Nyhetsbild

Viggan orkade inte ta hem alla tre poängen

Med tre matcher på åtta dagar den gångna veckan, lyckades Viggan plocka hem fyra poäng. Tabellettan Husby lyckades med sex poäng, vilket ökade glappet något ytterligare. I onsdags tömde Viggan magasinet när man gjorde sju mål, varav fem inom en kvart i den andra halvleken.

Idag blev det bara ett mål framåt och det kom på straff redan efter nio minuter, då Tauer gav Viggan ledningen med 1-0. En ledning som varade ända till den 68:e minuten, då Bollstanäs kvitterade genom en markeringsmiss. Med röda ögon sett borde nog Viggan ha vunnit denna match, sett till att man skapade åtminstone några chanser som med lite tur kunde ha gått i mål.

Liksom i matchen mot Danderyd tog dock orken slut med ca 20 minuter kvar av matchen och man behöver inte vara utbildad raketforskare för att förstå varför. Den mentala koncentrationen försvann liksom spänsten i benen, vilket gjorde att den avslutande delen av matchen blev onödigt spännande.

Men man skall också ha i minnet att man under denna halvlek skapade tre riktigt feta chanser, där Bollstanäs målvakt höll laget kvar i matchen. Nisses skott i 46:e minuten räddades vid stolproten. Nicks skott i den 70:e räddades vid den andra stolproten. Men den fetaste av dem alla var Eriks skott i den 88:e.

Didris hade lyckats göra sig loss nere på högerkanten och slår en perfekt passning in i slottet, där Erik får på en kanonvolley som alla tror skall gå i mål, men den går rakt på målvakten. Målvakten gör en otrolig reflexräddning med bägge händerna för att skydda ansiktet och tippar över bollen till hörna. Vilken avslutning det kunde ha blivit annars.

Mer om matchen kommer under Referat så småningom.

/Gula Örnen