ICA StopOKIDAYBabyboxAttefallsdesignClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterAxelssonsViggan VideoTäby Fasad AB
ICA Stop VIP-kortAttefallsdesignOKIDAY
Nyhetsbild

Trots många brända lägen i hettan, så räckte det ändå till seger för Viggan

Alla hade jobbat frenetiskt med att radera det som fanns kvar på minneskorten från söndagsmatchen borta i Enköping, och det verkade under matchen som alla hade lyckats mycket väl med den uppgiften. Dagen till ära hade även ett nytt spelkoncept introducerats för att ytterligare skingra tankarna från i söndags.

Den nya spetskompetenskombinationen som skulle presenteras, blev nu inte riktigt vad kockens meny förespeglade, då två man ur anfallsstyrkan direkt hamnade på konvalescensbänken, den ene på grund av plötsligt ryggskott och den andre för en dagsaktuell förkylning, men det fanns att ta av i förråden ändå.

Domaren hade knappt tagit ut pipan ur mun förrän Viggan redan efter 26 sekunder är framme och skapar en farlighet, och man undrade nu förstås vad det var för recept man spelade efter. Man brukar tala om hög press, men här var det frågan om ett stort atmosfäriskt övertryck (atö), som gjorde att det ibland till och med uppstod vacuumsituationer framför Strömsbergs mål.

I sammanhanget skall nämnas att dagens temperatur i skuggan var 28 grader, och ute på planen i solen var det bra många grader varmare, vilket givetvis påverkade såväl hjärnmassorna och fotrörelserna hos spelarna, men även periodvis hos publiken när det blev extra spännande framför mål.

Efter 4 minuter kan Hjalmar Thorgerzon spela upp bollen till den galopperande röda offensiven, och när Johan Sedendahl-Eriksson får kontakt med bollen, drar han en felfri vänster otagbart upp i det bortre övre utrymmet bakom målvakten, 1-0 och en helt naturlig utveckling efter det synnerligen stora osmotiska tryck som förelegat dessförinnan.

Alla var nog övertygade om att det här skulle kunna bli en promenadseger, a walk in the park, som man säger västerut, och det skulle det nog också ha kunnat bli, om nu millimeterna hade varit på Viggans sida, och framförallt då på Samuel Östlunds sida, men trots spelövertag och skapandet av många chanser, så stod sig 1-0 halvleken ut.

Vi skall komma ihåg att Strömsbergs IF snuvade Arlanda på poäng strax innan sommaruppehållet, och även om Viggan verkade vara på spelhumör denna dag, så är det lätt hänt att en frispark, en hörna eller en plötslig straff förändrar humöret. Det behövdes helt enkelt ett mål till för att skapa harmoni hos de röda.

Simon Andersson drar därför i den 64:e minuten iväg en patenterad löpboll för Calle Ringström, som strax före kortlinjen får in ett perfekt lagt parallellskott utmed nyss nämnda kortlinje, som målvakten lyckas halvrädda. Johan Sedendahl-Eriksson som fått smak på mål, håller sig framme och får in det nyss eftersökta 2-0 målet. Stor glädje efter att äntligen fått utdelning på all investerad kraft.

Trots under stundom mycket stort spelövertag, var aktieutdelningen inte i närheten av den insats man gjort, men skulle man kunna få det till på söndag mot Bollstanäs, vore det minst sagt bra, för då lär det komma att behövas. Då kommer vi också att behöva all support vi kan få av den nybildade unga supportergruppen, som kallar sig Viggans Red Army, och som idag såg till att hålla ångan uppe hos våra spelare.

Mer om matchen kommer i morgon under referat här på hemsidan.

/Gula Örnen