ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoTäby Fasad AB
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Den framgångsrikaste säsongen någonsin i Viggans 92-åriga fotbollshistoria

Säsongen 2022 kom att bli den framgångsrikaste någonsin i Viggans 92-åriga fotbollshistoria, en framgång som möjliggjorts genom en uppoffrande insats från samtliga i organisationen. Alla spelare och ledare som kämpat under försäsongen i regn och rusk, för att sedan leva i ovissheten om det skulle bli någon säsong efter alla covidrestriktioner.

Det blev en säsong, och som sagt en framgångsrik sådan, med endast två förluster på de 26 serie- och kvalmatcher som spelades under året. Förra året kom Viggan fyra, efter att ha varit i ledning under den första halvan av säsongen. Årets säsong avgjordes egentligen på hösten, då man bl a slog den blivande seriesegraren Arlanda och den från 2010 kända kvalmotståndaren Spånga IS, vilket ledde till kvalspel.

I kvalspelet mötte Viggan först Bollnäs GIF borta, där matchen slutade 3-3 medan man hemma vann med 3-2. I den andra kvalomgången vann Viggan hemma med 3-1, för att sedan uppe i Forsbacka säkra avancemanget till division 2 genom att spela 2-2. Den senaste månaden har använts för att mobilisera inför den nya säsongen som kommer att bli en riktigt stor utmaning, något också alla är väl medvetna om.

I samband med vår officiella avslutning på säsongen den 3 december, kom ett antal personer att diplomeras för sina insatser under året, men som nämnts tidigare så var framgången gemensam och var baserad på en kollektiv insats, där alla gav allt i alla lägen, men några har ändå lyfts fram ur mängden och vilka kan ses här ovanför.

Årets Spelare: Kevin Lund
Årets Viking: Hjalmar Thorgerzon
Årets Målskytt A: Axel Macquart-Moulin
Årets Målskytt B: André Eliasson
Årets Träningsflitigaste: Simon Andersson
Årets Rookie: Calle Ringström
Årets Fast & Furious: Tom Gyldorff
Årets Livmedikus: David Rolfsson
Årets Viggan On Air: Nils Pasthy
Årets Viggan Film Master: Jonas Bergström
Årets Viktigaste Kugge: Arvid Hagstedt
Årets Vigganskallar: Kasper och Robert Björknesjö

/Gula Örnen