ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoNorr & Söder
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Nollning för nollåttorna mot Sala i Heby

Matchen mot Sala FF kom att spelas i Heby, då Salas konstgräs låg för fäfot och även om Heby är en pittoresk liten ort i Västmanland, så kan man dessvärre inte säga detsamma om deras konstgräsplan, som mer känns som en alltför upptrampad pizza Capricciosa.

Senast Viggan och Sala möttes var den 3 juli på Hägernäs IP och då i strålande solsken. Den här gången hängde blytunga moln över tillställningen och termometern låg och dallrade på 12-gradersstrecket, plusgrader i och för sig, även om det inte alltid kändes så.

Bägge lagen, som innan matchen var placerade på samma poäng i den synnerligen komprimerade tabelltoppen, insåg tidigt vad som stod på spel. Matchen slutade också 0-0 vilket väl var lite symtomatiskt att döma efter vad som tilldrog sig på planen. Normalt brukar 0-0 matcher vara ebarmligt tråkiga enligt en närstående.

Det här var dock ingalunda en tråkig match, snarare tvärt om. Likt två sumobrottare försökte man genom diverse olika livtag få grepp om varandra. Viggan höll fast vid sin spelidé om att spela sig igenom motståndarnas försvar, medan Sala snarare förlitade sig på sin hermetiskt tillslutna betongvall och istället satsade på kontringar.

Bägge systemen hade väl sina fördelar i denna match och även om chanserna inte stod som spön i backen för något av lagen, var det nog ändå Viggan som var närmast det längsta strået, med tanke på de chanser som man ändå skapade. Två ribbträffar, varav en på straff, samt tre andra riktigt kvalificerade chanser borde ha räckt till en trepoängare.

På lördag väntar nu Heby AIF hemma, laget som spelade sin match strax innan Viggan och Sala, då man tog sin första trepoängare mot Västerås och nu kanske börjar vädra morgonluft nere i tabellbotten, så utrymme för underskattning finns definitivt inte. Åtta omgångar kvar och mycket kan hända framöver, både däruppe och därnere.

Mer om matchen kommer här på hemsidan under ”Referat” så småningom, där Jonas video också kommer att kunna beskådas.

/Gula Örnen