Viggbyholms IK - IFK Viksjö 1-2 (0-0)
Lördag 22:a augusti 2009, kl 14.00 på Hägernäs IP

Förberedelserna kunde ha varit bättre inför matchen mellan Viggan och Viksjö. Regnet öste ner under sex timmar på morgonen, något som fick vaktmästaren att stänga av gräsplanen. Nu visade det sig att Hägernäs gräsplan verkar vara väldränerad och planen var i stort sätt torr då Viggan kom till samling. När de gick ut för att värma upp gick de ut på gräsplanen och kunde inte förstå att matchen var flyttad.

Jens frånvaro påverkade laget. Viggan saknade viss spetskompetens i startelvan. Nu startade Jimmy och Zacco på topp. Zacco, som gjort en kanon-comeback efter nästan två års kontinuerlig skadefrånvaro, verkade något trög då han sedan en månad tillbaka har varit med på varenda träning samt A- och B-lagsmatch. Jonte ersatte Sergio på mitten och Jonas Pasthy spelade högerback, då Gustaf Grauers och Daniel Breeze saknades.

Viksjö kändes redan från början hungrigare än Viggan och gästerna vann bollinnehavet i den första halvleken med god marginal. Vassaste chansen kom efter ett högerinlägg och en Viksjöare nickade i ribban. Viggans spel påminde mycket om det spel man visade upp i den senaste hemmamatchen mot Sollentuna. Gång på gång kom de röda i bra lägen, men varje anfall avslutades tamt och ineffektivt.

I paus verkade dock Jocke ha fått fram någon form av budskap, för hemmalaget spelade nu mer resolut i den andra halvleken och skapade mängder med målchanser. Men kombinationen: Dåliga avslut-otur-Balamusa Bajaha spelade Viggan ur händerna. Jimmys vänstervolley var närmast, men Balamusa gjorde en kanonreflexräddning. Jocke bröstade också snyggt ner ett inlägg från Zacco, men högerfoten innehöll vått krut och skottet gick rakt på. Göran Dahlberg brände också han ett jätteläge efter det att Zacco förarbetat. Skottet gick lågt till höger om Balamusa, men en bra bit utanför.

Kalldusch 1 kom i den 66:e minuten, då Viksjös bäste spelare tillsammans med målvakten Balamusa Bajaha, nr 16 Musa Sanay, kom fri och kunde prickskjuta in 0-1. Viggan-spelarna protesterade för offside utan gehör. Tyvärr fångades inte situationen på film. Inte för att det kunna ändra något något beslut, utan mest ur nyfikenhetssynpunkt.

Viggan repade dock nytt mod och Jonas Pasthy kunde kittera i den 73:e minuten, efter en frispark som gick till höger om Balamusa i mål. Hoppet tändes och Viggan pressade på. Viksjö kontrade dock effektivt. På en kontring sprang Patric ”Kajan” Kajhed ut och avvärjde, men hopslaget gick till en Viksjöspelare. Dessbättre ur ett rött perspektiv kunde Tom Gyldorff nicktoucha upp bollen i egen ribba. Hade han inte gjort det hade bollen gått i mål.

Målet skulle dock komma för Viksjö, men i anfallet innan hade Thuna chansen att ge Viggan ledningen med 2-1 men "skottet" gick rakt på målvakten som lämnade en retur snett ut till Jimmy som fick iväg ett skott mot mål men dessvärre kom en Viksjöspelare emellan. I kontringen efter får så Viksjö en dubbelhörna och då kunde, nr 5, Olle Forsén nicka in slutresultatet 1-2 till Viksjö. På filmen kan man se att David Källman inte håller sin stolpe till 100% procent. Ett kortare utlägg om att hålla stolpen kan man läsa om i referatet mellan Storskogen och Viggan.

En eloge skall också gå till Viksjö som fick med sig alla poängen hem till Viksjövallen. Laget slet hårt och hade till skillnad från Viggan en del tur, då Viggan brände sina mest klara chanser. Samtidigt kunde Viksjö gjort två mål till. Leif Kraft och hans adepter får nu lite arbetsro på den undre halvan av tabellen, samtidigt som Viggan har satt sig i ett mer prekärt läge. Vaxholm vann och är nu fyra poäng efter. Imorgon måndag spelar Kungsängen borta mot Värtan. Vinst där för Kungsängen och division 4 norra har en ny serieledare.

Närmast väntar ett formtoppat Bele-Barkaby borta på Veddestavallen nästa söndag. Då gäller det att ställa in siktet och på med blåstället.