Viggbyholms IK - Sollentuna F. IF 1-0 (1-0)
Onsdag 12:e augusti 2009, kl 19.00 på Hägernäs IP


Det var minst sagt toppen mot botten. Viggan stod inför matchen på 31 poäng, medan Sollentuna endast mäktat med ynka två poäng. Om Sollentuna kan spela med i stort sätt samma laguppställning återstående matcher, känns kontraktet inom räckhåll trots att man är nio poäng ifrån klungan.

Viggan stod inte att känna igen förutom vid enstaka anfall då man anföll på sitt sedvanliga frejdiga sätt. Sollentuna spelade med kniven mot strupen och gjorde det riktigt bra. Inledningsvis började Sollentuna sin press ifrån halva plan, vilket gjorde Viggans spel trögt i brist på grönbete. Hemmalaget fick också smaka på lite av sin egen medicin då det för dagen svart-vita bortalaget anföll i en rad snabba omställningar.

Vid förra mötet gjorde Daniel Melki premiär för Sollentuna och nästan på egen hand höll han Sollentuna kvar i den matchen. Nu har Sollentuna även förstärkt med Simon Palander som har ett förflutet i bl a Vallentuna. Dessutom var det bra fart på nr 11 Jonas Ghebreslase. Dessa tre nämnda spelare kommer att göra bottenstriden mycket spännande i alla fall sett till dagens match. Förhoppningsvis kan detta lag också sätta några käppar i hjulet för lagen som krigar högre upp.

Som ni kan se i filmen ²Viggan-Sollentuna², borde bortalaget gjort minst ett mål, där Alber Malkis skott i ribban var lagets i särklass farligaste chans.

Ännu kan vi inte se var Viggan står någonstans. En match gör ingen säsong. Men att formen var extremt maskerad kan man nog hålla med om.

Avslutningsvis några positiva spelarutlåtande: Kompositör G.Grauers fäktade helt galet med dirigentpinnen i första halvlek. Minst fyra frisparkar drog han på sig och belönades med ett gult kort också. I den andra halvleken var det ingen som kom förbi honom. Gurra var alltid framme med en tå och slet förtjänstfullt.

Övriga backlinjen gjorde också en bra insats. I filmen kan man få intryck av det var svängdörrar i försvaret. Så var inte fallet. Backlinjen slet oerhört, då de var satta under mycket stor press och Kajan i målet måste minst sagt vara nöjd efter att ha räddat laget vid ett flertal tillfällen.

Nu blickar vi fram mot matchen på lördag mot Storskogen. Vi har stor revansch att utkräva mot Storskogen och med tanke på gårdagens drabbning, så kan Viggans offensiva spel bara bli bättre.

FORZA VIGGAN!!!

Signerat Krutov





Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15

Laguppställning
Patric Kajhed
Gustaf Grauers
Tom Gyldorff
Kevin Wargh Meehan
Jimmy Everum (65)
Sergio Meyer
Göran Dahlberg (71)
David Källman
Jens Eklöf, K
Nils Pasthy (60)
Joakim Thunström (80)
Jonathan Lombard, avb (80)
Henrik Zacco, avb (65)
Anton Johnsson, avb (60)
Jonas Pasthy, avb (71)
Daniel Breeze, avb

Målgörare
Jens Eklöf (15)

(se skytteligan)

Gula kort
Gustaf Grauers (36)
Jens Eklöf (50)
Jonathan Lombard (87)

Röda kort
-

Domare
Robert Vangéus, HD
Miguel Tijero, AD1
Michael Tijero, AD2

Matchens Viking
David Källman

Matchens VIKing

Publik
87 personer

Väder
+17, halvmolnigt