IFK Österåker - Viggbyholms IK 2-4 (0-3)
Söndag 4:e oktober 2009, kl 14.00 på Åkersberga IP

Matchen mellan IFK Österåker och Viggan var ingen direkt solskenshistoria. Dels visade vädret upp hela sitt register med sol, moln, dugg och spöregn under 90 minuter. Dels var matchen ingen direkt uppvisning i skönspel. Bataljen karaktäriserades snarare av ett spel som var på gränsen, där det small i varje närkamp. Gränsen var hårfin, regelrätt tackling och gult kort.

Viggan fick order om att gå in fysiskt för att skaka Österåker och det lyckades. Nizze Pasthy lyssnade mycket noga och var inblandad i många närkamper. Att han sedan fick ett gult kort var det nog ingen som blev förvånad över. Viggan visade tidigt varför man har varit ett topplag hela säsongen. Efter det att bortalaget fått se Österåker bränna matchens första chans, tog bortalaget över helt i den första halvleken. Som man kan se på Viggan-Video, skaffade sig Viggan en billig hörna, där sedan Kevin enkelt kunde nicka in 1-0. Lite senare slarvade Österåker med en inspark, där Jens snabbt uppfattade situationen och ställde Jimmy helt fri med målvakten. Väl där, gjorde han heller inget misstag. 2-0 via målvakten.

Parallellt med målen delades det också ut gula kort hej-vilt under hela matchen. I en situation delades det inte ut något kort, men väl en straff till Viggan, då Jens blev nedriven i straffområdet. Straffen slog han själv i mål och gick upp på 11 mål tillsammans med Jimmy.

3-0 i halvtid var mycket rättvist.

IFK Österåker gjorde vad man kunde genom att satsa allt framåt och man var också det hungrigare laget i den andra halvleken. Man ägde mer boll och pressade tillbaka Viggan. Dessbättre var Martin i mål på spelhumör och han kastade sig hit och dit för att freda sitt mål. Extra surt för Österåker blev det med ca 19 minuter kvar av säsongen, då Nizze nickade in en frispark, slagen av Källman. 4-0 och saken var klar, trodde alla utom ett vilt kämpande Österåker. Först reducerade man, trodde många, men det visade sig att någon ruffade Martin i mål, vilken ledde till att domaren blåste frispark istället för mål. Det verkade nästan som om Viggan-spelarna också trodde att det var mål.

Med kvarten kvar kom dock den första reduceringen. Tom spelade för bryskt och dagens andra straff var ett faktum. Martin till höger och bollen till vänster. 4-1. Fem minuter senare var det dags för nästa straff. Denna gång var det Jocke som drog Svarte Petter. Trots protester blev det straff. Martin till vänster och bollen ännu mer till vänster. 4-2 och Österåker fick vittring. Dessbättre kunde Viggan reda ut stormen och tillsist vinna med 4-2.

Viggan slutade säsongen på hela 50 poäng. Surt att det endast räckte till en tredje plats, men vilken säsong laget har gjort. Guldmedalj bör delas ut till alla!

Härmed säger Krutov och Viggan Video tack för denna säsong. Den bästa säsongen någonsin i klubbens historia!