ICA StopONE NordicSmak av GotlandClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterWestmans uthyrningPICKAxelssonsAdidas
ICA Stop VIP-kort
Nyhetsbild

Viggan fastnade i Järfällan igen

Järfällavallen tillhör inte Viggans favoritarenor, i synnerhet som man aldrig lyckats besegra Järfälla på deras hemmaarena. Vem minns väl inte premiäromgången här förra året, då Viggan fick åka hem efter en 5-0 förlust, vilket följdes av en 3-2 förlust även hemma. Tidigare hade man mötts i division 4 åren 2018 och 2019, då Järfälla vann samtliga möten såväl hemma som borta.

Nytt för i år var att den gamla pizzadegen nu var utbytt mot nytt konstgräs med en grön granulat och såg riktigt inbjudande ut. Järfälla hade inför matchen inte varit överöst med medgång, då man förlorat de senaste fyra omgångarna, mot Franke, Enköping, Gute och Arlanda, medan Viggan inte heller haft några större framgångar, annat än två oavgjorda efter strafförlusten mot Hudiksvall.

Järfälla hade dessutom råkat ut för två benbrott i en och samma match nyligen, och hade således även de kort om manskap, vilket Viggan matchade med att ha ett halvt lag hängandes utmed relingen vid sidan av planen. Trots Järfällas tillkortakommanden när det gällde antal tillgängliga ben, så syntes det aldrig under matchen, utan man tog kommandot redan från den första minuten.

Järfälla kom att dominera hela den första halvleken, vad gäller bollinnehav och konstruktivt spel, medan Viggan till stor del fick inrikta sig på försvar och jaga boll. Järfälla skapade som sagt ett farligt läge redan efter en minut och efter 12 minuter fick Kevin Lund i Vigganmålet göra en enhandsräddning, utsträckt i hela sin längd på marken.

Järfälla hade som sagt det mesta av spelet, men målchanserna var ganska få, även om man lyckades överlista Kevin i den 35:e minuten, efter ett tillkortakommande i försvarslinjen. Viggan hade två bra chanser, en i den 24:e minuten och en i den 38:e, men utan att man lyckades materialisera dem i form av mål. Järfälla kunde gå till vila med en 1-0 ledning efter ett stort bollinnehav.

Viggan har i tidigare matcher ofta hamnat i liknande situationer mot tekniska och spelande lag, men har som oftast sedan tagit över i den andra halvleken, medan motståndarna då fått sitta i baksätet. Nu skedde inte detta denna gång, annat än att Viggan var betydligt mer alerta framåt under den andra halvleken, om man bortser från den 48:e minuten, då Kevin tvingas rädda liggande efter att Järfälla fått ett friläge.

Mot slutet brassar Viggan på ganska ordentligt mot Järfällamålet, dock utan att nå någon framgång, medan Järfälla däremot lyckas göra 2-0 i den 86:e minuten, efter ett friläge som uppstått efter att Viggan legat på framåt. Viggan hade ett antal högoktaniga skott mot Järfällaburen på slutet, men inget letade sig förbi målvakten. Det var alltså dags att räkna in ytterligare en förlust mot Viggans främsta banemän.

På söndag den 23 juni väntar Sandvikens AIK på Hägernäs IP kl 13.00 och då får vi hoppas att det lossnar för Viggans målskytte, då det så här långt har varit magert med den varan, endast ett mål på de senaste fyra matcherna. För den som vill veta mer om matchen mot Järfälla så kommer det här på hemsidan under referat.

/Gula Örnen