IFK Vaxholm - Viggbyholms IK 0-1 (0-0)
Lördag 19:e september 2009, kl 16.00 på Vaxö IP


I dagens matchprogram efterlyste il gabbiano ett namn på derbyna mot Viggan och vad sägs om ”Slaget om Skärgården”. Matcherna mellan Viggan och Vaxholm brukar bli rena fältslag där ingen viker sig och dubbla benskydd rekommenderas. Dessvärre blev denna match något av en besvikelse på flera plan. Trots att det var mer än 100 personer i publiken var det ovanligt tyst för att vara Vaxö IP. Gula huset med Speaker och musik saknades också.

Viggan kunde mönstra i stort sett fullt lag med undantag för Jens, Zacco, Breeze, Tuna och Jonte. Vaxholm däremot spelade för dagen utan stridsspetsar och var tvungna att förlita sig till en hel del reserver.

På förhand kändes det som om Viggan hade en stor chans att få med sig alla tre poängen tillbaka till Hägernäs. När matchen väl började var det nog många som ville att den skulle ta slut fortare än kvickt. Trots att det var två kämpande lag på planen var det aldrig någon riktig nerv i matchen och målchanserna skrek med sin frånvaro. Lagen tävlade nästan om att göra det sämsta av bra lägen. Viggan lyckades med två avslut på mål under hela matchen. Inte bra! Vaxholm slet efter sina resurser och Fredrik Sundberg oroade ofta Vigganförsvaret.

I den andra halvleken började det hetta till lite grann. Dels började de gula korten synas lite oftare, samt att Vaxholmsspelarna började gå sönder och Viggan fick mer och mer att säga till om. Dock utan att målvakten i Vaxholm behövde bli svettig.

Ett tråkigt derby, som inte förtjänade någon vinnare, fick ändå till slut ett mål. Och det var Viggan som gjorde det! Med 15 sekunder kvar av matchen fick Viggan en frispark vid mittlinjen. Tom lyfte in. Bollen stutsade en gång mitt emellan en hög av spelare. Målvakten gick för att boxa bort bollen men Göran Dahlberg höll sig framme och lyckade precis nicktoucha in bollen framför händerna på målvakten. Vild glädje bland bortaspelarna, samtidigt som Vaxholm misströstade.

Två spelare utmärkte sig lite extra i Viggan idag och det var Tom och Sergio, som också får utmärkelsen Matchens Viking!

I och med segern är Viggan sämst 3:a i årets upplaga av division 4 norra. Oavsett hur det går i de två sista matcherna för säsongen vore det kul om Viggan kunde slå Sundbyberg nästa helg. Gör man det lyckas man med konststycket att ha slagit samtliga lag i serien i år!

FORZA VIGGAN!!!

Signerat Krutov



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17 Bild 18 Bild 19

Laguppställning
Gustaf Svensson
Gustaf Grauers
Tom Gyldorff
Kevin Wargh Meehan
Jimmy Everum (84)
Mikael Houlst, K
Sergio Meyer
Göran Dahlberg
David Källman
Jonas Pasthy (76)
Nils Pasthy
Anton Johnson, avb (84)
Martin Brogren, avb (76)
Oscar Henriksen, avb
Patric Kajhed, avb

Målgörare
Göran Dahlberg (90+3)

(se skytteligan)

Gula kort
Göran Dahlberg (23)
Jimmy Everum (61)
Gustaf Grauers (81)

Röda kort
-

Domare
Jesper Ekwall, HD
Nick Nyman, AD1
Jan Sörälv, AD2

Matchens Viking
Sergio Meyer

Matchens VIKing

Publik
145 personer

Väder
+20, sol