Mariebergs SK - Viggbyholms IK 3-4 (3-2)
Måndag 10:e augusti 2009, kl 20.00 på Stadshagens IP

Stadshagens IP med samling 19:00. Gonne har varit där redan 1 timme före. Han tog fel på tiden och åkte dessutom på biltullsavgift, som plåster på såren. Men å andra sidan var det första gången han kom i tid till en samling. Tullavgiften får bli en läropeng i uppmärksamhet framöver.

Vi mönstrar följande startelva: Martin i påsen. En fyrbackslinje fr.v: Kjellman, Zeke, Jonas, Hess. Mittfält fr.v: Zacco, Houlst, Thuna, Fredrik och på topp: Gonne å Jimbo.

Första halvlek spelar vi stundtals mycket bra fotboll. Vi radar upp chanser och bränner flera frilägen som skulle få vilken pyroman som helst att avundas. Redan i matchens första minut har Gonne ett skott från 10 meter men det blir ett lamt avslut som målvakten inte ens behöver röra sig för att ta.

I 10:e kommer Zacco fri och försöker dra målvakten men misslyckas. I 11:e kommer Gonne fri och försöker göra det samma som Zacco gjort minuten tidigaremen också han misslyckades. Båda gångerna efter eleganta framspelningar från Thuna,.

I slutet av första halvleken har både Jimmy & Zacco ett varsitt friläge med samma resultat som tidigare. Vi har yttligare flera skott från hyfsade lägen men riktningen var inte den bästa. Någon boll hamnade väl nere vid S:t Görans sjukhus.

Mål då? Jodå de fanns. Innan missarna började så hände det redan i den 8:e min. Gonne vrickar fram en boll till Zacco som gör en 30 meters löpning mot mål och sätter dit 1-0. 2-1 gör vi i 17:e efter att Thuna blivit framspelad nere på vänsterkanten som enkelt sätter in bollen på Jimmy som gör mål i öppen kasse. Dessförinnan hade MSK kvitterat efter en frispark i 12:e.

Tycker spelet känns stabilt och vi spelar bra men likt förb...at lyckas motståndarna kvittera igen (28:e). Sista kvarten fortsätter vi som tidigare dvs bra fotboll men missade målchanser och som ett brev på posten tar MSK ledningen i halvlekens sista minut efter ett mål från egentligen ingen vinkel alls.

Andra halvlek: Martin (ut)-Nisse (in), Hess (ut)-Brezze (in), Fredrik (ut)-Asger (in), Gonne (ut)-Anton (in).

Redan i halvlekens tredje minut sliter Zacco sig loss på vänsterkanten och spelar in till Anton som fälls och straff blåses. Zacco stegar fram (vinnare av senaste strafftävlingen på träning) och slår säkert in den i målvaktens högra hörn, 3-3.

Denna halvlek är det mer långbollar och mer "krig" än i den första. Tyvärr också lite för slarviga passningar som kunde ställa till det och inte lika många öppna lägen som i den första. Men Nisse som hoppat in i mål ställs ändå på prov direkt när en motståndare kommer fri men skjuter utanför (tror Nisse täckte upp ganska bra). Han får även göra ett par utboxningar under halvleken men inga större prov än så.

I den 78:e min: Jimmy (ut)-Gonne (in). Nu har Gonne både vilat upp sig och grämt sig över hans "givna" mål i första som uteblev. Nu är det mål som krävs och mål blev det även om det var en kraftig offside så sliter sig Chico sig fram och gör det avörande 4-3 målet.Det kunde blivit yttligare ett mål när Thuna springer sig fri i sista minuten men då blåser domaren för offside trots att han var 3-4 meter onside men udda fär väl vara jämt för den här gången.

En konstig match där jag fortfarande undrar hur vi kunde ligga under i halvlek. Så här i efterhand borde vi vunnit med en 3-4 bollar men fotboll är fotboll och den runda skall in i nätmaskorna.

Bra kämpat av samtliga spelare. Kul också att Nisse höll nollan i andra.