Hallonbergens IF-Viggbyholms IK FF 1-3 (1-2)
Onsdag 26:e augusti 2015, kl 19.30 på Ursviks IP

Viggan har genom åren lyckats bra på Ursviks IP något som upprepade sig även onsdagen den 26:e augusti. Men redan 2008 kunde man läsa detta:
"Sen kom det som alla väntat och hoppats på: I den 55:e minuten ligger Viggan hårt på och Nils Pasthy lyckas få fram bollen till Esmer Memisevic, som tränger sig in mot målvakten och kan även till sist, medelst uppbringandet av sina sista krafter, få bollen in i mål. Kvittering av Viggan till 1-1, vilket gav ytterligare påfyllning i adrenalinbägaren."

Den matchen mot Ursvik slutade 2-1 till Viggan och lade grunden till att Viggan klarade sig kvar det året. Som nog alla vet, började Viggan säsongen 2015 väldigt krampaktigt, men under hösten har laget kommit igång på allvar. På de åtta senaste matcherna har laget sex segrar inklusive nu senast mot Hallonbergen.

Då Kajan kom mer eller mindre direkt ifrån Arlanda valde Coach Jocke att mönstra följande lag:
Rasmus i mål och framför honom: Ibbe, Viking, Hybbe och Bragi. På mittfältet fick Pontus husera ute tillhöger och innanför honom hittade man Sten, Houlst, Göran och tillsist Fille. Längst fram startade Nizze Pasthy.

Viggan kunde redan efter 15 minuter ta ledningen i matchen efter det att Göran Dahlberg startat ett anfall i mittcirkeln. Efter 5 passningar inom laget (rekord höstsäsongen 2015?) kom bollen tillsist till Fille, som slog ett tidigt avvägt inlägg som Nizze relativt omarkerad kunde nicka in. 1-0 till gästerna. Distinkt hela vägen.

Bara en minut senare är det dags igen. Kajan sade exklusivt till Viggan Video efter matchen att Houlst gjort tre stycken överstegsfinter, där han tillsist fått ut bollen till Micke Sten. Micke Sten, Kapten för dagen slog också ett tidigt högerinlägg med stuts. Det var dock något som inte bekom Pontus Tavemark, som på uppstuts utökade Viggans ledning till 2-0.

Viggan måste ha varit lite chockade av denna start. Några som dock verkade vara helt paralyserade var dock Hallonbergen. Men efter 2-0 till Viggan reste sig hemmalaget omgående. En belägring tog sin början.

Något som förvånade var att Hallonbergen valde att ofta slå en långboll ifrån mittback upp mot forwards som ofta agerade targets för att få fast bollen. Detta var något som lyckades väldigt ofta. Och mer än en gång hjälpte också Viggan hemmalaget att bita sig fast. När Viggan ibland fick låna bollen under kontroll på egen planhalva, så hände följande saker väldigt ofta: Felpass, rensning, rensning på motståndare och rensning på medspelare. Dessa faktorer bidrog till att Hallonbergen skapade ett massivt tryck, utan att det blev riktigt farligt. Däremot lyckades de ofta att avsluta sina anfall med skott mot mål.

I den 18:e minuten drabbades Viggan av ett stort avbräck då Micke Sten tvingades kliva av efter att ha fastnat i konstgräset. Istället kom Sebbe in. Bytet var något som Hallonbergen inte var sena att utnyttja. Nr 24 spelade, efter en slarvig Vigganrensning, fram till nr 10 som med en elegant bredsida till vänster om Rasmus i målet, reducerade till 2-1 och matchen levde i allra högsta grad.

Innan den första halvleken skapade också Hallonbergen tre klara målchanser, där framförallt Nr 8 hade chansen att kvittera. Men hans skott var alldeles för tamt ifrån nära håll och Rasmus kunde greppa bollen utan några problem. 2-1 i paus.

Inför den andra halvleken sa Nizze Pasthy "Tight försvar. Chanserna kommer." Och i den 54:e minuten kom också den stora chansen för Viggan. Göran spelade ut till Bragi, som förlängde ner till Pontus och han slog i sin tur ett kanoninlägg till Nizze Pasthy, som återigen befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle och nickade in 3-1. Minst lika viktigt som snyggt.

Efter målet gjorde Ibbe sitt bästa för att skapa dramatik i matchen. Först i den 64:e minuten fick han gult kort för snack, efter att ha sjävl blivit utsatt för en nacksving. Sedan i den 69:e minuten kom ytterligare ett kort. Den här gången mer solklart och Viggan tvingades avsluta matchen med en man mindre.

Viggan stod dock emot. Främst tack vare ett välfungerade handbollsförsvar i kombination att Rasmus i mål spelade riktigt förtroendegivande.

Med 10 minuter kvar skapade Viggan sin enda målchans förutom målet, då målvakten i Hallonbergen gör en dålig vänsterpass. Det blir något av en fösare. Detta friställde mer eller mindre Jacob som kommit in. Göran Dahlberg skrek för fulla mugga att han ville ha bollen, men Jacob avslutade själv utanför.

Hallonbergen skapade de också. Men skotten fortsatte att gå över och utanför i bra lägen.

Och efter några minuters tilläggstid blåste domaren av matchen och Viggan kunde återigen lämna Ursviks IP som segrare. Nu ligger laget på en fjärdeplats inför de avslutande sex omgångarna.

Närmast på lördag väntar Ursvik och ryktet gör gällande att en viss Henrik Zacco återigen kan dyka upp i laget med skorna på.