Ekerö IK - Viggbyholms IK 3-6 (0-4)
Tisdag 1:a september 2009, kl 20.00 på Träkvistavallen

Som GÖ redan skrivit i gästboken var detta en riktig bragdmatch. Manfall sista dygnet men ändå lyckas vi skrapa ihop fullt lag med tre avbytare. Detta mot serieledaren som har som målsättning att vinna denna serie (vilket de trots denna förlust har stor chans att göra).

EIK har många snabba spelare och spelar ofta med krossbollar som sitter på plösen för att sen gå på stenhårt låga inlägg. Egentligen är går hela första halvlek i EIK:s favör i spelövertag men vi gör fyra mål på våra tre målchanser. Tre av kvällens mål kom efter hörnor. Kul att få belöning på fasta situationer.

Tyvärr så åkte Martin på en lårkaka redan i matchens inledning. In kommer Kevin (tanken var att han skulle 60 min efter sin förkylning) och han är inte på plan i många minuter förrän han nickar in 1-0 efter vår första hörna slagen av Kjellman. Det dröjer inte mer än fem minuter innan vi går upp i en kontring där Nisse till slut gör ett instick till Houlst som tåar in 2-0. EIK fortsätter trumma på med sitt snabba spel men yttligare en kontring i 33:e gör att det står 3-0 efter ett riktigt Pastamål. Jonas spelar fram Nisse.

I det här läget vet jag inte vad som håller att hända. Sitter och skriver ner 3-0 målet vid yttligare en hörna minuten senare och ops så har Anton knoppat in 4-0. Hörnan slagen av Jonas. Glädjande i första är att när vi har bollen försöker vi vårda bollen inom laget och inte bara slå iväg den på måfå.

Andra halvlek börjar med en kalldusch direkt då EIK reducerar omgående i halvlekens första anfall. Tack och lov får vi en hörna fem minuter senare och klart det blir mål. Kevin knoppar in Jonas snygga hörna. Nu hörs frustrationen från motståndarna bänk då dom inte kan freda sig mot våra hörnor (då myser man).

Senare delen av andra halvlek har vi flertalet chanser att gör många fler mål. Gurras stolpskott sitter mest kvar i minnet men även mängder av skott i slottet som tyvärr gick i olika riktningar. I 81:a får Jonas äntligen själv göra mål efter tre framspelningar bra framspelat av Grauers.

Hur skall man sumera denna så på förhand mycket svåra match? Dagen som började som Tio små negerpojkar där en efter en lämnade återbud. Kl.20:00 klev Tolv fördömda män ut på slagfältet för att 90 minuter senare kliva av med Gula Örnens bragdmedaljsnominering 2009.

M.a.o. en riktigt dj...a bra och rolig match som ger mersmak för framtiden.