Nyhetsbild

Tung derbyseger gav lyft i tabellen

Även om två matcher återstår i serien, så kunde Viggan genom sin 4-1 seger mot Enebyberg i lördagsderbyt klättra några pinnhål i tabellen, då man just nu har lagt både Enebyberg, Bele Barkarby och Hallonbergen efter sig, men Hallonbergen har dock ett resultat som ännu ej redovisats och kan därför gå förbi.

Den första halvleken i derbyt hade det mesta som man kan förvänta sig av en dylik match och sedan Enebyberg tagit ledningen efter en kontring och Viggan inte lyckats få ut någonting av sina åtta hörnor, började nog mången fundera om utgången, särskilt som Viggan inte gjort sig direkt kända för att ösa in mål. Bakåt vet man dock att det är lättare att hålla tätt och så skulle bli fallet även denna gång.

Efter 35 sekunder in i den andra halvleken har Enebyberg ett friläge, som skulle ha kunnat förändra matchbilden, men Harald var med på noterna och i stället kan Viggan kvittera två minuter senare. Resten av halvleken gick sedan helt i Viggans riktning och man kunde sedan ta ledningen och även öka på den inom en tvåminutersperiod för att sedan på straff fastställa slutresultatet.

Om Viggan fortsätter att spela som man gjorde under den andra halvleken kan avslutningen på serien bli riktigt trevlig, men två svåra motståndare återstår, Solna och Hallonbergen, så fjärdeplatsen ligger fortfarande inom räckhåll, om man spelar sina kort rätt. Hösten har onekligen varit bättre än avslutningen på vårsäsongen, trots det stora numerära bortfallet på grund av skador.

Mer om matchen kommer under Referat här på hemsidan.

/Gula Örnen