Viggbyholms IK - FC Djursholm 4-0 (2-0)
Lördag 5:e september 2009, kl 14.00 på Hägernäs IP

Hägernäs IP visade sig från sin bästa sida med strålande solsken. Dock blåste det en hel del och Viggan började matchen i motvind. En hel del rockader skedde innan match. Jimmy blev mittback, då Tom saknades. Framåt fick istället Nizze och Anton starta. Tillbaka i målet var också Gustaf Svensson alias Lillgurra.

Den första halvleken bjöd på ett snabbt mål från hemmalaget då Jimmy spelade in på Anton som stötte ut bollen till Sergio på högerkanten. Sergio spelade i sin tur in bollen lågt mot Nizze som kunde göra 1-0. Det tidiga målet fick konsekvenser. Viggan uppträdde nonchalant och slarvade betänkligt i sitt passnngsspel. Dessbättre för Viggan var att Djursholm inte heller var särskilt vassa. Ryktet gick att Djursholm hade 8 man borta sedan deras senaste match.

Den första halvleken var snudd på tråkig, men Jonas Pasthys frispark i mitten på halvleken värmde. Frisparken var inte hård men dock välplacerad och målvakten i bortalaget tjuvade lite åt fel håll och 2-0 var ett faktum.

Tvåmålsledning i paus var rättvist, men inställningen från Bele-matchen var som bortblåst. Ironiskt nog började laget istället att producera mål och i den andra halvleken skulle det komma ytterligare två mål. I paus måste Jocke ha sagt några väl valda ord, för hemmalaget var mycket piggare i den andra halvleken. Om alla skotten hade gått innanför ramen eller åtminstone på mål kunde det ha blivit minst 8-0 till Viggan, men ineffektiviteten var påtaglig.

Bröderna Pasthy var dock på spelhumör och Nizze var vid två tillfällen igenom, men vått krut satte stopp för hans avslutningar. Bättre gick det i den 76:e minuten då Jocke slog en högerhörna som Kevin nickade. Målvakten räddade men lämnade retur och Nizze höll sig framme och kunde raka in 3-0 och matchen var i praktiken avgjord.

Matchen slutade till sist 4-0 till Viggan, då Jonas Pasthy krutade in slutresultatet. Skottet var så hårt att målvakten inte gjorde några försök att rädda bollen.

Sammanfattningsvis måste det sägas att denna match saknade nerv. Viggan kom inte upp i normal standard, men det räckte denna dag då Djursholm verkade vara helt under isen. Trots att bortalaget hade Gary Sundgren som Coach, samt en pigg Kaj Eskelinen kunde man inte stå emot Viggan, som var minst sämst på plan.

Desto roligare var det då att se Viggan göra mål igen (Det underlättar i videoredigeringen). Barilla Boys var heta idag och framförallt Jonas mål ligger nära till hands i minnet.