Viggbyholms IK - Bollstanäs SK 0-2 (0-1)
Onsdag 26:e augusti 2009, kl 20.00 på Hägernäs IP

Kvällens match var flyttad till konstgräset pga dagens nederbörd. Detta gynnade givetvis våra motståndare som tränar på detta underlag. vilket vi inte gjort sedan i April. Så förutsättningarna kunde vara bättre när man skall möta ett så skickligt lag som Bollstanäs.

BSK sätter full fart från första början. Från sidan känns det som vi möter ett gäng Duracellkaniner som inget annat vill än springa. Det skall sägas att BSK spelar mycket bra fotboll med en tydlig och bra spelidè. Första kvarten får vi enbart inrikta oss på försvarsspel, vilket vi gör mycket bra trots 0-1 i 10:e minuten, efter att em motståndare fått på en riktig rökare i krysset. Tanken infinner sig att orken måste för eller senare tryta för de gula vilken den gör men bara till viss del.

Jag hoppar idag över enskilda händelser utan konstaterar att vi kommer mer och mer in i matchen och rullar boll ibland på ett fördömligt sätt. Matchen går i ett ovanligt högt tempo för att vara en B-lagsmatch och många av de våra har nog aldrig sprungit så mycket under en och samma match och det var många trötta ben och även flera med krampkänningar i slutet av matchen men det bevisar bara att man ett allt.

Det var nog en av den bästa B-lagsmatcher vi presterat i år trots förlust. Men det känns ganska oviktigt när man verkligen försöker spela bra fotboll mot ett bra fotbollslag.

Matchen slutar 0-2 efter en BSK-kontring i matchens absolut sista sekund. Personligen tyckar jag det är otroligt kul och stimulerande att möta Bollstanäs. Alltid bra matcher mot dom och man lär sig alltid något nytt.

// Roger

Laguppställning
Martin Nilsson
Gustaf Grauers
Nils Pasthy
Jonathan Lombard
Martin Brogren
Asger Häversjö
Daniel Breeze (41)
Anton Johnson
Victor Stenberg (58)
Gonzalo Maturana, K (65)
Jimmy Everum
Jonas Fonseca, avb (41)
Hessam Ghaderi, avb (58)
Krister Jansson, avb (65)

Målgörare
-

(se skytteligan)

Gula kort
Nils Pasthy
Asger Häversjö

Röda kort
-

Domare
Pierre Sjöblom

Matchens Viking
Jonatan Lombard

Matchens VIKing

Publik
33 personer

Väder
+16, uppehåll