

Innan matchen började bytte lagen sida vilket ledde till viss huvudbry för mannen med kamera och stativ, som fick göra minst två intervallöpningar framför avbytarbåsen för att kunna fokusera på Viggananfall. Viggan startade med solen i ögonen, något som G Svensson uppmärksammade och spelade förmodligen för första gången i karriären med keps.

Den röda bortamaskinen började bäst. Planen på Danderydsvallen, som är känd för att vara kort och trängre än de flesta andra planer, inbjöd till långbollar, något som Viggan anammade genom att skicka långt på powerformationen längst fram, Jens och Jimmy. Viggan öppnade med osäkrade vapen och visade direkt att denna matchen bara skulle vinnas. Laget ägde boll och skapade de flesta feta målchanserna.

Det dröjde dock till den 20:e minuten innan derbyhumöret kom fram hos spelarna. På ett inlägg hoppade Jens in (?) i Danderyds målvakt någon som domaren friade, vilket fick Danderydsspelarna att se rött. Minuten efter fick Jens en ny chans och denna gång gjorde han inget misstag. 1-0 kom med vänstern lågt till vänster om målvakten efter en fin nedtagning. Efter målet jämnades spelet ut en aning men Viggan gick fram till 2-0 på en högerhörna, som Jocke slog direkt i mål med en innerskruv. Detta skedde i den 31:e minuten. Vild glädje hos framförallt Jocke!

Danderyd visade dock en gnutta karaktär och kunde reducera fem minuter senare, alltså i den 36:e. Det skedde också på en högerhörna, där en vitklädd nådde högst och trots att nicken gick rakt mot Gustav i mål var han chanslös, då nicken var mycket hård och från nära håll. 2-1 i paus.

Domaren kom att stå i fokus i den andra halvleken. Efter två Vigganvarningar i den första halvleken, drabbades de röda av ytterligare tre i den andra halvleken, där Houlst fick bära Svarte Petter efter två gula kort. Han blev utvisad i den 69:e minuten. Innan dess lyckade dock Viggan göra tre mål och gå fram till en 5-1 ledning.

Redan i den 47:e minuten slog Jocke en fin frispark, som Kevin nickade in till vänster om DSK-målvakten (3-1). Eftersom Jocke var i farten kom ytterligare en assist i den 58:e minuten. Ett ryskt klapp-klapp spel där till slut Jimmy kunde skicka in lädret i öppen kasse (4-1). I den 61:a minuten gjorde Jens en fantastik nedtagning till vänster om motståndarstraffområdet. Dessvärre lyckades inte Jens få igenom något patent på nedtagningen och därför kom den inte heller med på film. Det som hände efter var mycket grant. Jens hittade in med ett vänsterinlägg till Göran, som mycket enkelt kunde nicka inte 5-1 och matchen var avgjord, trodde nog de flesta.

I och med utvisningen på Houlst i den 69:e minuten kom sista rycket från Danderyd och i den 77:e minuten fick hemmalaget straff, efter det att en Vigganback tryckt på alldeles för hårt i ryggen på en danderydare. Straffen gick lågt till höger om Gustav, medan han själv var på väg mot Kungsängen-hållet. Trots mer bollinnehav de sista 20 minuterna, lyckades inte Danderyd etablera något större tryck mot Vigganmålet. Viggan passade också på att lufta bänken och in kom bröderna Pasthy, Anton och den pånyttfödde Henrik Zacco. Med nytt spring i benen kunde Viggan göra ytterligare ett mål, efter det att Nizze lyft in bollen mot Jens. Ensam mot 4!!! backar, lyckades han ändå nicka in slutresultatet 6-2.

14-2 på två matcher mot Danderyd kommer inte att glömmas i första taget. Vilken bragd och vilken inställning. Nu blir det sommarlov och serieledning! Kontraktet är säkrat sedan länge och nu gäller det att verkligen vässa klorna inför den tuffa avslutningen i höst. Tack för en fin våravslutning!