Nyhetsbild

Linjedomare decimerade Viggan

Även om Järfällavallen bjöd på strålande solsken, så slutade inte matchen mot Järfälla som en solskenshistoria. Men det kunde ha börjat bra, då en av motståndarbackarna redan efter tre minuter höll på att peta in bollen i eget mål. Sedan växlade spelet med chanser åt bägge håll och matchen stod länge och vägde, fram till den 29:e minuten.

Även om de flesta var övertygade om att målet som då kom var offside, även motståndarna kunde tillstå det, så upptäckte inte linjedomaren detta, varför det dömdes mål. Det som sedan utspelar sig är att samme linjedomare viftar med flaggan för att uppmärksamma domaren på att Tauer kommenterat att det var en uppenbar offside.

Det blir sedan inte bättre av att en ny viftning äger rum, då Tauer lämnar diskussionen och på väg bort spottar i gräset, varvid domaren ånyo tillkallas, med påföljd att nu det andra gula kortet höjs över Tauer. Även coach Olausson blir föremål för utvisning, varför Viggan fick fortsätta de återstående 60 minuterna med en spelare och en coach mindre. Gula kort skall tillämpas vid grövre förseelser eller vid mycket olämpligt uppträdande, inte för bagateller. En tillrättavisning hade räckt, allvarligare var det inte.

Trots numerärt underläge i mål och manskap så är det Viggan som pressar på, och vid ett sådant tillfälle utnyttjar Järfälla läget med att öka på till 2-0 i den 70:e, efter ett flertal skottförsök inne i straffområdet. Kändes lite som en västgötaklimax. Men Viggan fortsätter att trycka på, och i den 79:e kan Zacco nicka in reduceringen 2-1 efter en frispark. Viggan går nu för en kvittering med en trebackslinje, men en svart-vit långboll ner på vänsterkanten mynnar ut i en kontring som ger 3-1 i den 82:a.

Man får hoppas att linjedomarna i fortsättningen koncentrerar sig på det de skall göra och lägger mindre tyngd på ovidkommande situationer. Nu får vi hoppas att returmötet mot Järfälla blir en helt sportslig uppgörelse, där bästa lag må vinna. Idag drog Järfälla det längsta strået. En stor eloge till Viggan som aldrig gav upp utan kämpade till det bittra slutet.

Mer om matchen kommer på referatsidan.

/Gula Örnen