ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoTäby Fasad AB
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Viggan fortfarande obesegrade efter 13 omgångar

Den sista matchen innan sommaruppehållet skulle spelas på Rådmansö Schakt Arena, och om man nu inte varit på Rådmansö tidigare, så undrade man om den skulle kunna vara av Kronfågelklass eller liknande. När man väl tagit sig fram på smala skogsvägar uppenbarade sig till sist, inbäddad i en skogsglänta, en grön oas som en pärla i skogen. Drömmen om hur en fotbollsplan skall se ut, precis som tagen ur Rekordmagasinet. Inga hönsburar här inte och så långt ifrån Ärvinge IP som man någonsin kan komma.

Det var kvällssol och varmt, strax innan midsommarfirandet, så de yttre förutsättningarna var som tagna ur en reklamsnutt på TV. Viggan hade gått som tåget och inte förlorat en match i serien och var dessutom nu i ensam ledning inför kvällens match. Rådmansö hade däremot gått den hårda vägen och endast inkasserat tre oavgjorda, varav då en mot Viggan i premiären, medan resten av matcherna hamnade i förlustkolumnen.

Ettan mot tolvan hade nog inte gett oddssättarna någon större huvudvärk, och med tanke på hur Vigganmaskinen fungerat de sista matcherna, med ömsom målrikedom och ömsom kreativt spel, skulle det här nog vara tre lätta pinnar, även om ingen någonsin skulle erkänna det offentligt. När sedan André Eliasson redan efter 2 minuter stänker in 1-0 till Viggan, stämde allt in från hur det hade varit i de tidigare matcherna, då man formligen hade öst in mål i början av matcherna.

Men den här gången kändes det som mycket gick i stå, då inte mycket verkade fungera som tidigare, dels beroende på den psykologiska belastningen, men även på en motståndare som äntligen hade fått tillträde till sin egen hemmaarena i år, och som nu ville visa hemmapubliken vad man gick för. Här skulle det inte tillåtas komma några nollåttor och spela Allan.

Första halvlek gick, fortfarande 1-0 till Viggan. Efter ungefär 10 minuter in i den andra halvleken fick Rådmansö två frisparkar på raken, från ungefär samma ställe, orsakade av samme spelare. Den andra frisparken nickades in, varvid det plötsligt stod 1-1. När sedan Axel Macquart-Moulin fem minuter senare elegant spelar fram till Pontus Elfstrand och denne trycker in 2-1 till Viggan, pustade nog en hel del ut på den röda bänken.

Men Rådmansö ville så mycket mer, och kändes denna dag också mer taggade än sin röda motpart, något som också skulle komma att ge utdelning, ty endast sju minuter senare kommer man nere på högerkanten, efter att Vigganförsvaret missat en rensning, varvid ett inlägg kommer mer eller mindre utmed mållinjen, och ett sådant tillfälle kan man ju inte missa, och det gjorde inte heller Rådmansö. 2-2.

Rådmansö är nykomlingar i div 3 i år och fyllda av energi och entusiasm, något Viggan fick erfara i premiärmatchen tidigare i våras, då det också blev 2-2. Utan att förta Rådmansös heroiska kämpainsats på något sätt, så var nog resultatet eller insatsen från Viggans sida inte riktigt det man hade förväntat sig så här kvällen innan när midsommarblomstren skulle placeras under kudden.

Mer om matchen med bilder kommer här på hemsidan under Referat.

/Gula Örnen