ICA StopONE NordicSmak av GotlandClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterWestmans uthyrningPICKAxelssonsAdidas
ICA Stop VIP-kort
Nyhetsbild

Målrikt och oavgjort i kommunderbyt

Sista matchen på vårsäsongen innebar också ett returmöte mellan Viggan och Österåker, men nu på bortaplan för Viggan, vilket man i och för sig även hade haft i seriepremiären, då man mötte Österåker på Vikingavallen den 1 april. Då var det absolut inget aprilskämt man uppskattade, när Österåker vann med klara 3-0 och matchen dessutom spelades på Långfredagen.

Förväntningarna var nog därför ganska höga hos Viggan om att få revansch för det nesliga premiärnederlaget. Väderutsikterna såg dessutom ut att bli riktigt bra, så det fanns yttre förutsättningar för en bra avslutning innan sommarlovet och förhoppningar om en fortsatt säker plats i tabellen, med armlängds avstånd till de nedersta regionerna i tabellen.

Och javisst, det startade bättre än bra, då Samuel Östlund redan efter åtta minuters spel ger Viggan ledningen med 1-0, efter att ha blivit helt ren med Österåkers målvakt. Viggan vädrade nu morgonluft, trots att klockan nyligen passerat 14-slaget och man hade fått den inledning på matchen som man önskat sig, något kanske inte alla i den 150-hövdade publiken höll med om.

Dessvärre för Viggans del var Österåkerspelarna ystrare än förväntat och spelade både tekniskt, aggressivt och skickligt, vilket nog överrumplade Viggan en hel del. Det tog nämligen bara fyra minuter från Samuels mål till att Österåker, genom en frispark från högerkanten hade vidarebefordrat bollen i mål och kvitterat till 1-1.

Det här var ju inte något man räknat med och inte heller med vad som komma skulle fem minuter senare. Österåker skulle då inte bara ha vänt från underläge, utan även gått till ledning med 2-1, och det inom endast nio minuter. Målet hade kommit efter ett mycket snyggt inspel från höger och man hade dessutom jobbat hårt på den sidan under hela matchen.

Hampus Svensson kan dock få upp mungiporna igen efter 36 minuter, då han efter årets rökare kan se att bollen oåterkalleligen tagit sig ända in i nätmaskorna. Viggan hade tidigare avfyrat mängder med skott inne i straffområdet, men dessa hade bara studsat ut igen efter att ha träffat ett otal ben som stått framför målet. Nu 2-2 och glädje i Vigganlägret.

Säg den glädje som varar. Knappt hade Österåker hämtat ut bollen ur nätmaskorna, förrän man minuten efter genom ett kanonskott i krysset åter tar ledningen, 3-2. Försvaret som kollektiv, hade nu fått se sig översprungna tre gånger och det bara under en halvlek, något man tidigare aldrig varit med om detta år.

Efter att ha emottagit syndernas förlåtelse i pausen, beslöt man sig för att hålla 100-procentigt tätt där bak. Trots att Viggan såg betydligt mer alerta ut i den andra halvleken, skulle det ändå ta ända till den 71:a minuten innan man fick någon utdelning. Efter en vänsterhörna och en del kalabalik framför mål, kan Jonte Vestman till sist, från bara någon meters håll, slå in bollen i mål till 3-3, vilket också skulle bli slutresultatet.

Förhoppningarna om tre poäng grusades redan under den första halvleken, då Viggan inte var på tårna när det gällde att stoppa de flyfotade Österåkrarna, men med tanke på att det var så svårt att hålla tätt, så fick man vara nöjda med åtminstone en poäng. Säsongsavslutningsnerver gjorde att det tyvärr inte blev någon av Viggans bästa matcher, just i detta prestigemöte.

För den som vill följa Viggans öden och äventyr under sommaren så bjuds det på en träningsmatch på Hägernäs IP kl 18.30 måndagen den 22 juli mot FC Åkersberga. Lördagen den 27 juli spelar Viggan uppe i Norrtälje kl 14.00 då man möter BKV Norrtälje. Den 3 augusti startar sedan höstsäsongen mot FoC Farsta på Hägernäs IP kl 13.00.

/Gula Örnen