Viggbyholms IK - Enebybergs IF 2-3 (1-2)
Onsdag 8:e maj 2013, kl 20.15 på Hägernäs IP

Inte nog med att matchen var framflyttad med 45 minuter denna sena onsdagskväll, vilket medförde att många som inte nåtts av den informationen hade vänt vid grindarna kl 19.30, utan värre var att Viggan inte heller uppfattat att matchen startade 20.15, att döma av spelet under första halvlek.

När Enebyberg kan ta ledningen efter 11 minuters spel, på ett för Viggan mycket pinsamt sätt, var stämningen knappast på topp. Även om det förekom ett antal halvchanser, så dröjde det till den 23:e minuten innan Viggan kan kvittera genom Leo. Viggan fick en frispark en bit utanför straffområdet och Leo drar på för fullt varvid han träffar en lila spelare i övre delen av nedre ryggslutet, med påföljd att bollen fortsätter med full fart upp över ryggen och med den elevationsvinkeln lobbas bollen över målvakten och in i mål: 1-1.

Viggan hade innan kvitteringen haft lite halvchanser, där Julio sköt utanför i ett annars bra läge. Nu trodde man att Viggan skulle vakna till liv, men denna halvleks insats var dessvärre en karbonkopia från Rissnematchen i lördags. Inte blev det bättre när man misslyckas med en rensning och tillåter Enebyberg att ta ledningen med 2-1, men som om det inte skulle vara nog, så ådrar sig Houlst sitt andra gula kort och visas av planen efter 40 minuter och då blev det också ont om spelare på planen.

Nu kunde ingenting bli värre. Jorå! I första matchminuten av den andra halvleken gör Viggan någonting som är absolut förbjudet: att spela fram till en ensam motståndare framför mål, vilket ledde till att Enebyberg nu ledde med 3-1 efter denna flagranta gratischans. Nu borde det ha varit godnatt i dubbel bemärkelse, men detta fick nu äntligen Viggan att vakna till liv. Efter tio minuter får Leo se sin frispark ta i stolpen och det blir också startskottet till en formidabel press mot Enebybergsmålet.

I den 76:e minuten kan Yannick, efter ett formidabelt förarbete, spela fram till Julio Silva, som kan slå in bollen i öppet mål. Tre minuter senare är Enebyberg nära att göra självmål efter stor Vigganpress. Viggan hade nu Enebyberg i brygga och man väntade bara på kvitteringsmålet, när Viggan drabbas av sitt andra röda kort när Leo visas av planen och därmed dog matchen.

Viggan hade innan reduceringen haft lite halvchanser, där Julio sköt utanför i ett annars bra läge. Nu trodde man att Viggan skulle vakna till liv, men denna halvleks insats var dessvärre en karbonkopia från Rissnematchen i lördags. Inte blev det bättre när man misslyckas med en rensning och efter stor Vigganpress. Viggan hade nu Enebyberg i brygga och man väntade bara på kvitteringsmålet, när Viggan drabbas av sitt andra röda kort när Leo visas av planen och därmed dog matchen.

Trots reducerat manskap, så lyckades Viggan under den andra halvleken visa vad som går att göra, om man bara är på bettet, något man dock inte var under den första halvleken eller i matchen mot Rissne i lördags. Förhoppningsvis kanske någon eller några från skadelistan kan komma tillbaka till nästa match, då de gula korten nu avkortat spelarlistan med ytterligare tre man.