ICA StopONE NordicSmak av GotlandClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterWestmans uthyrningAxelssonsAdidas
ICA Stop VIP-kort
Nyhetsbild

Årets snabbaste måltid när Viggan vände och vann i Sandviken

Så fort man lämnar Stockholms ytterområden, slås man av hur mycket det satsas på idrotten ute i landet. Den här gången var det Sandviken som fick besök av imponerade Viggbyholmare, vilka slogs av en arenaanläggning vars storlek närmast liknade en mindre svensk småstad. Dessutom imponerades man av det stora lokala sponsorstödet, som verkar vara legio när man kommer en bit utanför Stockholm.

Sandvikens AIK, som senast krossade Österåker med 4-0, hade en del imponerande segrar i bagaget och efter Viggans magplask uppe i Hudiksvall veckan innan, behövde nog oddssättarna inte anstränga sig alltför mycket för att förstå hur det hela skulle sluta, men ack vad man bedrog sig, även om oddssättarna efter 1 minut och 42 sekunder var helt övertygade om att de satsat rätt då Sandviken tar ledningen genom att göra 1-0.

Exakt 2 minuter senare, så när som på 2 sekunder, kan dock Viggan kvittera genom Axel Macquart-Moulins otagbara kanonskott. 1-1 efter bara drygt 3 minuter, när hände det senast på den här nivån? När Sandviken efter 24 minuter åker på en frilägesutvisning utgick man ifrån att det skulle se ganska ljust ut för Viggans del. Problemet var dock bara att Sandviken aldrig förstod att man var en man mindre, utan fortsatte som om ingenting hade hänt.

Matchen blev därför ytterst jämn och även om Sandviken skapade en del chanser som Kevin i målet kunde avfärda, så var det Viggan som skapade de flesta och fetaste chanserna. Med lite tur så kunde det hade blivit fler mål för exempelvis Samuel Östlund, som nu bara fick nöja sig med segermålet. Sandviken var ett ytterst spelskickligt lag som säkert hade gjort det betydligt svårare för Viggan om man varit fullt manskap.

Men man skall då komma ihåg att Viggan i går saknade inte mindre än sju spelare av det ordinarie manskapet pga avstängning, frakturer, knäskador, övriga långtidsskador mm, men med hjälp av lån och juniorspelare så lyckades man sadla en slagkraftig trupp. I Sandviken stålsatte sig Viggan att ta revansch på sig själva efter debaclet i Hudiksvall, något man också gjorde.

Välkomna nästa söndag den 4 juni kl 13.00 då Viggan spelar sin första hemmamatch på Hägernäs IPs naturgräs… och det efter att man nu ändå spelat två månader av säsongen i division 2 Norra Svealand.

Mer om själva matchen mot Sandvikens AIK kommer här på hemsidan under Referat.

/Gula Örnen