ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoTäby Fasad AB
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Vi hade i vilket fall tur med vädret

Så sa familjen Backlund i Kjell Sundvalls film efter att man varit på husvagnssemester, något man hade längtat efter hela året. Då var det enda problemet en svärfar som ställde till det, nu var det hela hemmalaget FC Järfälla som fördunklade Viggans himmel, denna annars så soldränkta eftermiddag.

Viggan hade radat upp en rad imponerande segrar under den gångna försäsongen, så självförtroendet kunde det knappast vara något fel på, eller om det var just det som var felet. Kanske hade en galopperande hybris impregnerat hela laget så att man kände sig oövervinnerliga? Allt hade ju gått så lätt på träningar och på träningsmatcher.

Den ena skalpen efter den andra hade hängts upp i klubblokalen och lite Tally ho-stämning rådde nog både här och där bland såväl spelare som ledare kan man misstänka. Men hur förklarar man bort en torsk på 5-0? Även om hela avdelningen på Avancerade Bortförklaringar skulle jobba med Ob-tillägg, blir det ändå svårt att få fram något bra svar.

Premiärnerver är nog inte en helt galen tanke, samtidigt som Järfälla säkert använt hela förvåren till att försöka jobba fram ett sätt att få en gruvlig revansch, efter att man förlorat mot Viggan både i Bro-cupen inomhus och sedan i Stockholm cup. Nu fick Viggan sota för det och det ordentligt också. Men det krävdes ett rött kort till att börja med för att Viggans vinstmaskin skulle tvärnita.

Om själva matchen går att läsa under Referat på hemsidan i morgon.

/Gula Örnen