Nyhetsbild

Från moll till dur på en kvart

Drabbningarna mellan Viggan och Bele Barkarby brukar ofta vara spännande tillställningar, faktiskt lite av derbykaraktär av någon outgrundlig anledning, även om nu Bele Boyz har varit de som lyckats dra det längsta strået vid flest tillfällen. Idag var det dock inte ett sådant tillfälle, utan nu var det Viggan som fick åtminstone med sig halva strået. I vårmötet hade Bele Boyz vunnit med 2-1, även om det då var på håret.

Denna blåsiga eftermiddag, om än i bländande solsken, öppnade Bele Boyz onaturligt snabbt och kunde ta ledningen redan efter 25 sekunders spel, och frågan är om någon någonsin gjort något liknande tidigare. Viggan lät sig dock ej nedslås av detta, och inte heller av att motståndarna gjorde 0-2 efter en halvtimmes spel.

Viggan höll spelet väl uppe och skapade själva en del halvchanser, och när pipan gick för halvtidsvila var väl ingen rödklädd direkt nöjd med resultatet, då matchen varit synnerligen jämn, samtidigt som baklängesmålen inte kändes helt nödvändiga. Förhoppningarna var därför ganska stora att Viggan med ett snabbt mål skulle kunna skapa ännu mer liv i matchen.

Bele Boyz öppnar dock den andra halvleken betydligt mer alert än vad Viggan gjorde, även om spelet fortfarande böljade fram och tillbaka, men i den 70:e minuten kan en svartklädd motståndare åka slalom genom det röda försvaret och peta in 0-3, och nu kunde man nästan höra hur rullgardinen började röra på sig.

Men efter en halvtimmes spel fälls Göran i straffområdet, och på den tilldömda straffen träffar Zacco olyckligt målvakten, men kan behålla sinnesnärvaron så pass att han kan slå in returen och därmed reducera till 1-3 i den 76:e, vilket innebar direkt påfyllnad av adrenalindepån. Nyss nämnde Zacco kan sedan i den 82:a minuten avlossa ett skott som målvakten tvingas ge retur på, men Viking var snabbt framme och petade in 2-3 och nu var det match på riktigt igen.

Bele Boyz kunde sedan minuten efter se ett av sina skott ta i underkant av Viggans ribba, för att sedan studsa rakt ner och ut, vilket kunde ha förstört eftermiddagen för Viggan. Men i den 90:e minuten kan Göran lägga en perfekt passning in framför mål, där Daniel Lindberg elegant nickar in 3-3 och dagen var räddad. På övertid håller sedan samme Göran på att ge Viggan alla tre poängen, men skottet går precis utanför stolpen skulle det visa sig. Tre mål och en poäng på en kvart, det är bra jobbat!

Mer om matchen kommer på referatsidan.

/Gula Örnen