Viggbyholms IK - IFK Vaxholm 3-1 (1-1)
Måndag 17:e augusti 2009, kl 20.00 på Hägernäs IP

B-lagsderby mot kollegan Vaxholm hemma på HIP. Oavsett serie så är det alltid prestige att spela "derbyn" så även denna match. Matchen i sig var inte ful men småtjafsig och bökig på något vis. Domarens nivå var allt annat än jämn vilket bidrog till irritationen på plan. Man kan iaf inte begära toppdomare i reservlagserien men det vore bra om de höll samma nivå matchen igenom. Nu delades det ut gula kort för "ingenting" medans grövre förseelser släpptes igenom och då är det svårt som spelare att vet var "gränsen" går.

Innan matchen ville jag att vi skulle rulla boll likt föregående matcher men av det blev ingenting. Tror vi hade 4 pass inom laget som mest vid något tillfälle sen var det mest långa bollar. Vaxholm spelade också bara lång bollar så det blev ingen match i publikens smak tyvärr.

Första kvarten är det ställningskrig på mitten innan Houlst i 15:e på egen hand skaffar sig en dubbelchans. Först springer han sig loss och avlossar bössan mitt på målvakten för att sedan kast sig fram från nära håll och nicka in den men nicken går över (keepern räddar enl. Houlst men vi fick inte hörna !!)

Snabb revanch från Houlst då han i den 18:e från vänsterkanten springer in med bollen i straffområdet och blir kapad. Straff blåses. Anton stegar fram och lägger in den i målvaktens högra hörn. Kort glädje då IFK kvitterar i 22:a.

Resten av halvleken är inte mycket att skriva om mer än att Houlst har yttligare en farlig nick som går över i 28:e.

Andra halvlek: Zeke(ut)-Hessam(in), Brezze(ut)-Jimmy(in), Gonne(ut)-Zacco(in).

Nu släpps hingstarna Jimbo & Zacco ut på grönbetet. Ddet märks direkt att det är annat ljud i skällan. I 55:e gör Zacco en råkopia på vad Houlst gjorde i den 18:e, fast denna är det lite bättre Hollywoodstuk på men straff blåses ändå. Nu är det Jimmys tur och han förvaltar förtroendet på bästa sätt.

Nu har vi en period med flera bra lägen men det skall "duttas" och det ska vara snyggt och av detta så blir det ju givetvis bara pannkaka. Så i den 67:e slår Hess en djupledsboll från egen planhalva som Jimmy löper på in mot mål och med vänstern slår den mellan benen på keepern, 3-1.

81:a Anton(ut)-Krille(in). Sista tjugo spelas matchen bara av med lite irritation av vissa domslut. Dessa domslut som aldig har ändrats av en domare och nog aldrig kommer att ske, så det finns ingen anledning att ödsla energi på detta.

Detta var tredje raka vinsten i höst och vi ståtat nu med 21 poäng. Det är tätt på given nu. På Söndag är det Österåker borta och kommande onsdag Bollstanäs hemma.

// Roger

Laguppställning
Patric Kajhed
Asger Häversjö
Jonas Pasthy
Mikael Sundin
Jonas Fonseca (46)
Anton Johnson (81)
Nils Pasthy
Daniel Breeze (46)
Joakim Thunström
Gonzalo Maturana, K (46)
Mikael Houlst
Jimmy Everum, avb (46)
Henrik Zacco, avb (46)
Hessam Ghaderi, avb (46)
Krister Jansson, avb (81)

Målgörare
Anton Johnson (18)
Jimmy Everum (55)
Jimmy Everum (67)

(se skytteligan)

Gula kort
Jonas Pasthy
Jimmy Everum
Joakim Thunström
Nils Pasthy

Röda kort
-

Domare
Alexander Öhnedal

Matchens Viking
Asger Häversjö

Matchens VIKing

Publik
36 personer

Väder
+18, molnigt