ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoTäby Fasad AB
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Viggan fortfarande obesegrade efter 3-1 vinst mot Gamla Upsala i hemmapremiären på naturgräset

Viggan hade fått vänta ända till lördagen den 14 maj innan man släpptes ut på sin första hemmamatch på naturgräset, men den som väntar på något gott brukar inte vänta för länge, och så blev det också denna dag, då Viggan fick inkassera sin fjärde raka seger, nu 3-1 mot Gamla Upsala SK, och är efter sex omgångar fortfarande obesegrade.

Även om den smaragdgröna gräsmattan, med inslag av diverse nyanser av grönt, skiftade i allt ifrån mintgrönt till engelsk vagnsgrönt och i de varianter som nu kan finnas däremellan. Mjuk var den dock som en handknuten heltäckningsmatta, men spelade ändå spelarna otaliga spratt, då bollen behagade studsa lite som den ville emellanåt. Den här dagen studsade den dock Viggans väg.

Matchen blev lika jämn som var förväntat, där GUSK:arna inledde frejdigast medan Viggan svarade med att då och då sticka upp i en del oannonserade besök som skapade oro i Upsalaförsvaret. Matchens fetaste chans så långt kom efter 26 minuter, då Johan Sedendahl-Eriksson spelade fram till Max Sjölander som sköt från höften men målvakten lyckades rädda till hörna.

Bättre gick det då sex minuter senare, då Max spelar över till Guled Hassan som från högerkanten med ett distinkt skott prickskjuter 1-0 till Viggan. I den 40.e skapar sedan Axel ett jätteläge men lyckas efter att ha blivit övermannad få ut bollen till Max som stensäkert sätter 2-0 i Upsalaburen och nu kändes allt ganska lugnt.

Men mer eller mindre efter avspark lyckas GUSK:arna få ner bollen till Viggans kortlinje, där Kevin Lund i målet dessvärre efter ett rekogniseringsuppdrag råkar halka på kortlinjen, vilket gör att en gulklädd motståndare ur en död mans vinkel lyckas slå in bollen i det övergivna målet. 2-1 strax innan halvtidsvilan.

Viggan, som nu fått sin pausvila störd av denna plötsliga backlash, överlade under pausen hur man skulle kunna kompensera för detta. Man kunde dock redan efter bara fem minuter återskapa lugn och ro på läktaren, sedan Viggan efter en viss press fått Simon Andersson i skottläge och med sin högra Big Iron avlossar han ett glödande skott, som målvakten inte vågade hålla i, utan den närstående Axel Maquart-Moulin kunde med huvudet på skaft nicka in returen och göra 3-1.

GUSK gjorde sedan ett antal fruktlösa försök med diverse metoder för att reducera, men som vanligt slöt sig Viggan som ett musselskal därbak och höll hermetiskt tätt ända tills domaren blåste av matchen, varvid den sifferkunnige snabbt insåg att det var den fjärde raka segern, och efter sex omgångar har man nu skrapat ihop 14 poäng och är fortfarande obesegrade.

Bilder och mer om matchen kommer här på hemsidan under Referat under morgondagen.

/Gula Örnen