Nyhetsbild

Spridda skurar av mål och regn när Viggan till sist fick sin ketchupeffekt

Meteorologer är inte mycket att lita på när det gäller att förutspå väder, även om spelarna i betydligt högre grad än åskådarna uppskattar den betydligt högre syresatta luften. Även om det inte öste vertikalt ner från molnen, så såg Viggan till att istället ösa in mål horisontellt och det ganska ofta, även om det kom i skurar. Med tanke på att Viggan varit tämligen målsnåla, både framåt och bakåt, blev dagens övning en positiv överraskning framåt.

Viggan har stor respekt för Hässelby historiskt sett och med tanke på att en positiv utgång i dagens drabbning skulle medföra ett lyft upp till serieledning, bidrog nog detta till att nervsystemet säkert var satt under extra stor press denna dag. Detta var också något som kom att bli uppenbart under den första halvleken då de röda inte direkt imponerade, även om man tog ledningen med 1-0 genom Pierre Ahlberg.

Betydligt bättre gick det då i den andra halvleken när man spelade ut mot ett till synes tröttkört Hässelby och målen kom då också skurvis. I den 54:e gjorde sålunda André Eliasson 2-0 och tre minuter senare var det dags för 3-0 genom Pierre Ahlberg. Sedan kom 4-0 genom André Eliasson i den 66:e och reducering till 4-1 i den 78:e. I den 82:a slog Pierre Ahlberg till igen vilket gav 5-1, och minuten efter slog Henrik Zacco in sista spiken vilket gav slutresultatet 6-1.

Mer om matchen med bilder kommer under Referat här på hemsidan.

/Gula Örnen