Bele Barkaby IF - Viggbyholms IK 2-1 (1-0)
Söndag 30:e augusti 2009, kl 17.00 på Veddestavallen


Den fjärde höstmatchen slutade med uddamålsförlust för Viggan med 1-2 borta mot Bele Barkaby. Laget har nu två vinster och två förluster. Kungsängen är nu fyra poäng före, samtidigt som Vaxholm och Bele Barkaby skuggar extremt nära. Om guldchanserna minskade mot Viksjö, så blev det etter värre mot Bele Barkaby. Om Viggan ska ha en chans att kunna vinna division fyra, kommer det förmodligen att krävas fem vinster, dvs full pott i de sista matcherna.

Det blåste på Veddestavallen något som framkommer riktigt bra i filmen, kanske inte visuellt, men ljudet går för fulla segel.

Viggan inledde piggt och skapade några halvchanser, där bl a Anton sköt rakt på och Jimmy nickade tätt över. Ganska snart stod det dock klart att B&B var ordentligt taggat för dagen. De radade upp klara chanser medan Viggan fick kämpa förtvivlat för att kunna dra ett streck i skottkolumnen. Kajans dubbelräddning i första halvleken vid 0-1 var mycket viktig. 0-2 där och matchen kunde ha fått en helt annan karaktär i den andra halvleken.

B&B:s mål i den första halvleken tillkom på ett inlägg där en anonym nr 2 nickade i egen kasse. Trots att Kajan fick ett ganska bra häng i luften kunde han inte hindra bollen från att gå i mål.

Halvleken avslutades med att de svartklädda sköt utanför i ett bra högerläge.

I den andra halvleken ökade trycket från båda lagen. I en röd-svart röra uppstod ett antal kvalificerade chanser för båda lagen, där B&B ska ha en liten extra stjärna för sina chanser. Kajan fick sträcka på sig ett antal gånger och flera Bele-anfall slutade med en dubbelchans. Viggan kunde inte bemästra medvinden i den andra halvleken fullt ut, men skapade ändå viss oreda från och till. Efter en fet dubbelchans från Jimmy och Anton, där målvakten gjorde en fotparad på Jimmys skott och en enhandsräddning på Antons nick, kunde B&B gå upp och göra 2-0. Kajan ropade ”Målvakt”, men en svartfot kom emellan och målet var ett faktum.

Istället för att vika ned sig tog Viggan tag i spelet och en slutforcering etablerades under den sista tredjedelen av halvleken. Till slut kom också reduceringen då Källman serverade Houlst med ett inlägg, som kaptenen kunde nicka in. Nu blåste det inte bara i kameran utan även hos bortalaget. I pressen uppstod dock klassiska luckor bakåt och B&B kunde ställa om mot ett numerärt undertaligt försvar. Kajan spikade dock igen på slutet.

På övertid fick Jens en fin kvitteringschans men skottet kan i det närmaste beskrivas som en golfslice. Sett över 90 minuter vinner Bele Barkaby rättvist och Viggan får nu slicka såren och tvätta bort 1-2 stämpeln som hänger över laget till nästa helg, då Djursholm kommer på besök till Hägernäs IP.

Tom blev välförtjänt utsedd till matchens Viking. Bragi gjorde ett piggt inhopp, samtidigt som hans solglasögon imponerade från bänken.

FORZA VIGGAN!!!

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19

Laguppställning
Patric Kajhed
Gustaf Grauers (66)
Tom Gyldorff
Jimmy Everum
Jonathan Lombard (29)
Mikael Houlst, K
Sergio Meyer
Anton Johnson (71)
David Källman
Jens Eklöf
Joakim Thunström
Jonas Pasthy, (29) avb
Nils Pasthy, avb (66)
Martin Brogren, avb (71)

Målgörare
Mikael Houlst (80)

(se skytteligan)

Gula kort
Jens Eklöf (81)
Nils Pasthy (89)

Röda kort
-

Domare
Andreas Ohlsson, HD
Stefan Gåvefeldt, AD1
Pablo Lizama Farias, AD2

Matchens Viking
Tom Gyldorff

Matchens VIKing

Publik
67 personer

Väder
+15, blåsigt o molnigt