Rissne IF - Viggbyholms IK 1-0 (1-0)
Lördag 4:e maj 2013, kl 15.00 på Rissne IP


Lördagen den 4 maj blev en blytung dag för Viggan, dels beroende på förlusten och dels på att skadelistan utökades ytterligare. Med knep och knåp hade ledningen lyckats få ihop en startelva plus några bänkvärmare, men det krävde i sin tur omdisponeringar på så gott som samliga positioner, vilket också kom att lysa igenom när domaren väl blåste till spel. Ja, det var extremt lätt att inte vara skadeglad denna dag på Rissne IP.

Dagen till ära dresserades de normalt röda i sina vita ställ, som enligt loggboken visar att de ej burits vid annat än nederlag, vilket kanske tillsammans med konvalescentboken bidrog till att oddsen inför matchen inte var skyhöga. Ändå hade Viggan fått en god start på säsongen, där man i veckan tidigare hade bjudit Viksjö på en riktig västgötaklimax, även om man i omgången tidigare åkte på en själva mot Vaxholm, med den berömda drönarbollen som smet i mål strax innan slutet.

Med sju poäng vid avspark kändes det ändå ganska morskt innanför skjortorna får man förmoda, särskilt mot bakgrund av att Rissne åkt på tre raka torskar och befann sig i diametralt motsatt ände av tabellen. Rissne hade dock enligt hörsägen varit väl så nära poäng i sina matcher, men brustit i avslutningsmomenten, något Viggan själva glatt fick erfara denna dag.

Inledningsvis var matchen mycket trevande och även om Rissne bjöds på en del rena ytor, som man också utnyttjade, så kändes det ändå som Viggan inte skulle få några större besvär denna dag, om man bara kom igång ordentligt. Efter en kvart har så Julio ett jätteläge framför öppet mål, men kan oantastad ej nå bollen i tid. Bättre går det då för Rissne i den 24:e minuten, då de med åtminstone en två meters oavvinkad offside kan rulla in 1-0, till mångens förtrytelse.

Minuten efter rinner man igenom utan större besvär och ensam med Petri så drabbades man av stora skälvan när densamme gjorde sig stor, men mål blev det inte den gången. Men det skulle komma mer elände. Ty strax efter drabbas Martin Brogren av en surdeg i baksidan av låret och fick hanka sig av planen samtidigt som Daniel Ghazarian släpptes ut, vilket medförde några nya dubbelrockader i positionerna.

Nu önskar man bara att domaren skall blåsa av för halvtid, så att alla får en chans att gå igenom vad som hänt, eller snarare inte hänt, för det var länge sedan Viggan spelade så okontrollerat och odisciplinerat. Alltför många missade passningar, oförmåga att ta sig ända ner i straffområdet, oro i de bakre leden, gjorde att bristen på harmoni i den nyuppsatta ensemblen ofta lös igenom.

I slutminuterna kan sedan Rissne rinna igenom helt ensamma med Petri, men denne gjorde sig ånyo stor, ja kanske större än förra gången, och därmed så försvann den chansen, men normalt sett skulle det varit mål där på vilken annan målvakt som helst. Knappt hade man hämtat sig från denna incident, när nästa dyker upp. Det är Anton, som från kort distans får en stenhård boll i tinningen och störtar till marken, med en befarad lätt hjärnskakning och får ledas av planen. Bänken, som nu blivit ännu kortare, kortas av ytterligare då det är Yannicks tur att ta Antons plats, vilket han dock inte gjorde, då det nu åter krävdes nya rockader.

Trots allt elände denna dag så här långt, skulle det ändå ha kunnat sluta i dur, när Julio Silva, i sista matchminuten innan halvtidsvilan, får dagens fetaste chans.

Med endast ett fåtal meter till mållinjen lyckas Julio missa det öppna målet med några decimeter. Men just som bollen skall över kortlinjen dyker en röd fot upp så det blir till hörna, dock utan resultat.

Även för den mest luttrade kändes det som att nu kan det bara bli bättre i andra halvlek. Och nog försöktes det alltid, även om detta var en dag då i princip ingenting fungerade för någon, vare sig individuellt eller i lagform. Trots det har Yannick efter en kvart lyckats smyga sig på den främre stolpen och precis vid stolproten försöker han medelst ett antal sparkförsök få in bollen, men alltför många fötter stod i vägen. Även Göran försöker med samma metod, men inte heller han lyckas.

Trots att Viggan försöker med det mesta i sökandet efter en kvittering, så lyckas man inte få till det, och samtidigt som man då öppnar sig bakåt för snabbfotade Rissnespelare, blir man lätt sårbara. Så här i efterhand förstår man att Rissne inte lyckats göra mål i sina tidigare matcher, för sämre avslutningar får man faktiskt leta efter, vilket Viggan skall vara extremt glada för. Förlusten var illa nog, men det kunde ha varit värre.

Det här var en dag då absolut ingenting fungerade för någon individuellt, eller tillsammans som lag, och även om man är medveten om mycket av de bakomliggande problemen, så kändes det ändå inte bra. Viggan borde vid en normal arbetsdag inte ha åkt på torsk, om man bara hade spelat som man brukar göra. Om de yttre faktorerna som skador och födelsedagar, jobb mm inte skapar fler problem, så får vi hoppas att man till onsdagsmatchen kan skramla ihop ett lag som gör att vi kan hissa flaggan i topp igen.

/Gula Örnen



Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9 Bild 10 Bild 11 Bild 12 Bild 13 Bild 14 Bild 15 Bild 16 Bild 17

Laguppställning
Petri Anufrijeff
Daniel Breeze (80)
Christer Dahlgren
Anton Johnson (45+1)
Martin Brogren (29)
Mikael Houlst, K
Niklas Magnusson
Göran Dahlberg
Anelis Redzic
Niklas Jonsson
Julio Silva
Daniel Ghazarian, avb (29)
Yannick Broh, avb (45+1)
Krister Jansson, avb (80)
Joakim Olausson, avb

Målgörare
-

(se skytteligan)

Gula kort
Göran Dahlberg (71)
Christer Dahlgren (79)

Röda kort
-

Domare
Kenneth Kristiansson, HD
Abdelmajid Ait Lhadj, AD1
Tommy Marshall, AD2

Matchens Viking
Petri Anufrijeff

Matchens VIKing

Publik
43 personer

Väder
Molnigt, blåsigt, +14