Rotebro IS - Viggbyholms IK 1-3 (1-2)
Måndag 3:e augusti 2009, kl 19.30 på Skinnaråsens IP

Efter våromgångens förnedring i andra halvlek mot RIS så kändes det bra att vi ställde upp med ett lite mer "toppat" lag denna afton så att det blev en ärlig och tuff match. En match som kom att hålla mycket hög kvalitet. I alla fall för att vara i R1A.

Redan i matchens inledning ser man att det kommer bli en tuff drabbning. Det smäller direkt i närkamperna & ingen kliver undan av fri vilja. Spelmässigt börjar vi bra med några fina kombinationer på vänsterkanten för att sedan lyfta in bollen. Tyvärr blev inläggen som allt för oftast för långa. Dessutom så fick Martin en bristning vid en utspark redan i 4:e minuten. Nu tvingas vi fundera på att sätta in Nisse i påsen och flytta in Viktor i mitten. Martin fortsätter dock ändå ett tag till.

Vår första halvlek är mycket bra. Brogren imponerar med läckra djupledspassningar och tidiga inlägg. Jens springer och stressar som aldrig förr. Zacco verkar het som en pizzaugn och hela fyrbackslinjen är hur stabil som helst. Vi skapar en del chanser. Bl.a en hörna där Jens nickar strax utanför och ett flertal inlägg som tidigare skrevs, blev alldeles för långa. 1-0 kommer i den 29:e då Jens spelar ut till Göran på högerkanten som i sin tur spelar den snett bakåt till Zacco som enkelt med högerfossingen kan rulla in bollen i öppet mål (vette katten om inte underteckad också hade satt den).

I 28:e kliver Martin av och Kajan hoppar in. Han som bara ut och kolla på matchen (tur för Nisse det). I 34:e kliver Kevin av efter en smäll på knät och Jimbo in som mittback.

RIS kvitterar i 40:e efter ett "tidigt inlägg" där deras forward syggt knoppar 1-1. Omedelbar replik kommer efter att återigen Jens spelat fram till Göran som den här gången läckert lobbar över keepern, 2-1 & halvtid.

Andra halvlek: Zacco ut, Jimbo upp på topp och Kevin in igen. Denna halvlek är det mer kämpa en skönspel. RIS har egentligen inte någon het chans till kvittering. Tycker vi för spelet helt och hållet men ändå saknas de där riktigt vassa målchanserna. Inte förrän sista kvarten fär vi ett par heta lägen. Bl.a får Nisse på en kraftig snedträff från nära håll. Jens sliter sig loss och chippar bollen strax utanför. Inte förrän i matchens sista minut kommer äntligen 3:an. En frispark nere vid högra hörnflaggan som Sergio med precision slår till Zacco som rusar mot första stolpen och stänker in bollen med pannan till en 3-1 seger.

Sammantaget en riktigt bra fotbollsmatch och en riktig bra genomkörare inför hösten.