Storskogens SK - Viggbyholms IK 0-3 (0-2)
Lördag 15:e augusti 2009, kl 12.00 på Sundbybergs IP

Det blev dramatiskt i Vigganlägret innan matchen äns hade börjat mot Storskogen. Det visade sig att Jens kände av sin skada från träningen i torsdags och var tveksam till spel. Det innebar att Jimmy fick skjuta på sin planerade Norgeresa ett par timmar. På uppvärmningen gjorde dock Jens tummen upp för Jocke för att kunna starta matchen och därmed inte gå miste om en plats bland idolkorten. Övriga förändringar i startelvan sett ifrån matchen mot Sollentuna var att den inte helt obekante Daniel Breeze tog högerbackströjan, samt att den långe Henrik Zacco åter fanns att beskåda på topp tillsammans med Jens.

Viggans form var ett frågetecken efter Trippelkalabaliken mot Sollentuna. Skulle laget återhämta sig eller var det dags för ett nederlag. Storskogens form var desto mer utpräglad. Innan matchen stod laget med två raka förluster och en vinst kändes angelägen.

Inte långt efter att domaren blåste igång matchen gjorde Jens tummen ner och Jimmy fick värma upp. Samtidigt ute på plan hände det inte mycket av värde. Zacco sköt enligt kommentatorn i filmen straxt utanför, medan det i själva verket rörde sig om "duff" ut mot hörnflaggan. Jonas Pasthy som för dagen var utsedd till vänsterbreddare fick mycket boll. Men var gång han skulle slå ett inlägg, passa eller skjuta fick han prestationsångest, kanske beroende på att Kamera 2, befann sig i hans närhet.

Efter 19 minuter kom Jimmy in och Jens fick istället lyssna till Lobergs nervösa genombrott. Viggan kontrollerade matchen och man fick se prov på stort bollinnehav, vilket ledde till att Storskogen fick jaga och därmed slösa energi utan boll.

Första målet tillkom i den 32:a minuten efter en Sergio-hörna. Efter lite stutsar hit och dit hamnade bollen hos David Källman. Han lyfte in bollen och där stod Zacco och Jimmy helt fria. Jimmy lyckades nicka in bollen halvliggandes och ledningen var ett faktum.

Mål nr 2 kom i den 43:e minuten. Återigen på en Sergio-hörna. Jimmy gick upp i nickduell med målvakten som inte lyckas få undan bollen, utan den dimper ner till Zacco som nicktrycker in 2-0. Tittar man på reprisen kan man se att målet är lite billigt. Har man stolpen som back på hörna, då har man stolpen!

Storskogens vassaste chans kom efter en vänsterhörna där tillslut nr 10 sköt över på volley.

Viggan gjorde ett mål till i den andra halvleken då Matchens Viking, Daniel Breeze vann en närkamp och avancerade ner mot högra hörnflaggan. Där vann han ytterligare en närkamp. Balanserandes på kortlinjen kunde han hitta Jimmy som gjorde en perfekt löpning ifrån straffpunkten. Passningen var perfekt och Jimmy stötte in 3-0 och matchen var död. Detta skedde i den 65:e minuten. Storskogen fick två skott på mål i den andra halvleken. Först ett skott som Kajan gjorde en fotparad på och sedan en frispark som Kajan fick tag på efter att ha tagit bort tvålen i handskarna. Kul för Kajan med två stycken nollor på två matcher.

Nästa helg väntar Viksjö hemma på Hägernäs IP. Viksjö vill nog gärna ha revansch för 4-0 förlusten hemma mot Viggan i våras.

Väl mött på lördag den 22 Augusti kl 14.