ICA StopONE NordicSmak av GotlandClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterWestmans uthyrningPICKAxelssonsAdidas
ICA Stop VIP-kort
Nyhetsbild

Viggan tog alla tre Kungspoängen

Efter en dryg månad av köld, blåst och regn, har den senaste veckan bjudit på det motsatta i form av solsken och även ett poängregn i en större omfattning än tidigare. Dagens match var den femte hemmamatchen på Vikingavallen och även om den bjuder på en fin gräsmatta, om än artificiell, liksom fina åskådarfaciliteter, så är det ändå inte som hemma på Hägernäs IP.

Nåväl, dagens match blev även den en solskenshistoria, liksom den förra lördagen. Även den här matchen gick på Vikingavallen, och vid dessa två tillfällen har Viggan besegrat såväl Skiljebo med 3-0, som Kungsängen idag med 2-0, alltså 5-0 inalles målmässigt, samtidigt som man kan sätta upp sex poäng på kontot.

Inför dagens match låg både Kungsängen och Viggan på nio poäng vardera, även om Viggan hade ett mål till godo. Förra året slutade mötena 1-0 till Viggan respektive 1-1, så nog är det jämnt så det förslår när man möts. Rent historiskt har man mötts sedan 2001 i omgångar och i olika serier men jämt har det alltid varit jämnt.

Kungsängen hade inför matchen en målskillnad på 6-6, vilket man kan tyda som att man varit täta bakåt men kanske inte alltför spetsiga framåt, vilket kanske inte är en så dålig analys när man tittar på vad som tilldrog sig i dagens match. Bortsett från den första halvleken, då man fick släppa till två mål i baken, så höll man i övrigt tätt resten av matchen.

Framåt var man dock betydligt ödmjukare och det var först under den andra halvleken som man kunde fresta Kevin i Vigganmålet med ett halvt dussin skott som denne neutraliserade. I övrigt höll man sig mer till bollinnehav i varierande omfattning, medan Viggan understundom svarade för en hel del giftiga angrepp, som lätt hade kunnat resultera på ett annat sätt.

Glädjande att se hur Viggan fortsätter att skapa chanser framåt, samtidigt som mittfältet och försvaret tillsammans fungerar som en flaskhals bakåt, där Kevin på slutet utgör en opasserbar kork. Idag delade anfall och försvar på målen och man assisterade även varandra. Backen Otto Levin passade till anfallaren Eric Rylander som gjorde 1-0 och Eric passade i sin tur backen Jonte Vestman som gjorde 2-0.

Mer om matchen kommer här på hemsidan under referat.

/Gula Örnen