ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoNorr & Söder
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket

Ja, så sa en känd engelsk premiärminister när han ville uttrycka sitt och folkets tacksamhet för de insatser som gjorts av en utvald styrka och det finns all anledning att dra vissa paralleller med Viggans insatser som nykomlingar i division 3, även om det nu rör sig om helt olika verksamhetsområden.

Efter att ha inlett serien på ett helt fantastiskt sätt, där man efter sex omgångar hade full pott och en målskillnad på 19-1, kom några uddamålsförluster senare under hösten som gjorde att man tappade serieledningen, men man var trots detta fortfarande med ända in på sluttampen i kampen om seriesegern.

När all krutrök lagt sig stod det klart att man kom på en meriterande fjärdeplats, vilken är den bästa i Viggans 91-åriga historia. Man avrundade serien med två klara segrar och målskillnaden 9-2, där man i sista matchen besegrade IK Franke borta, som 10 år tidigare hade snuvat Viggan på fjärdeplatsen i sista matchen. Nu fick Viggan revansch efter seger med 4-2.

Med tanke på det minst sagt annorlunda säsongsupplägget, där det länge var oklart huruvida det skulle bli någon serie överhuvudtaget, hann man till sist med fem omgångar innan serieuppehållet och inte mindre än 17 under hösten, vilket har krävt sin tribut i form av många skador som decimerat truppen. Detta till trots har man alltid kunnat ställa en slagkraftig trupp på fötter.

I den sista matchen kunde man trots många skador ändå visa vilken genomgående hög kvalité det varit på spelarmaterialet under detta år. Om detta går att läsa i matchreferatet då Viggan besegrade IK Franke borta i Västerås i helgen. Ett stort grattis till alla spelare och ledare som förgyllt denna säsong med alla era fantastiska insatser.

Mer om matchen finns som sagt att läsa under Referat inom kort.

/Gula Örnen