Viggbyholms IK - Värtans IK 3-0 (1-0)
Lördag 12:e september 2009, kl 14.00 på Hägernäs IP

En fundersam Jocke Olausson bestämde sent vilken elva han skulle börja med, men valet att låta Jonas Pasthy börja på vänsterkanten var lyckat. Viggan Video gjorde sitt för att hjälpa laget till seger genom att återigen slänga fram Ulf Johnson framför kameran, vilket för tredje gången blev ett lyckodrag. Då Jimmy och Houlst var avstängda, fick Anton och Nizze återigen chansen från start.

Anton började på topp medan Nizze fick nöta i mittcirkeln. Kapten för dagen blev den alltid lika glade Jens Eklöf, som senare också skulle få kröna dagen med ett mål.

Viggans startelva såg ut som följande: Gurra i mål. Backlinjen från höger: Direktör Grauers, Kevin, Tom och Källman. Mittfältet från höger: Göran ”Goran” Dahlberg, Nizze, Sergio och Jonas Pasthy. På topp: Jens och Anton.

Viggan började precis som mot Djursholm mycket piggt och hade efter 10 minuter testat målvakten i Värtan med flera farligheter. Anton var piggast med en nick och ett skott rakt på. Efter en pigg inledning fastnade dock Viggan i ett långbollsträsk, där ett antal videoklipp fick raderas, för att de var så att säga för långa. Det tog Värtan ca en halvtimme att vakna till liv och då skapade de tre feta chanser på raken genom snabba omställningar, då Viggan i sin tur inte hann ställa om defensivt. Första chansen räddar Gustaf, andra chansen går över och tredje chansen var ett friläge som också det gick över. Viggans bänk med John Lennon i spetsen, alias Hawkeye Loberg, ville ha ett flertal av Värtans chanser till offside. Efter det att Värtan bränt sitt friläge fick domaren nog och visade ut Loberg, något som självklart fastnade på film.

Utan Loberg tog Viggan återigen över kommandot och på övertid i den första halvleken kunde Jonas Pasthy trycka in 1-0 och glädjen var stor. Förarbetet stod Göran för och med en fin utsida hittade han Jonas som sköt in bollen mellan benen på målvakten.

Om det var någorlunda jämt i den första halvleken, var Viggan minst en storlek för stor för Värtan i den andra. Hemmalaget kontrollerade då tillställningen totalt och det var målchans i nästan varje anfall. Jens var nära att klacka in bollen i luften, men något mål i kategorin ”Årets mål” kunde inte utses. Det dröjde till den 73:e minuten innan 2-0 kom. Göran skott-passade in till Nizze, som på något konstigt sätt sköt på sig själv, i något som liknade ett dragskott. Efter 2-0 målet radade Viggan upp chanser och det var framförallt en anonym Nizze Pasthy som härjade mest. Inom loppet av 7 minuter lyckades han träffa stolpen och skjuta utanför i två jättefina lägen.

Det skulle dröja till den 80:e minuten innan Jens punkterade matchen på ännu ett fint Göran-inlägg. Jens satt skallen till och 3-0 var ett faktum. Ensam skytteligaledning inför de tre sista matcherna.

Idag imponerade Viggan verkligen. Bra spel, mycket bra inställning och utdelning framåt, samtidigt som LillGurra i mål återigen fick hålla nollan. Backlinjen var med på noterna och spelade i stort sett fläckfritt.

Nästa match är emot Vaxholm, som nu har två raka förluster. Låt oss se till att det blir tre raka förluster för dom och tre raka vinster för oss, nästa lördag kl 16.00 på Vaxö IP.