Nyhetsbild

Slutet gott, allting gott!

Förra hösten var knappast lika rolig som den i år. Då hade Viggan fått respass ner till division 5, vilket dock avgjordes först i den sista omgången, då Viggan i och för sig vann, men var ändå beroende av två andra resultat och där endast ett av dessa gick Viggans väg, vilket medförde att degraderingen var ett faktum.

Viggan som spelat i division 4 sedan 2004, bortsett från åren 2011 och 2012 då man spelade i division 3, hade i år föresatt sig att snabbt försöka ta sig tillbaka, något man nu också har uppnått, men det satt långt inne. Det man dessvärre inte kan komma runt detta år är insatsen mot Danderyd i den första höstmatchen, då man tappade en till synes solklar trepoängare som sedan låg oss i fatet hela hösten.

Trots att man målmässigt sedan vann serien överlägset med 85 gjorda mål, så krävdes ändå en vinst i sista och avgörande matchen mot Husby som hade två poängs försprång. Trots att Viggan var det klart bättre laget den dagen, med ett flertal givna målchanser och en missad straff, så slutade matchen 0-0, vilket inte räckte. Många upplevde då att oturen hade grinat oss i ansiktet allt för mycket.

Men det hela fick ändå till sist ett lyckligt slut, då Viggan nu flyttas upp som näst bästa tvåa i de tre division 5-serierna, sedan man fått nödvändig draghjälp i kvalspelet, som även det blev en riktig rysare, då allt hopp stod till Tullinge som var tvungna att vinna och dessutom göra fler mål än Uppsala Kurdiska. Tullinge vann sin match med 7-1, medan Uppsala Kurdiska vann sin med 5-1.

I och med Tullinges vinst frigjordes en extra plats för Viggan, som nu alltså åter är hemma i fyran nästa år. Även om vi på sluttampen fick det där lilla extra stödet, så var det ändå Viggans egna kollektiva insats under det gångna året som skapade förutsättningarna. En gedigen lagmoral där alla ställde upp, borgade till sist för avancemang, där några spelare utmärkte sig lite extra vilket framgår här ovan.

Årets utmärkelser tilldelades:
Viking Peterson som Årets Spelare
Henrik Zacco som Årets Skyttekung
Jan Tauer som Årets Viking
Jan Tauer för Årets Träningsflit
Daniel Lindberg som Årets Nykomling

Dessutom har säsongen krönts med två segrar i Stockholm Cup den senaste veckan vilket gör att vi kan luta oss tillbaka och säga ”slutet gott, allting gott” eller som Shakespeare uttryckte det: ”All is well that ends well!”

/Gula Örnen