ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoTäby Fasad AB
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Kvalfyllda slutminuter innan Viggan till sist kunde säkra sin kvalplats till division 2

I näst sista omgången mötte Viggan Vaksala SK borta, men innan man hunnit dit hamnade man i närmare en timmes bilkö på motorvägen efter en bilolycka som hänt strax innan. Trots detta hann man samla ihop sig så pass att matchen kunde starta på i princip utsatt tid. På de nu två återstående matcherna behövde Viggan säkra åtminstone en poäng för att hålla Spånga och Enköping bakom sig.

Förra gången lagen möttes vann Vigagn med 4-1 på Hägernäs IP, men matchen hade varit betydligt jämnare än så, något Viggan sedan fick erfara även denna gång. Viggan började inspirerat men bussresan verkade sedan göra sig successivt påmind och Vaksala släpptes in i matchen undan för undan, vilket inte var något att direkt rekommendera om man nu ville ha med sig poäng hem.

Första halvlek slutade 0-0 och det återspeglar nog också lite av vad som skedde på planen, där de direkta målchanserna lös med sin frånvaro. Men det skulle bli andra bullar av i den andra halvleken och även mål. Vaksala var först ut genom att få sin första straff efter 56 minuter vilket genererade 1-0. Efter 73 minuter kan dock Samuel Östlund kvittera på nick och med en kvart kvar så borde den där pinnen vara räddad, tycker man ju.

Men icke, ty i den 87:e får Vaksala sin andra straff, vilket innebar 2-1 och en kraftig uppförsbacke för Viggan. Dessbättre hade domaren fyllt på med sand i timglaset, vilket gav Viggan några extra chanser att skapa ett kvitteringsläge. Och det skulle faktiskt komma! I den 95:e minuten kan Samuel slå till igen, och den här gången med foten, vilket medförde 2-2.

Det målet och Spångas förlust medförde att Viggan därigenom blev klara för kvalspel, trots att en match återstår att spela, vilket sker hemma nu på söndag kl 14.00 då Viggan möter BKV Norrtälje. Även om kvalet är säkrat vill Viggan knappast ha mer än en match i förlustkolumnen och matcherna mot Norrtälje brukar vara sevärda.

Mer info om matchen kommer här på hemsidan under Referat.
Aldrig tidigare i historien har ett Vigganlag lyckats komma så här långt, så kom gärna och hylla Viggans framgångsrika lag nu på lördag. Första kvalmotståndare ser just nu ut att bli Bollnäs borta den 8 oktober.


/Gula Örnen