Viggbyholms IK - IFK Lidingö 4-3 (2-0)
Onsdag 30:e september 2009, kl 20.00 på Hägernäs IP

Då var årets sista B-fight spelad. På ett folktomt HIP avgjordes den sista matchen för säsongen, där det var fler människor på planen än på läktaren. Viggan hade 16 man till start och även en lång kölista för spel i denna avslutning. En avslutning där vi på förhand bestämt att lotta laget på alla positoner i båda halvlekarna. En manöver som nu kunde göras då det inte skulle drabba tredje part.

Nedan föjer Nisses syn på matchen som tidigare skrivits i GB.

Målvaktslotten föll på Göran "Goran" Dahlberg som axlade ansvaret över förväntan! Eller vad sägs om straffräddning, frilägesräddning (nåja, skottet gick utanför då Göran gick åt fel håll) samt ett otroligt övertygande "målvaktsöga" då han nonchalerar ett "ofarligt" långskott som tar i ribbans underkant. Göran lämnar målvaktsposten i halvtid med en "nolla" på kontot.

I andra halvlek får Jimmy ta över kassen, och han vill så klart inte vara sämre utan försöker efter ett par minuter själv fixa en straff till motståndarna. En glidtackling i eget straffområde med dobbarna före utan att nå bollen, men till Jimmys stora besvikelse väljer domaren att fria.

Målen som faller in är inte mycket att tala om. Två låga inspel i mitten där en forward dyker upp o trycker dit den samt en vacker frispark stolpe in. Jimmy får plus för sina fina utrusningar på inlägg då han väljer att rensa med fötterna istället för att plocka upp bollen!

Zacco och Chris som mittbackspar i första halvlek skötte sig bra, dock helt utan tidigare erfarent av just försvarsarbete, över huvudtaget. Som pricken över "i" på kvällens spektakel bar engelsktalande Chris även kaptensbindeln.

Kajan entrar arenan efter 22½ minut i rollen som spjutspets! Kajan dyker upp som gubben i lådan fri med målvakten i ett bra läge men tyvärr är avslutet lite för klent. Kajan kommer in igen i andra halvlek och lyckas då krocka med Houlst. Om det blev några stygn eller inte förtäljer inte historien. Kriffy hittade forwardslotten till den andra halvleken och det blev utdelning direkt! Ett skott i krysset, ribba in på ett lågt inlägg från Victor.

Kan även nämna Nisses bevingade ord till Kapten Chris (som inte kan ett ord svenska) att de viktigaste orden att veta för en kapten är krona & klave eller var det crown and klavesJ.

Som sagt en riktig happening till avslutningsmatch där nog alla fick spela på ovana positioner men vad gör väl det. Har man kul så går det oftast bra ändå.

Liten kort summering av säsongen:

Har man sett alla B-fighter har man på 18 matcher fått sett totalt 108 mål. 56 av dessa har vi själva gjort så resterande 53 har vi fått plockat ut ur egen påse. 30 poäng & en slutlig 4:e plats får betecknas som godkänt.

Av de 56 mål vi producerat har det varit 21 olika målskyttar.
Skytteligavinnare blev Gonne med 8 mål.
Assistkung blev Jonas med 9 målgivande framspelningar.

Bästa genomförande matcher: 1.)Ekerö (borta) vinst 6-3. 2.)Bollstanäs (hemma) förlust 0-2. 3.)Österåker (hemma) vinst 5-1.
Årets bottennapp: 1.)Rotebro (hemma) stortorsk. 2.) Ekerö (hemma) halvstor torsk. 3.)Lidingö (borta) premiärnervstorsk.