Nyhetsbild

Målet att vinna serien på egen hand missades, nu återstår endast väntan

250 åskådare hade samlats i regnet för att bevittna seriefinalen mellan Viggan och Husby, där segraren skulle ta sig direkt till division 4. Nu blev det 0-0 när krutröken lagt sig och Husby drog därmed det längsta strået, då Viggan hade behövt tre poäng för att vinna. Nu hjälpte det inte mycket att Viggan denna dag var det lag som borde ha vunnit, med tanke på alla chanser man skapade, särskilt då Husby knappt skapade några målchanser alls.

Efter att ha radat upp några riktigt feta chanser under den första halvleken, fick man dessutom ett mål underkänt lite tveksamt och när man sedan bränner en straff i slutet av halvleken, började man frukta att det inte bara var vädret som trilskades denna dag och hur rätt fick man inte.

Trots en intensiv press även under den andra halvleken, så kunde en duktig målvakt i Husby och hans försvar hålla undan, även om det hängde på en skör tråd, särskilt i slutskedet av matchen. Säkert hälften av åskådarna kom från Husby med omnejd, som med fyrverkerier och verbala utlevelser såg till att det inte blev en lugn stund på Hägernäs IP.

En duktig domare lyckades dock hålla pli på såväl spelare som publik under matchen, även om det vid ett tillfälle förelåg risk för att matchen kunde brytas på grund av de pyrotekniska tilltagen. När matchen var slut stormades planen av lyckliga supportrar, vilket var väntat och förståeligt. Men att man sedan förstörde bänkarna i omklädningsrummet genom att hoppa sönder dem går inte att förlåta vilket också kommer att bli en sur efterräkning i firandet.

Nu lär Viggan få vänta till den 21 oktober för att få veta om det finns chans att även de kan åka med tåget till division 4, beroende på hur det går i seriesystemen högre upp. Så än lever hoppet! Efter matchen mot Husby visade Viggan åter att man hör hemma i division 4, där man tidigare hållit till sedan 2004.

Mer om matchen kommer senare under Referat.

/Gula Örnen