Nyhetsbild

Stark inledning slutade i platt fall

Med 30 minuter kvar av matchen såg Viggan ut att ha vänt den negativa trenden men oskärpa mot slutet gjorde att tre poäng till slut bara blev en pinne borta mot Spånga.
Viggan öppnade starkt under onsdagskvällen. Redan efter 30 minuters spel hade Viggan lyckats göra 3 mål. Efter att inte lyckats göra mål över 200 minuter lossnade det äntligen för Viggans målskytte.
Det första målet är ett vackert spelmål, där fina aktioner av både David Higgs och Simon Johansson leder fram till att André blir friställd och enkelt kan placera in bollen i mål. 0–2 är ett långt inkast signerat André som Nils Pasthy lyckas lobbnicka in.
0–3 som kom bara några minuter senare är en vacker soloprestation av Simon, som var glödhet under första halvlek.
Glöden skulle dock falna för hela Viggan som i andra halvlek blir onödigt passiva. Man faller in i bekvämlighetens fälla och börjar att slarva i aggressiviteten, hemjobbet och noggrannheten i passningsspelet. Allt detta, plus ett olyckligt hopslag som hamnar rätt på en Spångatå, föranleder en reducering som göra att Spånga får nytt syre i lungorna.
Nästa reducering ser även den billig ut och ett resultat av att Viggan återigen inte fångar upp Spångaspelarna i rätt tid. Spånga tilläts komma alltför nära vårt mål och där är Spånga farliga.
3–3 kommer till efter en snygg och påpasslig cykelspark, otagbar för Petri i mål. Det som borde ha blivit ett vackert tröstmål i slutet för Spånga blev istället kvitteringen.
Efter en strålande inledning av matchen får Viggan alltså bara med sig en poäng i vårsäsongens sista match. Det är ett litet steg framåt efter vårens djupa svacka. Matchen lämmar ändå en bitter eftersmak med tanke på den fina inledningen.